torstai 19. tammikuuta 2012

Harrastukset ja cosplay

Aloitimme heti Desucon Frostbiten jälkeen thai-kickboxingin kuuden viikon intensiivisen starttikurssin. Kurssi on loistava kunnon nostamiseen mutta tietenkin kurssilla opetellaan thai-kickboxingin perusteet. Olemme nyt muutaman kerran kurssilla käyneet ja ensimmäisen kerran jälkeen jalat olivat niin kipeät, että käveleminen oli hieman hankalaa. Ei saa unohtaa venyttelyn tärkeyttä! Kipeät lihakset myös tulivat tästä yllättävästä liikunnan aloituksesta, kun molemmat olemme olleet melko liikkumattomia viime aikoina.

Tajusin tuossa, kuinka hyvä thai-kickboxing on myös cosplaymielessä. (Ainahan kaikkien harrastuksien tulisi liittyä cosplayhin, eikö?) Olen ja olemme kavereiden kanssa jo pitkään haaveilleet ryhmäcosplayesityksen tekemisestä. Minulla on ollut haaveena, että esityksessä voisi olla jotain taistelukohtauksia. Thai-kickboxingin liikkeet eivät nyt sovellu kaikkiin sarjoihin ja hahmojen taisteluihin, mutta antavat ainakin perusteet. Toki monella hahmolla on aseet ja ehkä suurin osa taistelee niillä, eikä käsillä.

Thai-kickboxingissa yksi tärkein asia on tasapainon löytäminen ja se on taistelussa melkoisen tärkeää. Kuten olen aiemmin todennut, tarkoituksena on tehdä seuraavat cossit Soul Caliburista. Molemmilla hahmoillamme on kyllä aseet (hahmoista tulee tietoa myöhemmin), mutta potkuja molemmat tekee. Nyt siis minulle tietenkin heräsi haave ja toive ja innostus, josko pystyisimme tekemään Soul Caliburin taistelukohtauksen - joko esityksenä tai muuten vain omaksi iloksi - jossa käytämme hyväksemme thai-kickboxingissa opittuja liikkeitä.

Treeneistä voin kertoa sen verran, että whiplasherilla tuntuu iskut ja potkut sujuvan todella hyvin mutta minulla on hieman hankaluuksia oppia niitä. Potkin aivan väärällä kohtaa jalalla vastustajaa (treenaamme whiplasherin kanssa yhdessä) ja aina iskuissa käsi ei ole suorana ja kyynärpää koukkaa ties mistä. Mutta olemme vasta pari kertaa käyneet ja harjoitelleet muutamia kertoja perusliikkeitä eli jatkossa niitä tullaan hiomaan. Tekemällä oppii, niinhän se on.

Kun kerroin kaverilleni, että thai-kickboxingista voisi olla hyötyä cosplayssa, hän naurahti ja hämmästeli, miten kaikki nykyään liittyy jollain tapaa cosplayhin. En ollut aiemmin ajatellut asiaa siltä kantilta vaan lähinnä sillä mielellä, että kunto kohenee ja minä pääsen eroon monista vararenkaista joita on kertynyt ympäri vartaloani. Myöhemmin treeneissä, kun teimme potkuja ja iskuja, mieleeni muistui muutama liike Soul Caliburissa (tai missä tahansa taistelupelissä) ja sain inspiksen.

Muutenkin Frostbiten jälkeen ja sen yhden cossifiaskon jälkeen, minulle on tullut takaisin suuri innostukseni cosplayhin. Jostain syystä se hiipui viime kesänä, kun ei ollut aikaa ja kaikki suunnitelmani eivät toteutuneet ja muutenkin kaikki oli niin kiireistä ja hankalaa. Tein kyllä mieluusti Basiliskin paricossia mutta se into ja palo puuttui. Nyt minusta tuntuu, että olen saanut sen takaisin. Yksi syy siihen, miksi viime vuosi meni miten meni, oli koulu ja sen vaativuus. Basiliskin cossien tekoa haittasi se, että olin koko syksyn ollut töissä ja käynyt koulua samaan aikaan, että en ollut saanut mitään aikaiseksi ja loman vihdoin koittaessa, PIDIN LOMAA. Mutta se siitä vuodatuksesta.

Olisi ollut kiva lisätä jotain kuvia tähän, mutta eipä ole aiheeseen liittyviä kuvia.

Tavoitteenani on päästä perjantaina hakemaan hieman tarvikkeita proppien tekoa varten. Jahka sitä alan tehdä, niin jatkan blogin päivitystä. Suuri kiitos kuuluu ystävälleni, joka piti Frostbiten proppiluennon, avusta ja vinkeistä, miten tehdä proppi ihan kotikonstein ilman sen ihmeellisimpiä työkaluja. Vielä kun proppi onnistuisi, niin sitten olen erittäin tyytyväinen!
~destine

1 kommentti:

  1. Kaikkihan liittyy cosplayihin jos sitä alkaa harrastaa :D mutta itekkin aloin kämppiksen kanssa treenaamaan jotain taistelulajia jonka-nimeä-en-muista cosplayin takia. Lisäks käydään välillä pihalla heilumassa proppien kanssa. Sillä jos rehellisiä ollaan, niin on se mielestäni parempi, että esim tappelupelien hahmoja cossiessa osaa käyttää sitä proppia niin, että se näyttää hyvälle ja luontevalle :D

    ja urheileminen jollain tapaa on aina hyvä, ja lopulta hauskaa vaikka lihakset oliskin jälkeenpäin aivan muusina x')

    VastaaPoista