torstai 30. toukokuuta 2013

London Calling~

Varasimme tänään whiplasherin kanssa viimein lentoliput ja hotellihuoneen Lontooseen. Lähdemme heinäkuussa, kun molemmilla on lomaa, pidennetylle viikonlopulle Lontooseen 18.-22.7. Valitsimme ajankohdan osaksi myös sen takia, että 20.-21.7. on London AnimeCon, minne myös ostimme viikonloppuliput!

Alunperin ajatuksena oli mennä heinäkuussa takaisin Japaniin. Sääennusteiden jälkeen totesimme, että emme halua mennä 30-asteen helteessä talsimaan Tokion katuja. Maaliskuussa sitten, kun kirsikankukat ovat varmasti kukassa, menemme takaisin.

Itse olen Lontoossa käynyt vuonna 2005 luokkaretkellä, mutta paljoakaan siitä ei ole jäänyt mieleen. Kaunis ja hieno paikka, sen muistan! Nyt kuitenkin takaisin ja ajattelimme tyydyttää Japanin himoamme käymällä muutamissa japaniaiheisissa paikoissa Lontoossa.

Japan Centre on paikka, missä on paljon japanilaista ruokaa ja leivonnaisia tarjolla. Sieltä kuulemma löytyy myös paljon japanilaista kirjallisuutta, mutta myös valikoima englanninkielelle käännettynä. Toivon, että löydetään sieltä onigirejä ja muuta hyvää syötävää! Myös Earl's Courtissa on japanilaisia ravintoloita, esimerkiksi Mai Food ja Kappa, missä on käytävä maistelemassa.


CyberCandyssa sen sijaan pitää käydä katsomassa, josko siellä olisi samanlaisia hauskoja makeisia, mitä löysimme Japanista. Siellä on myös valikoima amerikkalaisia ja australialaisia makeisia.

TokyoToysissa pitäisi olla paljon oheistuotteita ja jopa cosplaytavaraa, joskaan ei animea tai mangaa. Ehkäpä sieltä lähtee mukaan figuureja ja muuta krääsää? Toivottavasti siellä olisi jotain hyvää cosplaytavaraa hyvään hintaan.

Ehkä tärkein kohteemme on Forbidden Planet, missä on paljon sci-fi tavaraa, oheistuotteita ja ties mitä. Löytyy sieltä kuulemma myös animea ja mangaa. Kuulemma valikoima vaihtuu useasti ja hyllyt ovat täynnä tavaraa eli siellä kuluu varmasti aikaa!

Uniqlo tarjoaa japanilaista katumuotia ja sen lisäksi myös anime- ja manga-aiheisia t-paitoja.

Ajattelimme myös käydä London Zoossa katsomassa, minkälainen se on ja miten se eroaa esimerkiksi Uenon eläintarhasta. Hinta on kyllä aika huikea ja tällä kertaa kannattaa varata tarpeeksi aikaa, että saa rahalle vastinetta.

Lontoon keskustan alueella on myös paljon puistoja, minne on kiva mennä istuskelemaan ja katsomaan maisemia. Mikäli ei siis sada, mitä Lontoossa on aika yleistä. Mikäli ehdimme, olisi myös hauska käydä Camden Marketissa, sillä siellä on niin paljon kaikkea myynnissä ja tavaraa vaikka kuinka paljon.

Täytyy tosiaan katsoa, mitä kaikkea ehdimme. Viikonloppu menee tosiaan London AnimeConissa, joskin ei sielläkään tarvitse koko aikaa olla. Hinta sinne oli kahdelta aikuiselta 38€ ja matkaa hotellilta ei ole kuin puolisen tuntia kävellen tai vartin verran julkisilla. Ja mikä hienointa, tapahtuma on K18 eli se tekee kokemuksesta vielä erilaisemman!

Olisi hienoa ottaa sinne jotkut cossit mukaan, mutta lentäminen hieman rajoittaa sitä, mitä voi ottaa mukaan. Ehkä jotkut yksinkertaiset cossit? Katsotaan, mitä whiplasherin kanssa suunnitellaan!


Hotellin varasimme King's Crossin läheisyydestä, Tune Hotel Kings Cross, ja hintaa neljä yölle tuli vain 386€! Heathrow'n asemalle menee 3040min julkisilla. Eli ensimmäiseksi, kun tulemme Heathrow'n lentoasemalta, whiplasherin täytyy pitää minusta kunnolla kiinni, etten juokse päin Tylypahkan laituria 9 3/4. Hienoa viimein päästä sinne katsomaan!

Lisää matkasuunnitelmia varmasti tulee ja kun pääsemme Lontooseen, siellä varmasti näemme jotain, mitä haluamme mennä katsomaan. Vähintään, kun menemme uudelle alueelle, sieltä löytyy aina jotain kiinnostavaa. Mutta ainakin alustavasti ylläolevat ovat suunnitelmissa ja kohteisiin tulostelen taas reittikarttoja. Luokkaretkellä kävin läpi kaikki mahdolliset museot ja muut "suuret nähtävyydet", mikä ei ole lainkaan minun mieleeni. Eikä onneksi whiplasherinkään. Eli kiva päästä tällä kertaa Lontooseen matkalle ilman, että on pakko käydä museoissa!

Mutta tällaista näin alkuun! Olen jo ihan innoissani ja täpinöissäni!
~dessu

PS. Nyt kun ollaan menossa London AnimeConiin, niin en murehdi niin paljon Desuconia. Black Mokona on tulossa, mutta saa nähdä mitä whipin Mitsurugille käy...

2 kommenttia:

 1. tulee ihan matkakuume. ja cosplay kuume, nuo isot conit ovat mahtavia kun niissä inspiroituu niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole koskaan ollut intohimoa matkustamiseen mutta nyt olen aikas innoissani tästä matkasta (ja tietenkin Japanin matka oli jotain käsittämätöntä). Ehkäpä tuo London Anime Con tekee tästä Lontoon matkasta sen, että sitä odottaa kärsimättömänä!

   Hienoa päästä katsomaan, mitä conit ovat muualla maailmassa ja etenkin minkälainen K18 tapahtuma on! Inspistä on vaikka muille jakaa!
   ~dessu

   Poista