maanantai 26. joulukuuta 2011

Making of Basilisk

Desucon Frostbite on 14.-15.1. Lahdessa. Olemme tekemässä coniin paricossia sarjasta Basilisk, hahmoilla Hotarubi ja Yashamaru. Olin kuullut sarjasta paljon mutta syksyllä Basiliskin complete animebox sattui silmien eteen yhdessä divarissa ja otimme sen mukaan. Katsoimme sarjan ja jo heti alusta alkaen tykästyimme Hotarubiin ja Yashamaruun. Päätimme siis paricossin jo viime Traconin aikaan ja hankimme jo osan tarvikkeista melkein heti sen jälkeen. Cossien teko on kuitenkin aina vain siirtynyt.


Hotarubista löytyi todella hyvä kuva googlettamalla ja siitä näkyi melko selvästi, minkälainen kimono on ja miten hiukset menevät. Kuva on toiminut todella hyvin opasteena, etenkin kun kamppailin hihojen kanssa.

Cosplay.comin sivuilta löytyi hyviä Hotarubi-cosseja ja huomasin, että todella moni oli tehnyt erittäin isoja ja massiivisia hihoja. Näyttiväthän ne todella hienoilta mutta halusin kuitenkin pysyä realistisena ja tehdä asusta mahdollisimman aidon mukaiset.

Tällä hetkellä cossista on tehtynä melkein koko kimono: hihojen kiinnitys ja sivukaitaleet yhä puuttuvat. Mutta rusettikangas on hankkimatta. Kengät ovat tekemättä, samoin peruukin muokkaus. Vielä mietin, ostanko piilarit, sillä Hotarubilla on kuitenkin liilahtavat silmät. Tällä hetkellä minulla on muutama vaihtoehto, Fantasy Purple ja Purple Haze, mutta en kuitenkaan pysty pitämään piilareita koko conipäivää, joten pohdinnassa on, laitanko photoshootin ajaksi piilarit.

Yashamarusta sen sijaan on löytynyt vaihtelevasti kuvia. Joskus kuvia on hävinnyt kokonaan googlesta. Olen käyttänyt erästä toista kuvaa mallina, missä on todella hyvin kuvattu Yashamaru edestä ja takaa. Nyt se kuva on poistunut googlesta ja totesin, että kaikki kuvat olisi hyvä tallentaa koneelle, eikä vain sivuhistoriaan.

Yashamarun asu on tällä hetkellä koottuna mutta siinäpä se. Asua pitää vielä sovittaa ennen kuin siitä alkaa muodostua kunnon cossi. Vähän minulla on pelkona, että olen tehnyt paidasta liian lyhyen. Housut ovat todella hyvät ja muotoilevat takamusta oikein hienosti. Vähän nuo hihat mietittyvät, täytyy katsoa sarja uudestaan, jotta näen, minkälaiset ne todellisuudessa ovat, eikä seurata vain kuvia.

Peruukit hankimme tosiaan jo aikoja sitten, en muista tilasiko ystävämme ne tämän vuoden Animeconin vai Traconin jälkeen. Olimme kuitenkin peruukkien suhteen ajoissa liikenteessä. Värit tuottivat hieman päänvaivaa, sillä molemmilla on kyllä mustat, mutta Hotarubilla liilahtavan mustat ja Yashamarulla sinertävän mustat. Päädyimme kuitenkin ostamaan mustat peruukit. Peruukit on sovitettu mutta laitettu takaisin muovipusseihin, sillä ne menevät muutoin niin helposti pienessä asunnossa sotkuun.

Kengät tuottavat erittäin paljon päänvaivaa. Olemme kovasti etsineet varvas-/rantasandaaleja, jotta voimme muotoilla niistä kengät. Yleensä talvella on jostain poistonurkkauksesta löytynyt sandaaleja, mutta nyt silmiin ei ole osunut mitään. Anikissa kysyinkin jo neuvoa, mitä tehdä, jos sandaaleja ei löydy. Olen jo pohtinut pohjallisten käyttöä, mutta ne saattavat olla liian liukkaat talvella, mikäli lumi ja jää päättävät tulla Suomeen.

Frostbiteen on kolmisen viikkoa ja vaikka on sellainen olo, että cossit ovat hyvässä vaiheessa, niin hieman kuitenkin pelottaa. Loppuvuonna emme ehdi cosseja tehdä, joten aika kyllä kuluu todella nopeasti. Toivon mukaan ehdimme saada cossit siihen kuntoon, että niissä kehtaa kulkea! Toiveena on myös tietenkin saada aikaiseksi jokin photoshoot ja ottaa hyviä kuvia.

Haluaisimme tehdä myös kaikkea pientä yksityiskohtaa cosseihin, mutta tärkeintä on tietenkin saada ne edes kokonaisuutena valmiiksi. Esimerkiksi Hotarubilla on käsissään kaksi valkoista käärmettä, jotka olisivat loistava lisä asukokonaisuudessa. Nyt vain täytyy alkaa kunnolla tehdä cosseja, jotta ne saa valmiiksi! Olen vain sellainen, joka ei tykkää tehdä monta tuntia peräkkäin cossia vaan pikkuhiljaa.

Minä teen siis pääosin molempien cossit, toinen osapuoleni on siinä hyvänä tukena ja seuraamassa (sekä yrittää ottaa mallia), jotta jatkossa voi itse tehdä omat cossinsa.

 Tällä hetkellä cossien teosta ei ole paljonkaan kuvia, sillä innostuin blogin pitämisestä vasta sen jälkeen, kun suurin osa cosseista oli jo tehtynä. Tuolilla on kuitenkin selkänojalla Yashamarun housut ja paita sekä istumapaikalla Hotarubin kimono. Kuvasta näkee ehkä parhaiten Hotarubin kimonon värin, eipä siitä muuta hyötyä oikeastaan ole.

Hotarubin kimono on kaksipuolinen, jotta se näyttää paremmalta ja istuvammalta. Kangas on ohutta, joten sisäkangas oli laitettava siihen. Hihat näyttävät myös paremmilta, kun siellä ei näy mitään saumavaroja tai käännöksiä.Yashamarun asuun päätimme tehdä vain yhden kerroksen, poikkeuksena hihat, sillä hihoissa on punainen sisäosa. Asun kangas on paljon paksumpi mitä Hotarubin kangas, jotta se istuu paremmin.


Cossinteko innostusta kaikille!
~ destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti