sunnuntai 25. joulukuuta 2011

cosplayblogin aloitus

Minulla on aikaisemmin ollut oma blogi livejournalissa, mikä ajan saatossa muuttui cosplayblogiksi ja päivitin sinne tunnelmia coneista ja tapahtumista, missä olin ollut. Opiskelu ja työ veivät paljon aikaa, jolloin päivittäminen väheni ja lopulta hiipui. Sain uuden innostuksen blogin kirjoittamiseen, kun löysin muiden cosplaybloggarien blogit ja aloin lukea niitä.

Päätin luoda uuden blogin, sillä olen saanut myös uuden innostuksen ja suunnan cosplayssa. Olen aikaisemminkin ystävieni kanssa tehnyt pari- ja ryhmäcosseja, mutta pääasiassa cosplay-harrastukseni on ollut yksilöcosplayta. Nyt kuitenkin yritämme mieheni (whiplasher) kanssa tehdä pääasiassa paricosseja, tai ystävien kanssa ryhmäcosseja.

Tavoitteenani on päivittää blogiin, miten cossien valmistus sujuu, raportteja coneista ja tapahtumista sekä yleistä höpinää cosplaysta. Toivon mukaan blogin pitäminen inspiroi myös viimein toteuttamaan omia cosplay skittejä, joko coneissa tai itse tehtynä.


LYHYT KUVAUS OMPELUSTA JA SIIHEN LIITTYVISTÄ TARVEIKKEISTA MEILLÄ KOTONA...

Tällä hetkellä ompelu tapahtuu tämän pienen ja epäkäytännöllisen pöydän äärellä. Aiemmin ompelukonepöytäni oli paljon parempi mutta muuton yhteydessä se on tällä hetkellä ruokapöytänä. Muutaman kuukauden ajan täytyy enää kestää tuota pöytää, mikä jumittaa kyllä selän kuin selän, sillä asento ei ole ergonomisimmasta päästä.

Ompelukone on alkujaan vanhempieni. Sain sen kuitenkin itselleni, kun aloin harrastaa cosplayta kunnolla ja muutin pois kotoa. Kone oli aluksi suurin viholliseni, sillä kangas meni aina ryppyyn ja ohjaus oli todella hankalaa. Pienen harjoittelun jälkeen olemme kuitenkin nykyään melkein parhaimpia kavereita.

Pöydän hyllyiltä löytyy kaikkea tarvittavaa, kuten erivärisiä lankoja, osa tällä hetkellä tarvittavista kankaista, mammani vanhoja käsityölehtiä ja muuta tarpeellista. Tämän hetkisessä asunnossa kankaat ja tarvikkeet ovat levittäytyneet pääosin ompelukoneen läheisyyteen mutta muutoinkin kaikkialle asuntoon.


Pieni musta rahi on uusi ja saimme sen ystävältämme. Siellä sijaitsee tällä hetkellä kaikki kankaat ja käsityötarvikkeet, mitä voi joskus vielä tarvita ja hyödyntää. Aikaisemmin kankaat olivat vaaleansinisessä rahissa, minkä päälle ei voinut istua ja se oli mammani vanha. Mustaa rahia voikin nyt hyödyntää ihan asunnon kalusteena.

Rahin takana on kaappi, missä säilytämme kaikkia vanhoja cossejamme. Tällä hetkellä törkeästi muovipusseihin sulottuna, sillä niitä on kertynyt jo paljon ja tulee jatkossakin vielä kertymään.

Uudessa tilavammassa asunnossamme tulee olemaan paljon paremmin tilaa ompelulle ja cosseille. Ompelunurkkaukseen myös panostamme, jotta selän ei tarvitse enää kärsiä. Vanha ompelupöytä takaisin ja uusi isompi ruokapöytä tilalle!Tässä lyhyt kuvaus siitä, miten cossien tekoa toteutetaan meillä. Toivon mukaan blogin päivittäminen sujuu jatkossa nopeammin kuin kerran puolessa vuodessa. Ehkäpä blogille tulee lukijoita ja saamme hyviä vinkkejä cossien tekoon!

Tämä vuosi on loppumaisillaan ja vuoden 2012 conikausi on jo lähellä!

~ destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti