sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Making of: Ivyn ase 4/?

Täytyy sanoa, että ehkä joskus on ihan hyvä olla tekemättä yhtään mitään pitkään aikaan, sillä sitten kun alkaa taas tehdä jotain, on kova innostus ja motivaatio taas yksinkertaisesti tehdä ja tehdä! Näin kävi proppini kanssa. Minulla oli varmaan kuukausi, etten tehnyt Ivyn asetta lainkaan. Mutta nyt minusta tuntuu, että olen saanut paljon aikaiseksi.


KAHVA

Kahva on nyt maalattu punaiseksi ja siinä kävikin hassusti. Minulla oli alunperin punaisempaa kangasväriä mutta se loppui ja hain uutta. Jostain syystä Tiimari on vaiihtanut punaisen sävyään, joten kahvasta ei tullut sellaisen punaisen väristä, mitä olin ajatellut. Mutta hyvä punainen tuokin on. Sain maalata kahvaa varmaan... 4-5 kertaa, jos oikein laskin. Ja hienosti näkyy kaikki kohdat, missä olen keinonahkaa leikannut ja laittanut uuden suikaleen. Mutta ei se haittaa, ei siihen kuole.


Kahvan koristelut ovatkin sitten toinen asia. Maalasin kultaisella kahvan pään ja leikkelin softiksesta suikaleita koristelua varten. Selvästi olisi pitänyt ostaa valkoista softista, eikä keltaista, sillä kultainen kangasväri varmasti näyttäisi paremmalta valkoiseen softikseen maalattuna. Mutta minä järkevänä ajattelin, että keltainen on lähellä kultaista eli se on paras vaihtoehto. Nooooot.

No ei vaiskaan, ihan hyvin sain keltaistakin softista maalattua, joskin kangasväreillä maalaus ei tainnut taaskaan olla se paras vaihtoehto mutta hyvä siitä kuitenkin tuli. Nyt vain pitäisi saada molemmille puolille samanlainen koristelu tai ainakin niin, ettei nyt ihan erilaisia ole. Olen aloittanut pohjakoristelua, nuo liimatut softikset pitää vielä kertaalleen maalata. Mutta koristelu on vielä hyvin kesken.


TERÄT

Minulla on nyt kaikki terät ja niihin on maalattu kerros hopeaa sekä kultaiset viivat. Niitä täytyy vielä vahvistaa, sillä whiplasher katsoi niitä ja kysyi "ai nämäkö muka valmiit?" eli selvästi hieman keinonahkaa yhä näkyy. Löysin myös minun tarranauhan, en oikein tiedä mikä se on, mutta selitän: eli sellainen tarranauha, mikä on aika paksu ja mitä voi käyttää tavallaan tiivisteenä. Aion laittaa sitä terän ja suihkuletkun väliin, että liimauksen lisäksi reikä on mahdollisimman tiivis ja tukeva, ettei terät lähde liusumaan omille teilleen. Terien ala- ja yläosien keinonahat ovat tosiaan myös kiinnittämättä, sillä teen ne suunnitelman mukaisesti ihan viimeiseksi, kun suihkuletku on kiinnitetty.

En vielä tiedä, maalaanko mustalla kangasvärillä terien keskiosaa sillä keinonahka on mustaa. Tai tietyssä valossa ehkä vihertävän mustaa... kunhan olen sen päättänyt, voin alkaa maalata kuvointeja teriin. Siitä tuleekin sitten hauskaa vaikka olenkin niitä harjoittelut. Saa nähdä, miten käy!


SUIHKULETKU

Suihkuletku eli osa, joka pitää kaikki terät koossa ja kahvassa kiinni, on vielä keskeneräinen. En saa isoja rinkuloita ja päitä sieltä pois, sillä minulla ei ole niin järeitä aseita. Mutta jos en saa isältä apua, liimaan ne kahvan puolelle piiloon, kyllä se sillä menee. Minun pitäisi myös hakea jostain spray-maalia, millä saan suihkuletjun värjättyä kultaiseksi. Aloin sitä kangasvärillä maalailemaan ja jonkinlaisen tuloksen siitäkin sain. Seuraavana päivänä jatkoin ja tulos ei kyllä miellyttänyt. Ehkä jätän kangasvärit sille sopivalle materiaalle ja kokeilen ensin toisella akryylivärillä, minkälainen tulos tulee ja jos miellyttää, haen kultaista akryyliväriä.


Toisin sanoen, ei tässä enää kovin paljon jäljellä ole, kun alkaa miettiä. Jospa tämän kuun aikana saisin aseen tehtyä!
~ destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti