maanantai 12. elokuuta 2013

Ensimmäinen yllätyscossi Traconiin - Sheena Fujibayashi (Tales of Symphonia)

Alunperinhän ajatuksena oli tehdä Traconiin Sophitia Soul Caliburista mutta se saa nyt muidenkin suunnitelmien tapaan siirtyä. Traconin suunnitelmat ovatkin menneet aika tavalla uusiksi. Ja huomattava muutos on se, että aion laittaa kaksi cossia Traconiin päälle. (Mikäli sikäli toisen cossin peruukki tulee ajoissa.)

Tässä ensimmäinen cosseista.

TALES OF SYMPHONIA - SHEENA FUJIBAYASHI

Olen jo monta vuotta sitten puhunut kaverin kanssa, että tehtäisiin pari- tai ryhmäcosplay Tales of -pelisarjasta. Kuten monet muutkin ideat, se on vain jäänyt toteuttamatta. Jostain syystä koin inspiraation ja päätin yllättäen tehdä nyt monen vuoden jälkeen cossin Traconiin.

Sunnuntaina vedän päälleni Tales of Symphonia pelisarjasta Sheena Fujibayashin. Peliä en ole päässyt pelaamaan mutta lyhyen animeversion olen katsonut. Pelin ja animen versiot ovat melko samantapaiset, värimaailma saattaa hieman erota.

Asu on todella yksinkertainen, mukava ja helppo. Yleensä sunnuntaina en cossaa, koska se on lähtöpäivä ja pitäisi ajaa kotiin ja kaikkea. Enkä edes muista, koska viimeksi minulla olisi ollut kaksi asua conissa. Traconissa vuonna 2010 ehkäpä?


Ostin peruukin netistä. Päätin, että tilaan liilahtavan mustan peruukin, mikä sopisi Sheenalle hyvin. Ajattelin mustan olevan turhan voimakkaan värinen. Kun peruukki saapui, se olikin todella liila eikä liilahtavan musta. Koska peruukki tuli todella nopeasti paikalle, päätin tilata samalta myyjältä mustana samanlaisen peruukin ja toivoa, että se tulee ennen Traconia.

Housuja en aio tehdä, sillä minulla on niin paljon mustia housuja, että voin käyttää niitä. Mustat hihat tulevat myös valmiista paidasta, kun niitä tuolta vaatekaapista löytyy. Valkoiset rintaliivit pilkistävät paidan alta.

Tein liilan paidan, irtohihat ja shoecoverit myös enemmän sinertävämmästä kankaasta kuten peliversiossa on.

Shoecoverit päätin tehdä crocsien päälle, kahdessa osassa. Sain äidiltäni lainaksi valkoiset, kulahtaneet crocsit. Tein ensin pelkkien crocsien päälle mustat shoecoverit ja kärkiin siniset kuvioinnit. Sen jälkeen jatkoin sääriosan tekemistä, mitkä taittuvat nilkan kohdalta jalkapöydän päälle. Eli shoecoverit on helpompi tehdä ja helppo laittaa päälle. Kaikki on kuminauhalla kiinnitetty alhaalta kiinni. Sääriosan tekemiseen käytin apuna fleecekangasta ja muokkasin osan sen avulla kätevästi, minkä jälkeen päällystin oikealla kankaalla. Sääriosan kiinnitys ei ole ihan samanlainen mutta ajaa samaa asiaa. Syynä se, etten ole koskaan ollut hyvä lenkkien kanssa.
Kuvassa shoecovereiden ompelu on tosiaan hieman kesken, vaaleanpunainen rusetti on huonosti kiinnitetty, sillä vyössä ei ole vielä tarrakiinnitystä. Poseerauksia pitää myös harjoitella, että saan parhaat puoleni näkyviin, enkä kaikkia puoliani! Jospa pikapainonpudotus, etten näytä liian suurelta Traconissa? Ihan niin kuin se pitkäpainonpudotus olisi lähtenyt vielä tehoamaan... Vyötärökorsetilla saa nyt ainakin jotain aikaiseksi!

Kaiken kaikkiaan Sheena valmistui hyvinkin nopeasti. Työ jakautui muutamalle päivälle mutta työtunteja ei ollut monta. Minä kun olen ompelijana sellainen, joka ei jaksa kovin montaa tuntia putkeen tehdä yksijaksoisesti mitään vaan puuhailen vähän kaikkea siinä samalla ja teen cossia aina vähän eteenpäin.

Vähän pitää vielä cossia korjailla, nyt kun sen laittoi päälle kokonaisuudessaan ja parannella tiettyjä kohtia. Sheenalle aion vielä tehdä rekvisiittaa mukaan. Haluaisin kovasti tehdä myös Corrinen, Sheenan ketun näköisen summon spiritin, mutta en ole kovin hyvä tekemään pehmoleluja ja tuntuu siltä, ettei yksinkertaisia pehmoja enää tehdä eli saa nähdä, tuleeko Corrine mukaan Traconiin vai ei.


Vielä on cossihommia paljon jäljella, niistä tulossa lisää päivityksiä!

~dessu

5 kommenttia:

 1. Oi oi, Tales of Symphonia cossi, niitä ei kyllä näe joka päivä! Hyvältä näyttää so far! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ^^
   Joo, nykyään aina vain vähemmän näkyy pelin cossaajia.
   ~dessu

   Poista
 2. Sheena! Hyvältä näyttää! ~

  Olen kyllä funtsanu itse jos cossan Kratosta sunnuntaina yhen Zeloksen kanssa (jos hän tulee). Olis kiva jos on paikkan päälä muita Tales of Symphoniasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti olisi group photon paikka! Toivottavasti laitat Kratoksen päälle ja saat Zeloksenkin mukaan! ^^
   ~dessu

   Poista
  2. Ajon miettiä hommaa vielä, jos ei löydy muita suunitelmia Sunnuntaihin niin olen Kratos :)

   Poista