maanantai 16. tammikuuta 2012

Desucon Frostbite 14.-15.1.2012

Viikonloppuna 14.-15.1. Lahdessa oli siis Desucon Frostbite, mikä avasi conikauden vuoden ensimmäisenä conina. Kuten aina, sää oli mitä kylmin ja tuulisin, jotta conilaisilla ei olisi helppoa. Sama homma myös kesällä eli sää on aina conilaisia vastaan, jolloin coniviikonloppu osuu lähes poikkeuksetta yhteen kuumimpiin viikonloppuihin.

Lähdimme jo perjantaina keskipäivän aikoihin ajamaan kohti Lahtea, meillä oli koko auto täynnä ja autoa ajoi Facebookin kautta saatu ystävämme. Automatkalla coni-innostus nousi ja keskustelua käytiin cossien ja conien lisäksi myös ihan arjen asioistakin. Perillä saimme aika nopeasti huoneennumeron ja koodin, millä pääsemme Omenahotelliin sisään. Loppuillan kävimme tutustumassa Lahden keskustaan ja sen antimiin sekä teimme viimeiset viimeistelyt cosseihin ja proppeihin. Loput huonetoverimme pääsivät vasta keskiyön paikkeilla Lahteen, kiitos VR:n.


LAUANTAI
Lauantaina sitten koitti ensimmäinen coniaamu. Onneksi kello soitti vasta kahdeksalta eli saimme hyvin nukuttua. Conipaikalle pääsy oli kuitenkin haasteellista. Ystävämme olivat unohtaneet rannekkeensa, joten lähtivät heti kymmeneksi hakemaan uusia rannekkeita sekä samalla reissulla ottivat mukaan Hall Cosplayn liput. Heidän päästyä takaisin hotellihuoneeseen, alkoi armoton cossien päälle laittaminen.

Yashamarun eli whiplasherin cossissa ei ollut paljon ongelmia, mitä käsien ja jalkojen sidokset tuottivat pientä päänvaivaa. Hotarubin cossissa tuntui kaikki olevan vialla: kimono oli liian suuri ja se ei istunut ja näytti muutenkin huonolta, obin kangas oli liian liukas eikä se pysynyt kiinni vaikka kuinka kireälle vedettiin, myös peruukki oli hienosta laadustaan huolimatta huono ja liian litteä. Lähdimme kuitenkin kiirenvilkkaan kävelemään kohti Sibeliustaloa ja päätimme kylmästä ilmasta huolimatta kävellä paikalle. Ystävämme eivät laittaneet cossejaan päälle, sillä ne olivat vielä vähän kesken. Kävelymatkalla tuuli ja tuiskutti, joten cossit putoilivat koko ajan päältä ja menivät muutenkin todella huonosti.

Sibeliustalolle päästessä menimme laittamaan cosseja kuntoon. Obi aukesi jatkuvasti, olin unohtanut varvassandaalit ja harjat hotellihuoneeseen muovipussiin, mikä minun piti ottaa mukaan. Myös hienolta hebikäärmeeltäni oli irronnut kieli matkalla. Peruukkeja ei saanut harjattua nätisti ilman harjaa ja pakkasesta huolimatta minulla oli todella kuuma, mikä haittasi peruukkini etutukkaa. Kaikki cossausinto oli hävinnyt ja olisin halunnut heittää cossin nurkkaan, mikäli minulla vain olisi ollut omat vaatteet mukanani. Onneksi whiplasherin cossi ei kaivannut paljoa hienosäätöä ja se oli taas kunnossa. Hetken rauhoittelun jälkeen lähdimme kuitenkin cosseissa nauttimaan conista.

Myyntipöytien antimet selvästi piristivät mieltäni: löysimme Final Fantasy VII: Advent Children Complete bluray-julkaisun sekä ostimme keskisuuren pehmolelupossun, jonka nimesimme TonToniksi (näyttääpä kuvassa hiukseni todella lyhyiltä!). Myös whiplasherin pitkä etsintä loppui, kun hän löysi Akiran suomijulkaisun. Ostosten avulla conimieli piristyi vaikka en halunnut näyttäytyä kenenkään - etenkään conituttujeni - edessä huonossa cossissani. Ystävien ja conin avulla kuitenkin jaksaa aika pitkälle. Ja whiplasher oli kuitenkin todella innoissaan cossistaan ja minäkin olin siihen tyytyväinen, joten sen avulla jaksoin eteenpäin.


Hengailimme kuitenkin vähän aikaa Sibeliustalolla ja otimme muutaman parikuvankin. Lähdimme kuitenkin muutamien tuntien päästä (taksilla, koska sellainen oli lähellä ja tuli joukossa halvaksi) takaisin hotellihuoneeseen vaihtamaan vaatteet ja hakemaan Hesburgerista hieman syötävää. Palasimme kuitenkin kuudeksi conipaikalle, jotta näimme Hall Cosplayn ja tapasimme muutamia kavereitakin matkan varrella. Tarkoituksena oli jäädä iltabileisiin mutta tylsyys voitti ja menimme hotellihuoneeseen pitämään omat iltabileet, kaupan kautta tietenkin.

Lauantai-illalla ystävämme tekivät vielä cosseja ja yritin kovasti olla apuna. Jonkin ajan kuluttua minä kuitenkin aloin torkkua vähän väliä ja lopulta puolen yön jälkeen luovutin menemellä nukkumaan. Jossain kohtaa yötä heräsin ja tajusin cossien teon olevan yhä käynnissä mutta unenpöppörössä vain käänsin kylkeä ja jatkoin uniani.SUNNUNTAI
Sunnuntai menikin aika vauhdilla. Heräsimme ja ystäviemme cossien viimeistely jatkoi. En halunnut enää sunnuntaina laittaa cossia päälle, mutta autoin whiplasheria laittamaan omansa päälle. Ystävä, jonka kyydissä tulimme, tuli hakemaan meitä yhdeksältä ja saimme laukut autoon. Ehdimme mennä hänen Proppien teko 101 luentoa kuuntelemaan, mikä todella innosti proppien tekemiseen ja laadulla. Päädyimme myös syömään lounasta Cafe Ichigossa nälän yllättäessä.

Jatkoimme myyntipöytien selailua ja whiplasher onnistui löytämään Devil May Cryn Complete Series boxin. Myös söpöt pöpöt olivat todella suloisia mutta yksikään pöpö ei tarttunut mukaan. Otimme myös hieman lisää kuvia muista cosseista, mutta jotenkin Frostbiten valokuvasaldo jäi todella vähäiseksi. En vain halua keskeyttää kenenkään ruokailua ja jos istui jossain hyvin kaukana, en viitsinyt käydä sieltä hakemassa henkilöä kuvaan. Kesäconeissa on se hyvä puoli, että ihmiset ovat jakautuneet paljon laajemmalle alueelle ja ulos. Talviconissa melkein kaikki ovat pakkautuneet kuitenkin suht pieniin sisätiloihin. Vaeltelimme myös siellä sun täällä ja joskus löysimme jopa istumpaikan! Kävimme myös hakemassa jo talteen syksyn Traconin koko viikonlopun liput. Otimme myös whiplasherista kuvia, joskin ulkona ei kovin montaa minuuttia pystynyt kuvamaan sormien jäätyessä. Jossain kohtaa löysimme ystävämme ja pidimme heidän kanssaan photoshoottia. Photoshootin aikana meidän täytyi kuitenkin jo lähteä auton mukana kohti kotia.

Automatka sujui paikoitellen höpisten ja vähän väliä torkkuen mutta yllättävän nopeasti se kaikesta huolimatta meni. Kotiin päästyä tapahtui nopea tavaroiden purkaaminen ja ostettujen tavaroiden ihailua. Täytyy sanoa, että olimme melkoisen väsyneitä kotiin päästyämme.


Yleisiä tunnelmia conista
Tykkään Sibeliustalosta conipaikkana todella paljon ja siellä conin kaikki luennot sun muut toimivat hyvin. Muistan, kun ensimmäistä kertaa menin paikkaan, oli se minusta hyvin sekava ja täynnä piilopaikkoja sun muuta (tai suuntavaistoni on vain huono). Nyt Sibeliustalo on jo aika hyvin hanskassa.

Olin vähän pettynyt cosplaykisan tarjonnasta. Hall Cosplay oli mielenkiintoinen ja hyvä cosplaykisatapa, myös Frost-chanin suosikit toimi hyvin. Desuconin kaltaisessa isossa tapahtumassa olisin kuitenkin toivonut kunnon kisaa tai ainakin esityskisaa jäin kaipaamaan sillä yleensä esitykset ovat olleet hyviä ja viihdyttäviä ja siellä on ollut joitain helmiä. Cosplaykisan osuus jäikin todella vähäiseksi. Yleisöäänestys on mielestäni todella hyvä, vaikka en usko että kaikki kävijät äänestävät.

Ohjelmaa oli ihan mukavasti, lauantaina tietenkin selkeästi enemmän kuin sunnuntaina. Ohjelmaa oli kyllä moneenlähtöön mutta itseä kiinnostavia ei ollut kovinkaan paljon. Lauantaina olimme tosiaan vain Hall Cosplayta katsomassa, sunnuntaina tarkoituksena oli mennä kuuntelemaan Halpa ja hyvä cosplay - mission impossible? -luentoa mutta emme siihen ehtineet, joten sunnuntaina olimme vain proppien teko luennolla.
Olisi kyllä hienoa joskus mennä itse pitämään ohjelmaa tai luentoa mutta en koe tietäväni mistään asiasta niin paljon, että pystyisin ohjelmanumeroa siitä vetämään. Tai en ainakaan lähiaikoina, katsotaan sitten parin vuoden kuluttua!


Vaikka minun cosplay ei onnistunutkaan ja se oli oikeastaan täydellinen katastrofi, ei se kuitenkaan kokonaan vienyt coni-innostusta. Olin kuitenkin mielestäni onnistunut Yashamarun asussa todella hyvin ja whiplasher oli propin kanssa tehnyt hyvää työtä sekä ollut suurena apuna. Eli ajattelin positiviisesti, että en täydellisesti epäonnistunut cossaajana vaan toinen asuista ei yksinkertaisesti toiminut.

Odotamme jo innolla tulevaa conikautta ja teimme jo alustavia suunnitelmia tulevien conien varalle. Innostusta lisää myös se, että aloitimme heti Frostbiten jälkeen sekä thai-kickboxingin että salilla käymisen. Tämä takaa sen, että kesän coneihin mennessä vartalo olisi hieman pienentynyt takaisin alkuperäiseen malliinsa ja toivon mukaan vielä enemmän. Minusta tuntuu, että jokin vararengas on kuluneiden vuosien aikana kertynyt sekä mahan että perseen ja reisien ympärille, mistä on päästävä eroon.

Kunhan lisää suunnittelua tapahtuu ja cossisuunnitelmat varmistuvat, päivitän niistä myös tänne. Tällä hetkellä tarkoituksena on, että teemme Soul Calibur -pelisarjasta jonkin sortin paricossin mutta siitä jatkossa enemmän.

~ destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti