maanantai 10. syyskuuta 2012

Tracon 8.-9.9.2012

Hohhoijjakkaa, eipä kai tässä muuta voi todeta. Ainakin sunnuntain automatka meni siiinä, kun toistelin kyseistä sanaa vähän väliä. Oli kyllä mahtava coni, ei muuta voi sanoa. Minulla on jo vähän aikaa ollut sellainen olo, että olen vain mennyt hengaamaan coniin eikä se ole antanut minulle niin paljon kuin ennen. Jo Desuconissa aloin saada conifiilistä takaisin, mutta Tracon viimeistään ainakin palautti sen!


Lähdimme vasta lauantaiaamuna ajamaan kohti Tamperetta, sillä Turusta sinne nyt ei kovin kauan aja. Tietenkin, kuten conien aloituksiin yleensä kuului, jotain jäi kotiin ja palasimme sitten hakemaan sitä suuren vitutuksen saattelemana. Onneksi unohdus tuli mieleen jo vartin ajomatkan päästä kotoa, joten edestakaisin ajelu ei ollut niin pitkä kuin se olisi voinut olla.

Saavuimme rankkasateiden jälkeen Tampereelle hieman ennen yhtätoista. Totesimme whiplasherin kanssa, että tänään emme laita cosseja päälle, sillä niiden cossien kanssa ei olisi mukava olla vesisateessa. Päätimme siis viettää ensimmäisen conipäivän ilman cosseja ja cossit tulisivat päälle vasta sunnuntaina, jolloin oli muutenkin luvattu kaunista säätä.

Sää haittasi myös cosplayshakkia, mikä minun oli tarkoitus kaverini kanssa järjestää. Vaikka taivas oli kirkas, vettä tuli taivaalta enemmän tai vähemmän. Joskus aika paljon enemmän. Ja moni oli jo sanonut, miten yhtäkkiä kuurosade yllätti heidät kirkkaalta taivaalta, joten päätimme perua shakin heti saavuttuamme conialueelle. Pyysin laittamaan peruutuksesta tietoa info-TV:lle ja kuulutuksen kautta. Kuulutusta en minä ainakaan kuullut, enkä mielestäni nähnyt peruutustietoa TV:ssäkään. Olin kyllä laittanut kaikille ilmoittautuneille sähköpostia, missä kerroin että shakki peruuntuu jos on huono sää, toivottavasti se tavoitti kaikki. Tietenkin juuri silloin kahden aikoihin taisi olla joku tunnin tauko vesisateessa, mutta sitä en voinut ennustaa. Emme olleet ehtineet rakentaa shakkilautaa valmiiksi, koska oli satanut ja olimme ajatelleet, että se myös jatkaisi vesisadetta. Mutta näin tällä kertaa, ehkä saamme shakin toteutettua joskus toiste. Yksi syy shakin peruuntumiseen oli myös se, että sinne oli ilmoittautunut 12 henkilöä ja olisimme tarvinneet 32 pelaajaa. Tämä pieni osallistujamäärä myös vei fiilistä shakin järjestämisestä.

En kuitenkaan murehtinut shakista koko päivää vaikka se tietenkin harmitti. Heti alkuun suunnistimme myyntipöydille, mistä mukaan lähti ainakin Magic Knight Rayearthista tuttu Mokona sekä Full Metal Alchemist dvd-box. Kävimme kahdentoista aikoihin jonottamassa cosplaykisaliput, mitkä onneksi sai myyntipöytien vierestä. Taidekujalta harvemmin mitään löydän, mutta tällä kertaa sieltä tarttui mukaan pieni itse tehty otus. Riippuen miten päin se on, se voi olla lammas tai kilpikonna. Mutta se on aivan ihana! Kuvassa näkyy myös sunnuntain ostos myyntipöydiltä, toinen Mokona - mutta mustana!

Menimme myös katsomaan luentoa "Cossaajan kootut selitykset", mikä oli hyvä ja viihdyttävä. Se oli juontajien ensimmäinen luento, joten jään innolla odottamaan, mitä jatkossa tapahtuu. Luento myös herätti ajatuksia omasta cossikäyttäytymisestä. Minulle tyypillisempää on se, että aloitan todella aikaisin, sitten cossi makaa jossain tekemättömänä jonkin aikaa, kunnes minulla alkaa paniikki, että saanko cossin valmiiksi vai en. Soul Caliburin cosseja aloittelin heinäkuussa pikkuhiljaa ja ne valmistuivat juuri ja juuri Traconiin. Että näin.

Kävimme hakemassa luennon jälkeen kaupasta hieman murkinaa ja menimme kolmanteen kerrokseen niitä syömään. Kellon lähestyessä viittä, suuntasimme cosplaykisaa katsomaan ja whiplasher lähti juna-asemalle, jotta pääsi Helsinkiin vielä keikkaa katsomaan (ja paluu sama yönä takaisin coniin). Ihan pientä istumista tämä viikonloppu hänelle!

Cosplaykisa oli loistava ja taso on noussut paljon siitä, mitä se muutamia vuosia sitten oli. Olen huomannut, että todella monet ovat sanoneet tätä samaa, mutta minkäs sille totuudelle mitään mahtaa. Olen miettinyt, voisiko kyse olla siitä, että Suomi on nyt ollut paljon mukana maanlaajuisesti eri cosplaykisoissa (EuroCosplay, World Cosplay Summit) ja niihin halutaan panostaa? Vai ovatko cossaajat vaan kehittyneet niin paljon, että asut ja esitykset ovat tulleet huomattavasti paremmiksi? En tiedä, mistä on kyse, mutta väitän, että ihan muutaman vuoden sisällä tämä hieno muutos on tapahtunut.

Toivoisin, että coneissa järjestettäisiin enemmän mahdollisuuksia päästä tutustumaan lavaan ja lavaesiintymiseen, sillä itse ainakin koen suurta lavakammoa ja yleensä jalat meinaavat pettää suuren yleisön edessä. Eli olisi todella hienoa, jos pääsisi ensin vähän ravistamaan pelkojaan pois ja ehkä jatkossa uskaltautuisi nousemaan lavalle tuhansien silmäparien tuijotettavaksi.

Kisan jälkeen menimme vielä Heseen syömään, minkä jälkeen pari kaveriani jäi vielä kuuntelemaan fanfiction-luentoa. Minä hain vain tavarat autosta ja suuntasin Omenahotelliin, missä juttelin melkein viereisessä hotellihuoneessa olevien toisien kavereiden kanssa. Yömyöhään kävin hakemassa whiplasherin rautatieasemalta hotelliin nukkumaan.

Sunnuntaina herättiin kahdeksan maissa ja siitä valuttiin kohti Tampere taloa. Vaihdoimme whiplasherin kanssa cossit päälle, kaverit auttoivat yläosan nyörityksen ja tatuoinnin peittämisen kanssa. Olisimme halunneet mennä katsomaan cosplaydeittiä, mutta sunnuntaina oli niin tiukka aikataulu, että menimme sen ajaksi pitämään photoshoottia. Saimmekin hyviä kuvia, ainakin omasta mielestäni, mitä minun masuni kasvoi hurjasti niiden aikana! Minulla oli yläosan eteen laitettu luut, jotta se toisi siihen ryhtiä mutta todellisuudessa luut jäivät törröttämään eteen ja muutenkin iso mahani näytti vielä isommalta, hmph... mutta, enköhän minä selviä.

Hieman ennen kahtatoista menimme jälleen jonottelemaan sunnuntain cosplaykisalippuja. Sen jälkeen photoshoottasimme kaverini kanssa. Yhden maissa whiplasher meni kuuntelemaan konserttia Zelda-pelisarjasta, jolloin minä menin ottamaan cossini pois ja lähdimme kavereiden kanssa kaupoille hakemaan ruokaa. Konsertin loputtua whiplasherkin jätti cossin autoon ja menimme syömään ennen kisaa, sillä suunnitelmana oli lähteä heti kisan jälkeen, jolloin syöminen oli pakko toteuttaa jossain välissä!

Oikeasti, ei ole mitenkään turhaa, että kaikissa conien ohjelmalehtisissä kehoitetaan syömään ja juomaan. Mutta joskus se on todella hankalaa, kun ei millään ehtisi! Aikuisena vielä kestän sen, mutta kun mietin jotain pienempiä ihmisiä, niin heidän tulee kyllä pitää huolta syömisestään etteivät pökerry tai luuhistu missään vaiheessa.

Sunnuntain cosplaykisassa meillä oli vielä paremmat paikat eli kolmannessa rivissä, kun lauantaina istuimme neljännessä rivissä. Esityskisa oli todella huima, siellä oli paljon hyviä esityksiä. Kisaan oli myös saatu hyvät musiikit eli tunnelma oli todellakin katossa!
Täytyy sanoa, että coni oli kaikin puolin onnistunut. Minulla oli hauskaa, kävin luennoilla, oli todella paljon cosplaykisoja, cossin olin saanut valmiiksi ja se oli päällä, photoshoottauksessa oli tajuttoman hauskaa, seura oli mitä mahtavinta. Ei kai parempaa voi toivoa

Harmi vain, että Tracon luultavasti on vuoden viimeinen coni ja nyt se innostus iski oikein kunnolla! Loppuvuonnahan olisi Yamaconia ja CosplayGaalaa, mutta työt osuvat juuri kyseisille viikonlopuille, enkä usko että saan niitä järkättyä. Mutta toisaalta, tähän on hyvä lopettaa.

Nyt pitäisi käyttää innostus hyödyksi ja aloittaa ensi vuoden cosseja, hohoo! Tai sitten menen vain makaamaan sohvalle ja kiitän, että kaikki tämä cossistressi on ohi. Ja siivoan asunnon, sillä en aiemmin sitä ole viitsinyt tehdä.

~destine


Tähän loppuun vielä kuvia photoshootista. Kuvia on ottanut minä, whiplasher ja ystävämme KomoRIN. 
 
 

3 kommenttia:

 1. Me kisaajat saatiin kyl mahdollisuus tutustua lavaan mutta oli kyl silti kamala lavakammo, mutta onneks en nähny paljon mitään kun oli kypärä päässä :'D

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä hyvä, että ennen kisaa saa tutustua lavaan ja vähän saada käsitys siitä, minkälaista se tulee olemaan. Mutta minulla on niin kauhea lavakammo, että minun täytyisi päästä isolle lavalle edellisessä conissa että uskaltaisin seuraavassa sinne nousta!

  Mutta onneksi sua sentään helpotti kypärä, niin ei nähnyt kauhean hyvin sitä isoa ihmismassaa ^^
  ~dessu

  VastaaPoista
 3. En nähnyt pukuja kunnolla itse conissa, joten jess! kuvia~!

  Lauantain sadekuurot olivat kyllä hieman ilonpilaajia ja harmi ettei teidän shakkipeli toteutunut, mutta toivon mukaan saadaan se johonkin toiseen coniin! Minä ainakin haluan osallistua :)
  Mielestäni minä näin ilmoituksen pelin peruutuksesta TV:sta. Ainakin siinä mainittiin shakki, mutta hei, voin olla täysin väärässäkin.

  Ja kuten juteltiin aiemmin, conissa oli melko korkea cossitaso ja conifiilis saavutti niin monen meistä! Lisää pukuja tekemään :D

  VastaaPoista