maanantai 22. syyskuuta 2014

Making of: Torahime (Muramasa)

Traconin lauantain auksi valikoitui hahmo Torahime pelisarjasta Muramasa. Torahime on prinsessasoturi, jonka pukeutumistyylissä on paljon samuraityyliä.


Samuraityyli auttoikin minua hahmottamaan, miten esimerkiksi Torahimen päähine todellisuudessa rakentuu. Muutama muu on tehnyt cossin ja jokainen on päätynyt eri tavalla tekemään päähineen. Itse lähdin siitä, että hahmolla on samuraikypärä, sillä miissä on niin paljon samoja elementtejä vaikka Torahimen päähine onkin hieman liioiteltu.Kuva auttoi minua selvittämään, miten lähteä kypärää rakentamaan ja mikä funktio kypärän eri osilla oikeasti on. Kuva löytyi Militaryitems.com sivustolta.

Kypärä aiheutti paljon päänvaivaa minulle. Aluksi tein pienen paperihatun, minkä sovitin päähäni ja pursotin päälle paaaljon paljon eristevaahtoa. Vaahdon veistelyn jälkeen ja monen sovituksen jälkeen lisäilin vielä tasotemaalia peittämään suurimmat kuopat. Päällystin kypärän vielä sanomalehtipalasilla ja liimalla sekä gessolla. Hioin ja hioin mutta en saanut kypärästä niin sileää kuin olisin halunnut, eikä aika riittänyt edes yrittämiseen. Clas Ohlsonilta ostin mustan sprayvärin, millä maalasin kypärän.

Tein niskasuojaimet pahvista, minkä päällystin keinonahalla. Muut koristeet tein paksusta softiksesta. Niskasuojaimet koristelut ja kypärän kiinnityksen tein matonkuteilla.

Jousen tein finfoamista, minkä päällystin myös sanomalehtisuikaleilla ja liimalla. Lisäsin hieman gessoa, hioin ja maalasin. Käytin jousen lankana Presentosta ostamaani korusiimaa, mikä palautui aina tiukalle vaikka sitä venytteli kuinka.

Nuolen yhdistelin hädissäni perjantaiaamuna kolmesta grillivartaasta, mitkä ensin hioin teräviksi ja yhdistin pidemmältä matkalta, jotta varmasti pysyy koossa. Päällystin nuolen kokonaisuudessaan mustalla ilmastointiteipillä. Nuolen kärjen veistelun finfoamista ja sulat tein softiksesta.

Alaosa aiheutti myös suuria pohdintoja, sillä perinteisesti naisilla on yksilahkeinen hakama eli mitä minä kutsun hamehakamaksi. Torahime kuitenkin ratsastaa pääosin eli kaiken järjen mukaan hänellä pitäisi olla kaksi lahjetta. Tätä pyörittelin pitkään, kunnes löysin hyvän selityksen sille, miksi Torahimellä kuuluisi olla perinteinen hakama:
Women also wear hakama for Japanese martial arts such as Aikido, Kenjutsu, etc. In these martial arts, women wear the same divided umanori type of hakama as men. (Hakamas)
Löysin myös selkeät hakaman ohjeet netistä, DeviantArtin kautta voi ladata pdf-ohjeen itselleen. Ja itse päädyin perinteiseen seitsemän taitoksen hakamaan, missä kaksi taitosta on takana ja viisi edessä. Tein taitoksista hieman syvemmät ja leveämmät mitä yleensä, jotta alaosa näyttäisi hameelta.

Matonkuteita käytin myös kaikissa armoreissa. Armorin pohjana on makuualusta, minkä päällystin keinonahalla ja koristelin eri värisillä matonkuteilla. Kiinnitys on myös matonkuteilla. Etuarmoreista tuli hieman liian suuret, mitä olisin toivonut, muuten olen erittäin tyytyväinen armoreihin.

 
Viimeistelemätön sivuarmori
Armoreihin upposi ehkä eniten aikaa, sillä kaikki piti käsin tehdä ja koristella. Ensin tein reiät rei'ittimellä ja sen jälkeen virkkuukoukulla vedin matonkuteen läpi. Sivuarmoreita on kaksi, etuarmorit, rinta-armori ja yhteneväisyyden vuoksi kypärän niskasuojaimet on tehty samalla tavalla.

Rinta-armorin tein korsettimaiseen tyyliin keinonahasta, sillä en keksinyt miten muuten saisin sen päälle. Mielestäni korsettimainen nyöritys oli hyvä ratkaisu. Takana on nyöritykset mutta mustia tai hopeisia renkaita en löytänyt mistään. Jotein laitoin keinonahkaan ilmastointiteippiä ja taitoin kaksinkerroin, joten reiät eivät lähteneet purkautumaan. Nyörityksen tein myös matonkuteilla.

Käsiarmorin tein myös makuualustasta, minkä päällystin punaisella kankaalla ja kiinnitin kuminauhalla. En ehtinyt maalaamaan käsiarmoria vaan jouduin jättämään sen tasaisen punaiseksi. Mustat sormettomat sormikkaat kudoin itse.

Hieman epämuodostunut hanska, mutta onneksi kädessä näyttää hyvältä!
Luulin aloittaneeni ajoissa cossia mutta viime tippaan valmistuminen kuitenkin meni. Loma ja sairastelut eivät helpottaneet aikataulua. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen kuitenkin. Haluan parannella armoreita ensi kesää varten.

Kuvia löydät esimerkiksi Facebookista Destine Cosplayn sivulta!

4 kommenttia:

 1. Näin sut Torahimena kerran lauantaina ja pakko sanoa että siisti oli! Olisin pyytänyt kuvanki mutta kävelit niin nopeasti ohi etten kerennyt (kädet täynnä kaikkee) ja toista kertaa en sit nähnytkään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kiitos! : ))
   Joo, etenkin sisällä kävelin todella nopeasti, kun ihmisiä oli niin paljon, että alkaa melkein ahdistaa ja kypärän puolesta halusin aina nopeasti päästä turvaan. Mutta harmi, kun en huomannut sua, olisi ollut kiva jäädä juttelemaan! Yritin mahdollisimman monta blogituttua pongata ja jutella.

   Poista
 2. tästä puvusta tuli kertakaikkiaan upea! olisi kiva vihdoinkin tehdä joku cossi yhdessä, kun siitä ollaan puhuttu niin kauan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, oikein kiva kuulla : )) Vaikka itse pahin kriitikkoni olenkin XD
   Mutta olisi kyllä kiva joku toimiva paricossi tehdä! Tai miksei ryhmä, mutta se on aina haastavampaa! 8D Meidän täytyy kerätä ehdotuksia ja niitä käydä läpi. Katsoa, onko yhteisiä mielenkiinnnon aiheita tai kiinnostuuko toinen jostain ehdotuksesta! Mutta kylläkyllä! : )

   Poista