torstai 3. lokakuuta 2013

the GazettE 29.9. the Circus

Kun alkuvuodesta tuli tieto, että the Gazette tulee myös Suomeen keikkailemaan, meni pasmat sekaisin ystävieni keskuudessa. Teimmekin yhteissuunnitelman lippujen hankkimisessa ja meitä taisi olla kolme yrittämässä saada lippuja. Lopulta saimme kaikki liput ja minullekin jäi kaksi lippua ylimääräistä, jotka myöhemmin myin Tiketin hinnaston mukaan Facebookin tapahtuman kautta.

Oli kyllä todella hiukea hetki, kun tajusin, että olin saanut liput hankittua.


Kesä ja syksy menivät todella nopeasti ja huomaamatta keikkapäivä alkoi lähestyä. Traconin jälkeen vasta tajusin, että parinhan viikon päästä on jo keikka! En usko, että silloin vielä ymmärsin pääseväni Gazetten keikalle.

Olen päässyt aiemminkin japanilaisten bändien keikoille, kuten Abingdon Boys School ja D'espairsRay. Kyseiset bändit merkitsevät minulle enemmän ja niitä olin kuunnellut paljon enemmän kuin Gazettea. Mutta Gazette on kuitenkin saavuttanut sellaisen maineen, että en uskonut sen enää tulevan takaisin Suomeen. Viime Suomi-keikalla en vielä ollut tutustunut japanilaiseen musiikkiin, joten ei ole ollut edes mahdollisuutta päästä näkemään bändiä aiemmin.

Kun keikkapäivä koitti, minulla oli vielä kunnon työpäivä sitä ennen. Kunhan työt loppuivat kolmelta, lähdimme heti liikkeelle whiplasherin ja ystävämme kanssa. Matka Helsinkiin sujui mukavasti Gazettea kuunnellen ja jutustellen.

Helsingissä ongelmaksi muodostuikin parkkipaikan löytyminen ja lopulta saimme auton kivalle paikalle noin 10-15minuutin kävelymatkan päähän Circuksesta. Jonoa olikin ehtinyt kertyä Kampin aukiolle aikas hyvin, sillä saavuimme paikalle vasta kuuden maissa. Alunperin ovien piti aueta vasta 18.30 mutta ihmisiä alettiin päästää sisälle jo kuuden jälkeen.

Jonotuksen aikana yritin etsiä henkilöä, jolle olin yhden lipun myynyt. Olimme alustavasti puhuneet, että jonotamme yhdessä, mutta saapuessamme paikalle, oli ihmisiä tullut hänen taakseen niin paljon, ettemme kehdanneet ohitella jonossa. Emme itsekään pidä siitä, että joku pitää paikkaa ja yhtäkkiä eteen ilmestyy kymmenkunta ihmisiä, joten mekään emme lähteneet ohittamaan. Samaan aikaan kun moikkasin kaveriani, whip ja ystävämme pääsivät johonkin haastatteluun (minä tulin mukaan kuvaan). Muuten jonotus meni melko nopeasti, ottaen huomioon ihmismäärän. Pääsimme sisälle joskus seitsemän maissa ja silloin alkoikin jännitys.

Keikka taisi alkaa joskus vähän ennen kahdeksaa ja kesti puoli kymmeneen asti. Keikka alkoi uusimpien levyjen kappaleilla mutta olin todella yllättynyt, kuinka paljon bändi soitti vanhempia kappaleita. Ja siis oikeasti vanhempia kappaleita, eikä vain muutaman vuoden takaa. Uudemmat levyt ovat minulle vähän tuntemattomampia, sillä en ole niitä ehtinyt paljoa kuunnella. Toxic on ainut uusimmista levyistä, johon tykästyin ja olen ehtinyt kuunnella enemmän.Ehkä parhaimmat ja rakkaimmat yllätykset olivat Filth in the Beauty ja encoren aikana Linda~candydive pinky heaven~, joiden aikana räjähdimme ystäväni kanssa ihan täydellisesti. Filth in the Beauty oli ensimmäisiä Gazetten kappaleita, joita olin kuullut, joten oli hyvin nostalgista kuulla se keikalle. Ja kaikki keikkadvd:t, mitä olen katsonut vuosien takaa, ovat sisältäneet encoressa Lindan ja sekin tuntui niin täydelliseltä keikan aikana!Totta kai keikalla soi muitakin kappaleita, jotka nostattivat tunnelman ihan täydellisesti. Ihan kaikkia kappaleita en tosiaan tunnistanut ja suurimman osan kappaleiden nimistä on jäänyt hämärän peittoon, mutta se ei estänyt minua nauttimasta keikasta. Keikka oli aivan loistava ja tunnelma oli katossa.


Kappalelista (setlist.fm)
1. Vortex
2. Leech
3. Before I Decay
4. Gabriel on the Gallows
5. Venomous Spider's Web
6. the Suicide Circus
7. Dripping Insanity
8. Untitled
9.  Derangement
10. Headache Man
11. Sludgy Cult
12. Cocroach
13. Filth in the Beauty

Encore
14. Shiver
15. Ruder
16. Linda~candycake pinky heaven~

Olimme kyllä ystäviemme kanssa hieman yllättyneitä keikan pituudesta, sillä useimmiten Gazetten keikat ovat kestäneet aika kauan ja he ovat soittaneet kaksi encorea (nyt vain yhden). Totta kai omalta osaltani olin tyytyväinen, sillä minun piti vielä ajaa Turkuun ja whipillä oli maanantaina aamuvuoro. Eli oli kyllä ihan kiva päästä kymmenen aikoihin ajamaan takaisin kotiin.

Paluumatkakin sujui todella mukavasti, kun juttelimme keikasta, kappaleista ja jälkifiiliksistä. Keikasta jäi kyllä todella hyvä fiilis ja vieläkin kuuntelen keikan aikana soineita kappaleita herätellen muistoja. Olin myös yllättynyt siitä, miten hyvin ajomatkat menivät, sillä minulla oli isäni uusi ja iso auto lainassa mutta pärjäsin hyvin ratissa!

~dessu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti