sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Padmé Amidala (Star Wars) 1/2

Padmén asussa on monta hyvää ja toisaalta huonoa puolta. Hyvä puoli on se, että asu ei tosiaan näy kokonaisuudessaan elokuvassa kuin muutamien minuuttien ajan ja melko epäselvästi, mikä antaa minulle aika paljon vapautta tehdä asua. Toisaalta tämä aiheuttaa hankaluuden siinä, etten oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Onneksi joku muu on joskus tehnyt asusta cosplayn eli pystyn käyttämään sitä hyvänä apuna.


Lähdin liikkeelle kangasvalinnoista ja meninkin Jätti-Rättiin katselemaan kankaita. Löysin todella kivan hamekankaan, mikä on tummansininen ja tietyssä valossa melkein musta. Hieman kiiltävää, ohkaista kangasta joka halpuudesta huolimatta näyttää hienolta ja kalliilta kankaalta. Koska kangas on niin ohutta, päätin ostaa sitä neljä metriä jotta voin tehdä mekosta kaksinkertaisen ja oikein ison.
Löysin myös aluhihoihin kivaa kangasta, vaikka se oli paksumpaa mitä alunperin ajattelin. Käytin samaa kangasta Ivyn hameen vuorikankaana. Ostin sitä myös reilusti, jotta voin tehdä sen kaksinkertaisena ja pussimaisena, jotta rypytykset menevät mukavasti. Kun kankaan käntää, se on hieman kiiltävä eli luo myös illuusia oikein hienosta ja hyvästä kankaasta.

Mielenkiintoista oli se, että hamekankaan piti maksaa 3€/m ja hihakankaan 2€/m eli todella halpaa. Lopulta kassalta minulta pyydettiin 10€ vaikka omien laskujen mukaan minun olisi pitänyt maksaa 16€. Mutta kiva saada halvalla! Ehkä niissä oli jokin alennus tai toinen hinta, mitä en ollut huomannut.

Seuraavaksi menin Eurokankaaseen, koska Jätti-Rätistä ei löytynyt kaikkea mitä kaipasin. Löysin päähineeseen sopivaa kangasta, sifonkia, joskin en ole varma pitäisikö minun ostaa sitä myös kaksinkertainen määrä, kun se on melko ohutta. Pian sen näkee!

Asun yläosa on samettia mutta kaikki hyvät vaihtoehdot maksavat halvimmillaan noin 14€/m. Eli minun pitää ensin tehdä testiversio ja sitten ostaa tarkkamäärä kangasta, eikä yhtään ylimääräistä. Toisaalta, kuulin äidiltäni että jäljitelmä säämiskä voisi ehkä ajaa saman asian, joten sitä metsästämään!

Pystyn käyttämään asussa hyväkseni vanhojen tansseissa ollutta alushamettani, mikä nostaa mukavasti hametta. Eli yksi työvaihe on jo tehty!
Tässä vähän mitä olen tähän asti saanut tehtyä:

PÄÄHINE
Alunperin ajattelin, että ostan Punanaamiosta halvalla silinterihatun ja teen päähineen pohjan siitä. Kaikki halppishatut olivat menneet, joten tein päähineen pohjan softiksesta. Päällystin sen levyvanulla ja ompelin siihen kiinni kasvojen molemmin puolin menevät "putkilot".

Koko paketin päällystin vielä sifongilla ja siihen päälle laitoin 1,5metrisen sifonkihunnun. Loppujen lopuksi melko helppo homma. Putkilöt näyttivät lähinnä hassuilta mutta niitä ympäröivät narut tekevät siitä paljon järkevämmän muotoisen ja näköisen.

Huvittavinta päähineessä on se, että se pysyy koossa melkeinpä pelkän jesarin avulla! Jotenkin sitä oli todella hankala lähteä ompelemaan, paitsi tietenkin putkiloiden saumat, joten vedin jesarilla koko höskän lopulta kasaan. Yritin näyttää järkevältä kuvassa, mutta tärkeintä on näyttää miltä tuo päähine tässä vaiheessa näyttää, joten ignooratkaa kaikki muu. Ja kangas riitti hyvin! Ihan oikeanväriseltäkin näyttää kuvassa.

Hankaluutta tuotti ainoastaan kultainen koriste edessä. Tein sen softiksesta ja halusin opetella muokkaamaan sitä kunnolla. Hellan päällä siis taivuttelin sitä ja lopputulos oli ihan kiva. Nyt vielä pitää värjätä kultaiseksi. Aloittelin hieman mutta väri loppui kesken. Tein myös edessä olevaa kohokuviota, katsotaan miltä se näyttää värjäyksen jälkeen. Sanomalehti vähän hankaloittaa kuvan katsomista, mutta kestäkää!


HAME
Neljän metrin kankaasta aloin sitten tehdä hametta. Tein alunperin hameen ihan väärin päin, sillä tajusin liian myöhään että tarvitsen helmaan mahdollisimman paljon kangasta. No, sitten kääntämään koko hame, miettimään miten saan kaikki uudet ja vanhat saumat piiloon... Kunhan keksin miten teen rypytyksen, niin ei se ollut sen vaikeampaa. Hameen tekoa helpotti tosiaan vanha alushameeni missä oli tyllikerroksia eli pystyin heti tekemään kunnolla hameen ja näkemään miltä se näyttää. Olen oikein tyytyväinen.

En jaksanut laittaa hametta päälle, joten sohvakuvaan täytyy tyytyä. Aika oikeanlaisen värin sain tallennettua kuvaan. 

Ja seuraavassa päivityksessä sitten toivon mukaan kaikki osat ovat tehty. Jäljellä on enää yläosa, hihat ja käsineet sekä päähineen viimeistely. Toiveena on, että saan Padmen valmiiksi ensi viikon aikana ja sitten pääsen aloittamaan Darth Maulia.

Hyvää uutta kaikille! Toivottavasti seuraava päivitys tulee nopeasti!
~ dessu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti