maanantai 13. toukokuuta 2013

Making of: Black Mokona

Ei sillä, että olisin tekemössö tutoriaalia, mutta jotenkin kuva sopii niin hyvin WIP-päivityksiin. Eli vaikka kuinka olisi kamera valmiustilassa, kuvien ottaminen unohtuu kun innostuu lisäämään vauhtia asun teossa! Tekovaiheista ei nyt paljoa ole kuvia, koska ne ovat niin yksinkertaisia että turhauttaa ottaa niistä kuvia.

Mutta siis, aloittelin Black Mokonaa ja kävin sitä varten EuroKankaassa. Mukaani lähti 3,5 metriä mustaa ja tummansinistä kangasta. Seuraavana vaiheena oli työstää tuota kangasmäärää niin, että se varmasti riittää. Päätin ostaa halpaa tummansinistä kangasta, mistä tekisin proto-version ja jos se onnistuu, pystyn käyttämään sitä vuorikankaana.

Lähdin tekemään ensin ihan perushametta, missä on v-kaula-aukko ja huppu. Minulle tyypillistä on, että teen  ensin hieman liian suuren, mitä lähden kaventamaan. Vuoraan koko hameen aina nuppineuloilla täyteen ja lähden sovittamaan, ettei tarvitse monta kertaa ommella ja sovittaa ja omella ja tuhlata lankaa. Joten kädet ja vähän kaikki muutkin paikat ovat taas vaihteeksi täynnä naarmuja nuppineuloista.

Alunperin ajatuksena oli, että laittaisin piilovetoketjun kylkeen mutta mekko menee juuri ja juuri päälle ilman vetoketjuakin. Eli jos vältyn piilovetoketjun ompelulta, olen hyvin tyytyväinen!

Hihojen kanssa olin viimeiseen asti kahden vaiheilla. Toisaalta perusirtohihat tuntuivat oikein kivalta vaihtoehdolta, sillä Black Mokona on hauska hahmo ja se sopisi hahmon tyyliin. Toisaalta pidin kovasti ajatuksesta tehdä Suzakun hihan tyyliset, missä on sekä tyyliä että hauskuutta. Ja koska mekossakin on v-kaula-aukko, niin päätin mennä hieman tyylikkäämmällä linjalla.

Hihat olen myös tehnyt jo aikaisemmin Suzakun kohdalla ja vähän samantapaiset myös Padmén asussa. Ompelin ensin mekon päällipuolen ja vuorikankaan yhteen ja sitten hihat kiinni asuun. Päätin loppujen lopuksi jättää hihoihin näkyviin tummansinisen vuorikankaan, vaikka minulla olisikin ollut tarpeeksi mustaa kangasta. Mielestäni se on kiva pikkuyksityiskohta. Ajattelin tehdä niihin narukiinnityksen, niin pystyn säätämään kiristystä. Jätän sen myöhemmäksi, nyt laitoin vain nuppineuloilla oikeasta kohtaa kiinni. Ostin Eurokankaasta sinistä kanttinauhaa, teen kujan hihoihin ja siten kiristuksen.

Tässä kuva silittämättömästä mekosta ilman huppua. Ja minä ilman meikkiä, joten ignore my face. Kuva on tietenkin otettu vessassa, koska toilet pictures. Ja koska se on ainut paikka, missä on yhtenäinen peili hyvällä valaistuksella.


Olin aika tyytyväinen, kun laitoin mekon päälle. Yleensä tässä vaiheessa huomaan kaikki virheet, mitä olen tehnyt ja valitan painostani ja ulkonäöstäni. Jostain syystä pidin siitä, miten mekko oli tehnyt ja miltä se näytti päälläni. Jalkanikaan ei näyttänyt niin kamalilta, mitä yleensä mekon kanssa! Siksi käytänkin yleensä säärystimiä, jotta se tasapainottaa kokonaisuutta. Nyt melkein tekisi mieli vetää vain saapikkaat jalkaan ja tehdä oikein aikuismaisen Mokonan. Mutta säärystimet ovat niin kivat ja ne sopivat Mokonalle, että teen ne kuitenkin!

Kuvalaatu ei ole kovinkaan hyvä ja se on rakeinen, eikä mekko näytä kuvissa yhtä hyvältä, mitä päällä. Minulla ei ollut whiplasheria kotona, jotta hän olisi voinut ottaa tästä vaiheesta kuvaa

Hupun kanssa minulla on aina ongelmia, en osaa koskaan tehdä huppua kunnolla vaan yleensä otsan kohta tulee liian isoksi. Koska whiplasherin Darth Maulin huppu onnistui niin hyvin, yritän ottaa siitä mallia ja saada siitä "kaavan". Ajatuksena oli tehdä tooosi pitkä huppu, mutta aluksi pelkäsin, että kangas ei riitä, sillä tajusin kangasostoksieni jälkeen, etten ollut ottanut laskuissani huomioon säärystimiä ja laskenut mekon pituuden väärin. Leikkasin ensin hihat, säärystimet ja korvat, minkä jälkeen katsoin, kuinka paljon kangasta on jäljellä. Mutta riittihän sitä kangasta vaikka kuinka!

Hupussa on nyt ainoastaan se ongelma, että se painaa todella paljon ja meinaa pudota koko ajan päästä. Että täytyy katsoa, mitä sille teen ja voinko pitää sitä noin pitkänä. Se näyttää todella kivalta, mutta pakkautuu aika paljon tuonne alas eli luultavasti täytyy lyhentää. Tai leikata osa vuorikangasta pois. En tiedä, täytyy vielä miettiä. Liian runsaalta kuitenkin näyttää.Säärystimet eivät ole hankalat, laitoin niihin kumilankakangasta (en nyt saa mieleen oikeaa nimeä), jotta saan ne pysymään polvien kohdalla

Korvat ovat tehty, niistä puuttuu rautalanka sisältä, jotta saan ne kohoamaan ja väännettyäkin niitä hieman. Myös korvakoru puuttuu vielä korvasta.

Otsassa olevan korun jätän myös myöhempään.

Eli päivityksen jälkeen tehtävää on vielä:
- hihojen kiristys
- korvien viimeistely
- otsan koru

Onneksi Black Mokona a.k.a Larg alkaa olla jo kuosissa. En luultavasti ehdi ottamaan koko asusta kuvaa ennen Desua, mutta siellä sitten photoshoottia ja tulee paljon kuvia ^^ Seuraavaksi Mitsurugin kimppuun!
~dessu

PS. Tekisi niin paljon mieli tehdä, jos vain ehin, Black Mokona laukku Desuun. Ihan sellainen simppeli, löysin googlen kautta ihan kivan näköisen, minkä perusteella voisin tehdä. Vielä mietin tekisinkö korvia laukkuun vai en. Tässä kuva:

4 kommenttia:

 1. Jos tulee kiire etkä ehdi tekemään laukkua, minulta löytyisi Black Mokona reppu jos haluat lainaan (:
  http://3.bp.blogspot.com/-6m-Lppa1rQA/URzHTKlsFeI/AAAAAAAAEac/_k1jLX1QPWE/s1600/yp.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kyllä kiitos! Sillä en usko ehtiväni saada sitä valmiiksi.
   Missä päin te muuten majoittaudutte ja tuletteko jo pe conipaikalle?
   ~dessu

   Poista
  2. Maili ei toimi, niin en pääse katsomaan majoituspaikkaa, mutta oli n. 3km päässä Sibeliukselta noita vuokrakoti majoituksia. Tullaan jo pe-paikalle joskus aamupäivästä, olisiko 10-12 aikoihin. Voi sitten silloin heitellä sinulle jo tuota reppua (:

   Poista
  3. Me tullaan vasta pe-iltapäivällä, kun tulen päivällä leiriltä vasta kolmen maissa kotiin. Mielenkiintoinen Desu-viikonloppu siis tulossa! Mutta tarkoituksena on sitten illemmalla kyllä tulla conialueelle, niin voitaisiin vaikkapa tekstailla/soitella, että missä tavattaisiin? Voisin pe jo ottaa sen, niin saan lauantaina tavarat sinne : )
   ~dessu

   Poista