tiistai 20. maaliskuuta 2012

Making of: Ivyn ase 3/?

Koska olen ollut laiska päivittämään, teen tämän merkinnän samalla tavalla kuin Frostbiten lähtölaskennan kanssa. Eli tässä tulee pidemmältä ajalta päivittelyä propin teosta ja ajatuksista:


KAHVAN PÄÄLLYSTÄMINEN JATKUU

Kahvan päällystäminen jatkui aikas hyvin. Päätin lopulta tehdä kahvan yläosan myös erillisistä paloista, jotta saan siitä hyvän mallisen. Liimasin kiinni ja laitoin vielä nuppineulat päälle, jotta liima tarttuisi hyvin kiinni. Kahvan yläosaa oli hankala laittaa puristuksiin sen muodon vuoksi, tästä syystä nuppineulojen käyttö. Jatkoin kahvan päällystämistä ja sain alaosan myös päällystettyä. Alaosa piti myös päällystää monella erillisellä palalla, koska kahvan muoto ei sallinut yhden palan käyttöä.

Kahva alkaakin olla siinä kunnossa, että sitä saisi alkaa maalata. Vielä pitäisi kokeilla tuohon keinonahkaan, että miltä kangasmaali näyttää siinä vai saako tasaisempaa jälkeä spraylla.


KAHVAN MAALAUS

Sain hyvän vinkin, että keinonahka kannattaa värjätä spraylla. Minulle kangasvärit ovat kuitenkin niin paljon tutumpia ja niitä on kaapissa vaikka millä mitalla, joten päätin aloittaa kahvan maalauksen. Tietenkin punainen väri loppui kesken, mutta suhteellisen hyvin näkee jo miltä kangasväreillä maalaaminen näyttää.

Tällä hetkellä kahvaa on maalattu vasta yksi kerros. Kunhan saan lisää punaista kangasväriä, jatkan maalaamista niin että väristä tulee tasainen. Kuvassa näkyy, että väri ei tosiaankaan ole tasainen ja kuten Desucon Frostbiten proppi -luennossa neuvottiin, väriä saa laittaa aika paljon, että siitä tulee kaunis ja tasainen.

Maalauksen aikana näkyy myös hyvin minun päällystämis- ja liimaamistaitoni. Eli ei ihan tasaisesti ole mennyt mutta minua se ei oikeastaan haittaa. Tämä on ensimmäinen kunnon proppini, johon olen nähnyt aikaa ja vaivaa, eikä taitoni parane tuosta noin vain. Eli ajattelen siltä kantilta, että seuraava proppi tulee näyttämään sitten paremmalta!


ASEEN TERÄT JA NIIDEN MAALAUS

Minulla oli alkujaan viisi terää päällystettynä valmiiksi. Teriähän aseessa on yhteensä kahdeksan, kärki on vähän terävämpi ja pidempi, kun taas ensimmäinen terä puolikas. Tein kahvan maalauksen yhteydessä myös loput teristä valmiiksi ja laitoin ne puristuksiin, tällä kertaa painona käytin ompelukonetta.

Aloitin myös terien maalaamisen. Terän keskiosahan on musta ja reunat hopeiset sekä välissä kultainen raita ja keskellä kultaisia merkintöjä. Tasaisen jäljen tekeminen tuottaa hankaluuksia. Terät ovat myös maalattu vasta kerran hopealla kangasvärillä.


KAHVAN KORISTELU

Ostin myös Tiimarista softista, että voin tehdä kahvan kultaiset koristeet. Näin ollen saan kahvaan sen kohokuvion, mikä koristeissa on. Softista oli vain keltaisena eli softis pitää vielä maalta kultaiseksi.


Tässä lyhyt päivitys siitä, mitä olen tähän asti saanut tehtyä propin kanssa. Muutimme maaliskuussa, joten en ole niin paljon ehtinyt työstää proppia kuin olisin halunnut. Mutta nyt on taas inspiraatiota siihen!
~ destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti