maanantai 28. joulukuuta 2015

Vuonna 2015 katsottuja animeja ja niiden lyhyet arvostelut

Olen yrittänyt tsempata itseäni ja katsoa uusia animeita enemmän mitä aikaisemmin. Helposti jämähdän "vanhoihin hyviin" animeihin ja yhdessä vaiheessa olin todella tietämätön, missä mennään animen saralla. Viime keväänä hurahdin uusiin animeihin ihan täydellisesti!

Alunperin minun piti tehdä pieni arvio jokaisesta katsomastani animesta, mutta totesin sen olevan kauhean työlästä nyt kun niitä on vähän kertynyt, eli annan arvosanan ja lyhyen kommentoinnin.


Mahouka Koukou no Rettousei
3/5
Erilaista taikuutta. Kouluanime. Liikaa haaremi-tyyliä. Mielenkiintoiset hahmot ja taikuus tutussa ympäristössä. Salakavaluutta ja selittämättömyyttä. Lojaalius ja luottamus.

Akame ga Kill!
4/5
Mikä on oikein ja väärin? Elämän rakuutta. Paikoittain pitkävetinen. Paljon uusia hahmoja. Paljon kuolemaa.

Seiken Tsukai no World Break
2½/5
Tyypillinen light-novel anime. Tissejä, peppuja ja oma haaremi. Aivan liikaa haaremi-tyyliä. Ylivoimallinen päähahmo. Mielenkiintoiset hahmotarinat. Kivasti piirretty.

Shining Hearts: Shiawase no Pan
2/5
Mukava anime ja hauska juoni. Enemmän toimintaa vasta loppupuolella.

Death Parade
4/5
Mielenkiintoinen juoni. Kadotus vai uudelleensyntyminen? Kenellä on oikeus tuomita? Mielenkiintoiset hahmot. Liikaa jätettiin auki.

Re-Kan!
4½/5
Kuudes aisti ja haamuja. Ihana juoni, ihanat hahmot! Ei pelkkää komediaa vaan vakaviakin aiheita. Ystävyys.

Ore Monogatari!
4/5
Söpöilyä, romantiikkaa, ystävyyttä! Hyvän mielen anime. Ulkonäköpaineet. Seurustelu.

Tokyo Ghoul
4/5
Toinen kausi lähti hieman lapasesta. Todella mielenkiintoinen juoni. Mielenkiintoiset hahmot. Jännitystä ja toimintaa. Kauhua ja kuolemaa.

Tokyo ESP
3/5
Mielenkiintoinen juoni. Yliluonnolliset voimat. Ystävyys, tahto ja voima. Osittain sekava ja hidastempoinen. Rakkaus. Hieman raakuutta. Mikä on oikein ja väärin?

Owari no Seraph - First Cour
3½/5
Vampyyreja ja salakavalia ihmisiä. Mielenkiintoinen juoni. Melko perus-hahmot ja hahmotaustat. Toimintaa. Demoneja. Tahto ja voima.

Occult Academy
2½/5
Hauskanen anime. Yliluonnollisuutta. Mielenkiintoisia ja tylsiä hahmoja. Hidas juoni. Rakkaus. Kouluanime.

Sengoku Basara
3½/5
Mielenkiintoinen juoni ja historiallisuus. Toimintaa ja hienoja liikkeitä. Mielenkiintoisia hahmoja. Melko yksitoikkoista.

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri
4/5
Portti toiseen maailmaan, fantasia ja arki yhdistetty. Osittain tylsiä ja kliseisiä kohtia. Yleisesti ottaen todella mielenkiintoinen, humoristinen ja toiminnantäytteinen.

Chihayafuru
4½/5
Karuta korttipeli ja japanin kieli. Kouluanime. Voitto ja tappio. Draamaa, rakkautta ja intohimoa. Sekä mielenkiintoisia että selvästi tehtyjä hahmoja. Hyvin piirretty.

Akatsuki no Yona
4/5
Prinsessa, petos, luottamus ja ystävyys. Alku hieman tylsä, loppua kohden todella mielenkiintoinen. Legendoja, erilaista taikuutta. Hyvin piirretty. Paljon toimintaa.

Owari no Seraph - Second Cour
4/5
Paljon toimintaa, pettymyksiä, voittoja ja ennalta-arvaamattomia juonenkäänteitä. Hieman muuttunut piirrustustyyli haittasi alkua. Paljon kysymyksiä, jonkin verran vastauksia.


Muutaman animen jätin kesken, koska jokin vain tökki niin paljon vastaan, etten jaksanut katsoa loppuun. Ehkä joskus mielenkiinto herää ja palaan takaisin sarjojen pariin?

1 kommentti:

  1. mä niin tiiän ton vanhoihin sarjoihin jymähtämisen tunteen (t. katon beybladee taas läpi), jossain vaiheessa vaan tulee sellanen fiilis et onks oikeesti nähny jo kaikki hyvät sarjat ku ei tunnu löytyvän mitää mieleistä. Ainaki must tuntuu et mitä ny oon pari vuotta seurannu ain näitä on-air sarjoja, ei oo Freen jälkeen tainnu ollu mitää semmosta WOOOOw efektiä , et ois oikeesti alkanu fanittaa. Kill la Kill, Shokugeki no Souma ja Gakkougurashi pääs aika lähelle, mut ei niistäkää iha sillai fandomii oo mulle syntyny.

    Ite oon näistä kattonu Yonan, Akame ga killin ja Oremonon. Akamesta en tykänny en sit ollenkaa, muut kaks oli hyviä : D

    VastaaPoista