tiistai 19. marraskuuta 2013

Yllätyscossi - Tenma Momiji (Kajiri Kamui Kagura)

Facebook sivuille jo päivittelinkin kuvia yllätyscossista ja nyt luvassa pientä päivitystä asusta.

Selailin animekuvia yhtenä päivänä ja vahingossa törmäsin hahmoon, mihin jäi pahasti koukkuun. Kyseessä on visual novel PC-peli, se on julkaistu Japanissa 2011 ja jatko-osa siihen 2013, eikä siitä löydy paljoa tietoa tai kuvia.

Kaikesta huolimatta halusin alkaa tehdä asua vaikka hahmoa en tunnekaan. Asussa oli niin paljon uusia tekniikoita, mitä halusin kokeilla, kuten kankaan maalaus, kukan ja pääkoristeen tekeminen, kerrospukeutuminen, peruukin muokkaus~

Alunperin tarkoituksena oli tehdä asu tämän vuoden Traconiin mutta en kuitenkaan ehtinyt saada asua valmiiksi. Asussa oli paljon maalattavaa ja muutenkin yksityiskohtia, etten Kaksinaaman ja Sheenan lisäksi jaksanut tehdä asua valmiiksi. Nyt kuitenkin innostuin tekemään asua valmiiksi, sillä paljon ei ole jäljellä! Enkä halua tätäkin asua jättää kesken, kuten niin monet muut asut...

KAJIRI KAMUI KAGURA - TENMA MOMIJI

Sain apua Minorealta, joka suostui suurentamaan minulle hahmon kuvaa, jotta sain maalattua aidonnäköisesti kuvat kankaaseen. Siitä oli suuri apu!


Päätin ostaa kaksi peruukkia hiuksia varten, sillä en ollut varma, riittääkö yksi. Hiukset kuitenkin pitää nostaa ylös, jolloin verkko voi näkyä ja hiukset taipuvat otsan kohdalta taakse päin eli siihen pitää luultavasti ommella hiuskuituja. Tässä kuva peruukista eBay-sivulta:


Aloitin cossin helpoimmista osista eli pään koristeista.

Kukan tein ohuesta softiksesta. Tein koeversion kotona löytyvästä keltaisesta softiksesta, jotta näin, toimiiko se edes. Toimi hyvin! Kun sain kukan koottua, lämmitin softista hellan yläpuolella ja taitoin terälehtiä. Mielestäni se onnistui todella kivasti. Keskelle tuli Tiimarista ostettuja valkoisia heteitä


Pannan tein paksummasta softiksesta. Tein koeversioita ensin paperista, minkä jäljensin softikseen ja leikkasin. Kuviot piirsin vapaalla kädellä ensin lyijykynällä softikseen ja sen jälkeen maalasin kangasvärillä päälle. Päälle vielä suihkutin lakkaa, jotta kangasväri ei lähde mahdollisen vesisateen tullessa liukumaan. Jätin alareunaan sentin verran ylimääräistä sofista, minkä paloittelin ja liimasin hiuspantaan kiinni, jotta koriste pysyy päässä.

Hiustikut tein kylmänviileästi grillitikuista. Hyvin toimivat!

Seuraavana vuorossa oli asu. Asun suunnittelu vaatikin kuvien tuijottelua monen monta kertaa ennen kuin kokonaisuus alkoi hahmottua.

Asun alla oleva vaatekappale tuotti hankaluuksia, sillä takaa oli selvästi vain yksi vaatekerros, edessä kaksi ja yläosassa mahdollisesti kolme. Teinkin takaa lyhyen ja edestä pitkän aluskimon. Sen päälle tuli ylhäälläpysyvät reunukset. En tiedä, onko kyseessä huivi vai mikä on pystyreunusten tarkoitus mutta sellaiset kuitenkin siitä löytyy. Aion laittaa kankaan sisälle softista, jotta reunukset pysyvät pystyssä eivätkä valahda, mutta en ole vielä täysin varma, miten aion sen toteuttaa.

Myös päällimmäinen kimono vaati pitkää pohdintaa ja kuvien tuijottelua, sillä se ei kuitenkaan ole ihan tyypillinen kimono. Takaosa on pidempi kuin etuosa, minkä alaosa on edestä yhtenäinen ja sivuilla halkiot. Lopulta päädyin tekemään pitkän takaosan, yhden pitkähkön yläosan sivun ja toisen yläosan sivun vain lyhyenä. Kimonon sininen väri ei myöskään ole perinteinen eli oli hieman haasteellista löytää oikeanlaista väriä.

Kimonon kuvioinnit olivat jo sitten toinen asia. En ole mikään maailman lahjakkain maalaaja ja kimonossa oli aika paljon kuviointeja. Vielä yläosa on maalaamatta, sillä niitä on kuviointeja on niin paljon. Lerpakkeen kuvointi olikin sitten jo hankalampi ja isompi. Onneksi Minorean suurentama kuva auttoi hahmottamaan kokonaisuutta.

Obin tein hieman ei niin perinteisellä tavalla eli laitoin eteen tarrakiinnityksen, millä saan obin pysymään varmasti ylhäällä ja sitä pystyy myös helposti tällöin kiristämään. Lerpakkeen taitan obin taakse, jolloin se rutistuksissa kiinni. Saan myös kätevästi kädet lerpakkeen alle pitämään sitä nätisti ylhäällä.

Huivi tuotti hieman päänvaivaa. Minun piti ostaa valkoista kangasta, minkä liukuvärjään punertavasta liilaaseen. Kangaskaupassa, kun katselimme eri kankaita, tulimme myyjän kanssa siihen tulokseen, että kaikissa hienoissa kankaissa oli jotain sekoitetta, mikä ei soveltunut kankaan värjäämiseen. Päätin sitten tehdä huivin kankaasta, joka muutenkin vaihtoi valossa väriä, mikä oli oikeastaan kiva löytö ja vaihtoehto.

Kenkien toteutusta mietin myös pitkään. Niillä käveleminen tulisi olemaan hankalaa, sillä minulla ei ole maailman pienimmät jalat. Puustahan ne oli tehtävä ja mahdollisimman pienet, jotta pystyn niillä kävelemäänkin. Tai jos en pysty, niin laitan ne jalkaan aina kuvatessa.
Annoin isälleni ohjeet, jotta hän voisi tehdä minulle kengät. Ohjeet olivat kirjoitettuina puupalasiin, missä luki "leikkaa palaset ja liimaa puukenkiin kiinni merkittyihin kohtiin", "poraa reikä tähän", "liimaa korkopalaset tähän" jne. Eli oli minulla sellainen olo, että olin niitä tekemässä, vaikka isä hoitikin sahaamisen.Tässä kuva keskeneräisestä asusta. Aluskimono puuttuu, samoin epämääräinen huivi, peruukki pitää vielä viimeistellä, kuviointeja maalata ja muutenkin hioa yksityiskohtia.


Alustava suunnitelma on, että laitan cossin toiselle päivälle johonkin kevään coniin eli mahdollisesti Cosvisioniin. Tulen luultavasti piipahtamaan myös Kirsikankukkaconissa (Kikuconissa) eli sekin on mahdollisesti listalla. Mutta katsotaan!

~dessu

3 kommenttia:

 1. näyttää ihanalta jo nyt :3 tosi kaunis desing tolla hahmolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos : ) Koko asu on niin hieno ja oli ihanaa päästä maalaamaan kuviointeja. Itse asiassa, olen aina pitänyt, kun olet omaan blogiisi päivitellyt kaikkia maalauskuvia, ja olen halunnut päästä myös maalailemaan : )) Teet kyllä niin hienoa jälkeä, että minun maalaukseni kalpenevat niiden rinnalla ^^"
   ~dessu

   Poista
  2. pöh, sie maalaat varmasti viel paremmin. EI siihe tartte ku pensselin maalia ja hyvät hermot!!! kuvia sit maalailuista, tahtoo nähdä!!

   Poista