torstai 12. tammikuuta 2012

Making of Basilisk Part 2

LÄHTÖLASKENTA FROSTBITEEN

11 PÄIVÄÄ AIKAA...
Okei, Frostbiteen on enää yksitoista päivää jäljellä ja hienoisen pienoinen paniikki alkaa iskeä. Cossit ovat kyllä hyvässä mallissa, mutta niistä kuitenkin puuttuu aika paljon ja tästä syystä kovin huolettaa. Ajattelin kuitenkin, että tulevana viikonloppuna teen niin paljon kuin pystyn ja toivon mukaan saisin molemmat asut valmiiksi. Ensi viikolla voin vielä tehdä proppeja sun muita, mikäli aikaa jää.

Eilen innostuin taas tekemään cossia oikein vauhdilla, näin uuden vuoden kunniaksi. Hotarubin kimonon sivukaistaleet ovat nyt nuppineuloilla kiinni ja ompelua vailla. Vyötärön obi on kokonaan hankkimatta, mutta tavoitteena on tällä viikolla päästä kangaskauppaan hakemaan kangasta. Sen kanssa ainut hankaluus tulee olemaan oikeanlainen sidonta ja rusentin tekeminen onnistuneesti. Piilolinssit ovat vielä vaiheessa ja koko ajan toitotan päässäni, että minun pitäisi käydä ne hakemassa mutta en saa aikaiseksi. Vaikka CyberShopiin olisi noin 15min kävelymatka ja käytännössä liike on työmatkani varrella, niin ei.

Ajattelin myös, että haluan tehdä Hotarubille hänen käärmeen, mikä tulee hänen kättään pitkin. Se olisi hyvä lisä cossiin. Hain eilen ClasOhlssonista rautalankaa, minkä avulla saan käärmen kiedottua käsivarsiin ja pään pysymään ylhäällä. Näyttääkö käärme sitten aidoilta, se on toinen asia.
Hotarubilla on myös kaksi tikaria, mitä hän käyttää satunnaisesti. Toiveena on, että ehdin ne ensi viikolla hankkia ja muokata. Tai tehdä, jää nähtäväksi.

Yashamaru on asia erikseen. Tuntuu, että siinä on kaikki vaiheessa. Toki asu on koossa, mutta siinä se onkin. Tosin paidasta ei ole enää jäljellä kuin viimeistely mutta muuten on vähän toivoton olo. Vähän vielä mietin, että olenko tehnyt hihat oikein vai en, mutta siitäkin on monta eri variaatiota niin sarjassa kuin cosseissa. Mutta se on tuollainen ja sellaisena se pysyy!
Nyt on ihan pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja sovittaa asua, jotta näen, onko se siinä kunnossa, että voin alkaa tehdä sivukaistaleita ja käännöksiä sun muita.

Kengät tuottavat vielä päänvaivaa. Varvassandaaleja ei ole näkynyt ja laitoin myös pari ystävääni asialle, mutta hekään eivät ole ilmoittaneet mitään. Löysin kuitenkin kivan malliset pohjalliset eräästä kenkäkaupasta ja mietin nyt, pystynkö niistä muokkaamaan kengät. Mutta kaupassa oli vain naisten kokoa eli testaan ensin niillä ja jos toimivat, täytyy käydä etsimässä hyvänmallisia pohjallisia oikealla materiaalilla. Materiaalin kuitenkin täytyy olla sellaista, että se ei tarraudu mahdollisesti kylmässä ja jäisessä maassa kiinni.


5 PÄIVÄÄ AIKAA...
Todella kova kiire ollut, joten alkuperäinen ajatus saada blogia päivitettyä jäi sitten sen sileän tien. Mutta onneksi paniikki ei ole enää niin suuri kuin mitä se noin viikko sitten oli.

Tällä hetkellä Hotarubin asu on kenkiä ja sovittamista vailla valmis. Käärme ja aseet ovat täysin vaiheessa mutta en ota niistä paineita. Tärkeintä on, että asu valmistuu. Vähän harmittaa, että Hotarubin rusetti ei ole sen värinen mitä toivoin sen olevan. Tuntui että väriä ei löytynyt mistään ja kun jotain siihen suuntaan löytyi, kangaslaatu oli jotain todella toivotonta. Piilolinssejä en ole vieläkään saanut aikaiseksi hakea mutta ehkä CyberShop osuu matkani varrelle lähiaikoina!

Yashamarukin alkaa olla jo siinä mallissa, että paniikki ei valtaa minua. Paita on viimeistelyä vailla valmis, samoin housut. Tosin housuissa kävi niin suuri moka: tein niistä istuvat tavalliset housut yhden kuvan perusteella mitään ajattelematta ja kaiken kankaan käytön jälkeen tajusin, että nehän ovat hakaman kaltaiset. Menimme pari päivää sitten hakemaan lisää kangasta housuihin, mutta tietenkään ei löytynyt vastaavaa kangasta! Toivon mukaan kukaan ei huomaa eroa kankaiden välillä!

Kengät ovat myös tekemättä, sillä yhä odottelen toiveikkaana tietoa kavereiltani, josko ovat varvassandaaleja löytäneet. Muutoin pitää tuhota vanhoja cosseja, jotta saan kengät Frostbiteen. Samoin ase on vasta aluillaan. Ja whiplasher todella paljon haluaa itselleen aseen, joten se on tehtävä. Nolona myönnän, että ase on väkerretty Punanaamion välineistä mutta cosplayblogien lukemisen jälkeen olen varma, että seuraavassa cossissa osaan jo käyttää materiaaleja! Frostbitessa on muutenkin luento proppien teosta ja niissä käytettävistä materiaaleista (mitä muuten pitää oma nettiystäväni), joten sen jälkeen viisaampana!

Vähän pelottaa, sillä alustavien ennusteiden mukaan Lahteen on luvattu viikonlopuksi todella kylmää säätä. Mietin tässä, kuinka paljon vaatetta sana tungettua Hotarubin kimonon alle! Mutta ehkä tämä tästä.
2 PÄIVÄÄ AIKAA...
Olen ollut todella ahkera, sillä aika loppuu kohta. Tosin, en jaksa yhtä mittaa tehdä kovin kauan cossia. Minulle cosplay kuitenkin merkitsee kivaa ja tärkeää harrastusta, mutta jos se alkaa pänniä ja ärsyttää sen takia, että teen monta tuntia kiukuspäissäni cossia... ei tule mitään. Teen kaiken omalla painolla ja that's it.

Minulla on kuitenkin nyt Hotarubin kengät valmiina. Tai, vielä niitä pitää vähän parannella ja viimeistellä. Toivon mukaan värjäys pysyy niissä, kengät eivät jäädy minnekään kiinni and so on. Mutta sen näkee sitten. Viimeisenä vaihtoehtona sitten omat talvikengät vaan mukaan ja niillä mennään. Onneksi kengät nyt eivät niin paljon näy kimonon alta. Sain myös sukat tehtyä valmiiksi, mitkä näyttävät kyllä todella hassuilta, oli pakko ottaa oikein kuva! Laitoin halkion liian keskelle eli isovarpaalle on kunnon tila ja muut varpaat saavat kärvistellä yhtä suuressa tilassa! Mutta näyttää se kuitenkin jalassa hyvältä.

Aikaisempi kuva Yashamarun housuista on nyt se valmis kuva. Lahkeet on laitettu pussiin narujen kanssa, jotta sai jonkinlaista kuvaa niiden istuvuudesta ja muodosta. Sovittamisvaiheessa näkee, ovatko narut hyvät vai taittelenko ne vain jalkojen nyörityksen alle. Paita on myös viimeistelty. Kenkiä ei vieläkään ole. Ase on yhtä kesken kuin aiemminkin. Tajusimme juuri, että hanskoja ei ole hankittu! Mutta se nyt onneksi on pieni murhe, kun hanskoja kyllä löytyy näin talvisaikaa.

Mutta sovimme, että tänään on sovittaminen. Hyvä tässä pari päivää ennen conia viimein aloittaa sovitus ja katsoa, mitä kaikkea puuttuu tai mikä ei toimi. Mutta minulla on kuitenkin suuret toiveet kaiken valmiin suhteene, kyllä ne istuvat ja kaikki on hyvin. Peruukit pitäisi ottaa pusseista pois ja sovittaa. Tai jättääkö viime silausten tekemisen vasta coniaamuun? Hah! Yritän välttää sitä, että perjantai-illalla ja lauantaiaamulla ei tarvitsisi muuta kuin laittaa cossit päälle ja menoksi, ei muuta virittelyä. Saa nähdä onnistummeko!

Tavallaan meillä on vain enää tämä päivä aikaa, sillä perjantaina käymme kavereiden kanssa syömässä lounasta ja lähdemme jo puolen päivän aikaan liikenteeseen kohti Lahtea. Eli paljon perjantaina ei ole enää aikaa, muuta kuin käsin tehdä jotain Lahdessa. Hotellikaverit saapuvat vasta illalla eli siinä on hyvä aika myös tehdä käsitöitä. Toivon mukaan kuitenkin saataisiin rauhassa tutustua Lahteen ja käppäillä siellä.

Tähän loppui Making of Basilisk päivitykset, seuraava päivitys tuleekin sitten valmiista cosseista, photoshooteista ja conista. Silloin näkee, onko aseet ja käärme tehtynä, miten kengät onnistuivat, istuivatko asut ja miltä kokonaisuus noin yleisesti ottaen näyttää.


Rauhallista Desucon Frostbiten odotusta kaikille ja conissa nähdään! Tulkaa nykäisemään hihasta, jos vain tunnistatte ja ehditte!

~ destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti