lauantai 9. helmikuuta 2013

Padmé Amidala (Star Wars) 2/2

Tiedän sanoneeni, että yritän saada Padmen mahdollisimman nopeasti valmiiksi ja viime deadlinesta taitaa olla jo yli kaksi viikkoa. Duh, en sitten ihan onnistunut. Tai no melkein. Tein asua varmaan nelisen tuntia ja sovittamisvaiheen jälkeen en vain enää jaksanut. Kokonaisuus oli valmis mutta viimeistelyä en yksinkertaisesti jaksanut tehdä.

Jäljellä on reunojen kääntäminen ja ompelu. Pituutta helmoissa on vain yhteensä niin paljon, etten ole ehtinyt sitä tehdä. Alushaameeseen pitäisi vielä laittaa hieman vanukangasta, jotta se nousee hieman enemmän.

Päähineeseen on kiinnitetty pulpuroiden nauhat ja kultainen koriste on valmis, mutta en ehtinyt kiinnittää sitä. Koriste on tehty softiksesta, mitä muokkasin lämmittämällä sitä hellan yläpuolella. HUOM! Softis ei saa missään nimessä valahtaa hellan päälle tai tulee ikävää jälkeä. En ole ihan tyytyväinen pienempään koristeeseen keskellä. Tein kohokuviot koristepuikolla ja sprayasin koko koristeen. Se ei näytä niin hyvältä mitä haluaisin.

Yläosa tuotti ehkä kaikkein eniten ongelmia. Minulle on aina ollut hankala tehdä cosseja, missä on selkeästi rinnat tai missä kangas ei veny. En myöskään löytänyt liilahtavaa jäljitelmä säämiskää, enkä mitään muutakaan samettista kangasta. Ostin lopulta jotain paksua satiinia koska se näytti niin kauniilta, kiiltävältä ja pehmeältä. Hihoja on kaksi, sillä yläosan hiha on auki. Minun piti lopulta ostaa uusi kangas hihoihin, koska en ollut tyytyväinen edelliseen. Kangasta whiplasher kutsui "prinsessa-kankaaksi". Hihat ompelin sekä takaa että edestä kiinni ja vedin toisesta langasta, jotta sain rypytykset.

Hihassa on kiinni myös itsekudotut hansikkaat. Hanskojen langan löysin uudesta lankakaupasta, mikä on tullut vanhan postitoimiston tilalle, sen nimi on Lankamaailma. Kudoin hanskat näppärästi koulutuksissa ja peukalot onnistuivat yllättävän hyvin!

Eli tälläinen tässä vaiheessa:
 

Sovittamisvaiheessa olin vielä tyytyväinen cossiin. Mutta nyt kun laitoin sen kokonaisuudessaan päälle ja katsoin peilistä, en ollut tyytyväinen. Jotenkin on sellainen olo, että tämän kokoisena pitäisi välttää kaikkia värjeä ja pitäytyä mustassa. Cossin kanssa tuli vielä se "ongelma", että olen onnistunut laihtumaan 5kg ja puku roikkuu päällä. Ja isokokoisena kaikki roikkuva näyttää kamalalta.

En tiedä, jos en ole tyytyväinen peilikuvaan, niin tuskin laitan cossia päälle. Tein myös sellaisen päätöksen, että ennen kuin olen laihtunut niin paljon, mitä haluan, en ala tehdä uusia cosseja. Miksi laittaa rahaa kankaisiin ja aikaa ompeluun, kun lopputulos ei kuitenkaan miellytä?

Olen alkanut tehdä korvaavaa asua Frostbiteen, hieman gothic lolita -tyylistä asua. Darth Maul kuitenkin valmistuu Frostiin, siitä on tulossa todella hianoa. Ehkä olen vain innokas sith-fani Frostin ajan!

Vielä tulossa päivityksiä ennen Frostia, stay tuned!
~dessu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti