sunnuntai 26. elokuuta 2012

Making of Ivy (Soul Calibur IV): 4/4

Jostain kumman syystä cossien teon motivaatio jäi pariksi viikoksi ihan jonnekin muualle. Luultavasti siksi, että tein todella paljon ja nopeasti cosseja, että väsähdin ja motivaatiopula iski. Tästä syystä teen vain pikkuhiljaa cosseja... Nyt taas aika ottaa itseään niskasta kiinni ja jatkaa cosseja! Jostain kumman syystä nyt vasta tajusin, että hei, teen kaksi cossia coniin! Eli totta kai minulla menee kauemmin aikaa kuin yleensä. Olenhan jo aiemmin esimerkiksi Frostbiteen tehnyt kaksi cossia alusta loppuun, mutta jotenkin silloin se ei tuntunut näin vaativalta.

Sain tehtyä kenkiin lisäkeinonahkaosat. Kuvassa on vasta sovitusvaihe, ompelin keinonahan palaset päällekkäin, jotta toista rumaa puolta ei näkyisi. Mutta kivasti tuo lisäosa nousee ja tuo ihan erilaisen tunnelman kenkiin. Vielä mietin sitä, teenkö kenkien kuvioinnit vai en. Saappaissa on muutenkin kuviointeja ja leikkauksia, että luultavasti Ivyn kuvioinnit näyttäisivät lähinnä hassuilta siinä.

Ivyn yläosa on tuntunut aina hankalimmalta osalta asua, sillä se oli suurin syy siihen, miksi cossi alunperinkin epäonnistui. Nyt kun tein sitä oikein ajatuksella ja viime kerroista oppineena, se sujui aikas hyvin. Ostin tosiaan kurjerenkaita ja sainne aika hyvin hakattua paikoilleen. Kuten aikaisemmin sanoin, jostain syystä yläosa on silti liian iso eli minun pitää hieman kiristää yläosaa tuolta takaa. Tuleepahan se oikeasti käyttöönkin! Sain tyllikankaan kiinnitettyä yläosaan, kamppailin sen kanssa, että onko se liian ohut ja tarviiko siihen kaksinkertaisen kankaan... Lopulta päätin pitää sen tuollaisena ja ettei se ole liian ohut.
Kävin hakemassa kantti- ja vinonauhoja läheisestä kangasliikkeestä, Va-Rit, joka antaa aina käteisostajalle vähän alennusta ^^ Eli nyt alan laittaa yläosaan kiinni, minkä jälkeen olen vasta kuivilla. Kanttinauhat muokkaavat aika paljon sitä, miten yläosan tyllikangas toimii, joten... toivoin parasta! Aluksi kanttinauha loppui kesken vaikka olin mitannut kaiken. En ymmärrä, miksi kanttinauha loppuu aina kesken. Luojan kiitos samaa kanttinauhaa oli yhä jäljellä ja sain tehtyä yläosan loppuun! En voi uskoa, että sain sen viimein valmiiksi. Tai takana oleva nyöritys on vielä vaiheessa mutta muuten. Ja siitä vielä tuli hyvä! Kanttinauhat eivät taitu hassusti vaan menevät oikein nätisti, tyllikangas on ihan suora rintakehän kohdalta, mikään ei kiristä eli kaikki menee tosi sulavasti. Tissitkin istuvat ja muutenkin yläosa näyttää tosi hyvältä, ainakin minun taitoihin verrattuna.


Tein hihat, joiden teko sujui aikas hyvin. Tosin toisesta tuli vähän isompi kuin toisesta vaikka mielestäni mittasin oikein. Mikähöhän mahtaa nyt olla minun mittaamistaidoissani, kun kanttinauhaakin mittasin liian vähän! Hihojen tekeminen melkein tyssäsi, koska kultainen metallisuihke loppui taas kesken ja värjään sillä hihojen ylimmät osat. Mutta muutaman päivän pohdinnan jälkeen päätin, että niitä on värjätty tarpeeksi eli tein hihat loppuun. Hihoihin minulla olisi myös ajatuksena tehdä kuviointeja, mutta saa nähdä miten käy.

Ompelin mekon yhteen, vielä en ole tehnyt viimeistelyä eli koristelun parantamista. Mutta siihen nyt on aikaa vaikka illalla ennen conia. Mekko olikin vähän liian iso, vaikka olin katsonut vuorikankailla, että se olisi juuri sopiva. Ehkä ajattelin silloin, että laitan mekon osia enemmän limittäin ja päällekkäin, jotta en esittele liikaa paljasta pintaa, mitä nyt ajattelin. Noh, parempi vaan että menevät päällekkäin, ettei ole vaarana vilautella läskejä~

Eli tässä on kuva siitä, miltä cossi niin ikään näyttää. Don't mind the face, otin kuvan yhtenä työaamuna ennen töitä ja tuli vähän kuuma. Yläosa pysyy juuri ja juuri ylhäällä, sillä nyöritystä ei vielä ole. Hame on myös vähän hassu, koska se on ylisuuri ja tungin sen vain tuon yläosan alle. Kuvasta näkee myös hieman, miltä hihat näyttävät. Yläosaan olen erittäin tyytyväinen vaikka se kyllä pitää vielä vähän silittää ja huolitella.
Ja kyllä, otin kuvan vessassa, koska siellä on asuntomme suurin yhtenäinen peili.

Ja loppuun kertaus, mitä minulla on valmiina:
- Yläosa. Siihen pitää lisätä vain nyöritysnauha ja ommella yksi kohta koristenauhasta kiinni.
- Hame. Kuvioinnit pitää huolitella, hameen osat pitää laittaa enemmän päällekkäin ettei se ole niin iso ja vyötärökaistale pitää ommella kiinni.
- Housut. Minulla on valmiit pantsit sekä housujen alaosa, ne pitää vain silittää ja yhdistää nauhalla.
- Hihat. Mahdolliset koristelut puuttuvat.
- Kengät. Huolittelua vailla valmiit.
- Peruukki. Valmis.
- Hanskat. Pitää vielä tehdä.

Eli Ivy on melkein valmis. Tuskin enää ennen conia päivittelen mitään Ivysta. Nyt pitää siirtyä urakalla tekemään whiplasherin cossia.
~ destine

1 kommentti:

  1. hyvältä näyttää, ja onneksi tässä on ainakin vähän aikaa vielä traconiin!
    ja tiedän täysin tunteen, jostain syystä olen lagannut tässä viikon ajan enkä oikein ole saanut mitään tehtyä, onneksi sain nyt sit tänään tsempattua aika paljon itseäni ja huomenna onkin vapaapäivä ja pelkkää cossia tiedossa!

    VastaaPoista