maanantai 28. tammikuuta 2013

Darth Maul (Star Wars) 1/2

Padmén WIP päivitys on tulossa myös tällä viikolla eli paljon olen tehnyt, mutta en ole keskittynyt vain yhteen cossiin, joten...

Darth Maulia en koskaan pitänyt äärettömän hankalana cossina, minkä vuoksi aloitinkin ensin Padméa ja sitten vasta Darth Maulia. Vaikka se onkin melko yksinkertainen, täytyy kuitenkin olla tarkkana, ettei asua vain sutaise läpi. Eli ei se olekaan niin helppo loppujen lopuksi!

Hankalinta ehkä oli saada selville, mitä vaatekerta oikein piti sisällään. Ja kun olimme hankkineet monta metriä kangasta, oli sen leikkaaminen hankalaa sillä kangasta oli juuri sopivasta ja pelkäsin pilaavani kaiken virhelaskennoilla. Tosin, tein mittaukset melko väljästi ja ensin laitoin kaikki palaset yhteen vain nuppineuloilla, minkä jälkeen kaventaminen on paljon helpompaa.


Eli asu koostuu nyt pitkästä hihallisesta yläosasta, hieman lyhyemmästä liivistä, 3/4 housuista, vyöstä ja ylimääräisistä kangashärpäkkeistä. Ja tähän päälle kaapu, mihin löysyin googlen kautta hyvän luonnoksen, mikä tulee auttamaan sen tekemisessä. Olen tähän mennessä leikannut kaiken muun paitsi kaavun. Kaikki on myös nuppineuloilla kiinni, enää jäljellä ompelu sekä vyön ja hansikkaiden hankkiminen.

Tammikuun aikana whiplasher tilasi thinkgeek.com sivustolta Darth Maulin valomiekat. Aluksi mietimme, jos whip tulisi coniin vain yhden valomiekan kanssa mutta päätimme lopulta, että näyttää hienommalta kun cossi on oikeasti täydellinen kokonaisuus. Tuo on vain niin vaikuttava ja hieno, kun valomiekkoja on yhdistettynä kaksi!


Ajatuksena olisi ottaa jotain videomateriaalia, mutta we'll see. Hienoa se ainakin olisi!

Päädyimme lopulta siihen, että whip pitää vain huppua päässä eli vain Darth Maulin otsa näkyy cossissa. Punanaamiosta löytyi sarvet ja kasvomaalit päähän. Piilarit hankittiin Cyber Shopista ja ne oli kuin tehty Darth Maulin cossiin! Nyt täytyy vain harjoitella tuota maskeerausta, sillä maski on ehdoton ei.


En nyt vielä ala stressata, koska tässä on kuitenkin vielä parisen viikkoa aikaa coniin. Suurin työ on kuitenkin tehty. Kunhan vain saan kavennettua kaiken ja ommeltua, niin sitten yksityiskohdat. Toivottavasti seuraava päivitys tulee nopeasti ja siinä voin esitellä valmiit kappaleet!

~dessu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti