maanantai 4. tammikuuta 2016

Traconin esityskisa

Lupailin hieman kirjoittaa osallistumisestani Traconin esityskisaan ja miten esitykseni sinne muodostui. Kirjoitin jo aiemmassa päivityksessä hieman tunnelmia backstagelta eli en niitä asioita käsittele enää uudestaan.
Jotenkin tämä päivitys olikin jäänyt luonnoksiin, niimpä hienosti useamman kuukauden myöhässä julkaisen tämän! Finnish only, sorry, too much text!

Sain idean Juviasta ja hahmoon sopivasta esityksestä jo ennen Traconia. Esityksen idea koostui tällöin hauskoista musiikkikappaleista ja humoristisesta otteesta.

Juviassa on paljon muutakin kuin rakkaus Grayhin mutta se on se näkyvin osa Juviassa. Juvia rakastuu Grayhin jo heti ensitapaamisella vaikka ovatkin alussa vihollisia. Aiemmin Juvian ympärillä satoi koko ajan, minkä takia Juvia ei ollut niin suosittu lapsena, saati sitten aikuisemmalla iällä mahdollisten seurustelukumppaneiden mielestä. Gray kuitenkin sai auringon taas paistamaan, eikä vesisade enää ympyröinyt Juviaa. Toisin sanoen, Gray oli kaikella tavalla hyvin merkittävä henkilö Juvialle alusta asti.

Alussa Juviasta kehkeytyy ehkä enemmänkin pakkomielteinen stalkkeri Graylle, mistä Gray ei aluksi hirveästi pidä tai pitää vähintäänkin outona. Pikkuhiljaa hänen rakkautensa saa kuitenkin järkevämmän muodon ja Graykin alkaa yhä enemmän pitää hänen seurastaan ja taitaa olla lähinnä huvittunut Juvian päähänpistoksista. Juviasta tulee Graylle tärkeä ystävä, luotettava kumppani ja läheinen henkilö. Juvia on täysin rakastunut Grayhin ja tekee mitä tahansa tämän puolesta. Juvia osaa myös olla äärettömän mustasukkainen jokaista naishenkilöä kohtaan, joka erehtyy tulemaan Grayn lähelle. Se ei muutu mihinkään koko sarjan aikana.

Tästä hahmokehityksestä idea sai siis alun.

En pidä kauheasti dialogista esityksissä ellei niiden tallentamiseen ole pystytty käyttämään hyviä välineitä ja dialogi on aidon kuuloista. Tästä syystä halusin ensimmäisen esitykseni rakentuvan musiikille. Suurena AMV Hellin fanina tämä myös tuntui normaalilta ratkaisulta.

Esitys koostuu viidestäeri musiikista ja kohdasta Juvian ja Grayn rakkaustarinassa.

Alussa soi Lumikki ja seitsemän kääpiötä elokuvasta englanninkielinen kappale Someday my prince will come. Tämä sopi mielestäni aloitukseen todella hyvin, sillä sisimmissään Juvia on toivonut elämäänsä henkilöä, joka hyväksyy hänet ja rakastaa hänet. Alussa Juvia tanssii itse tekemiensä teruterubozu nukkejen kanssa, mitkä esiintyvät sarjassa. Juvia ompeli lapsena nukkeja todella paljon, sillä niiden sanottiin tuovan hyvää ja kaunista säätä. Juviaa kuitenkin kiusattiin vielä enemmän nukkejen takia. Esityksessä Juvia lopulta luopuu nukeista ja unelmoi prinssistään.

Musiikki vaihtuu Carly Rae Jepsenin hittibiisiin Call me maybe, minkä inspiraatio oikeastaan sai alkunsa kappaleen sanoista "Hey, I just met you and this is crazy, but here's my number" eli rakkaudesta ensisilmäyksellä. Halusin myös kappaleen, minkä suurin osa tunnistaisi ja mikä olisi menevä. Tässä kohtaa esitystä Juvialla on pieni Gray-nukke käsissään.

Tämän jälkeen esityksessä mentiin hieman vanhempaan tuotantoon eli Kylie Minoguen Can't get you out of my head, mikä omasta mielestäni vain sopi kuvastamaan Juvian tunteita Gray'ta kohtaan todella hyvin. Sitä tunnetta, että Juvia on syvästi rakastunut Grayhin, kaikki mitä hän tekee on Grayta varten ja hän ei saa Grayta pois mielestään. Mukana ollut Gray-nukke vaihtuu kappaleen aikana Gray-tyynyksi ja tällaiset animehahmotyynyt ovat kovinta pervohittiä Japanissa, minkä takia halusin ottaa sen mukaan.

Rihannan Umbrella oli ensimmäinen kappale, minkä valitsin ja halusin mukaan esitykseen, sillä siinä oli todella osuvat sanat. Oli myös kiva päästä tekemään Juvian sateenvarjo.

Lopulta esitys päättyy sydämen tykytyksiin ja Whitney Houstonin I will always love you kappaleeseen, minkä aikana Juvia tunnustaa ikuisen rakkautensa Grayhin. Tätä varten tein sydämen muotoisin Gray-tyynyn, mitä Juvia pitelee.

Oli todella vaikea tehdä esitystä yksin, sillä Juvia on hahmona niin paljon tekemisissä muiden kanssa, että toimivan esityksen keksiminen oli haasteellista. Tämän takia mukana oli paljon rekvisiittaa tuomassa toimintaa esitykseen. Alunperin suunnittelin pahvista tehtyä väritettyä anime!Grayta mukaan lavalle mutta se oli melko hankala toteuttaa ja siihen oli lopulta liian vähän aikaa.

Omasta mielestäni esitys oli hauska ja viihdyttävä kertoen Juvian rakkaustarinaa. Totta kai kisaamaan mennään aina voittoa hakien mutta itse lähdin lähinnä hakemaan kokemusta kisaamisesta ja voittamaan lavakammoani. Nyt olenkin ihan koukussa ja haluan osallistua useampaan esityskilpailuun!

Näin myöhemmin ajateltuna on tiettyjä asioita, mitä voisin esityksessä parantaa. Kuten hieman näppärämpää valojen käyttöä - mutta olen niin monta esitystä nähnyt, missä esiintyjät itse ovat sanoneet että valot eivät toimineet täysin kuten halusivat ja se heidän mielestään pilasi osittain esityksen, minkä takia en halunnut mitään liian vaikeaa vaan pitäydyin yksinkertaisuudessa. Kappaleiden valintoihin olen lähes tyytyväinen, joskin kamppailin muutaman kappaleen kanssa ja en ollut täysin varma rakastumiskohdan musiikista, enkä oikein vieläkään ole. Mutta mielestäni se ihan toimi.

Ensimmäiseksi esitykseksi mielestäni liikuin lavalla ihan hyvin vaikka luultavasti jännittämiseni oli käsinkosketeltavaa. Olisin kuitenkin voinut liikkua paljon isommin ja näkyvämmin. Eli kuten jo sanoin, hain kokemusta ja varmuutta esiintymiseen, jotta seuraavat esitykset menisivät aina vain paremmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti