keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Desucon 8.-10.6.2012


Desuconiin lähdimme whiplasherin kanssa perjantaina puolen päivän jälkeen. Matka sujui muuten hyvin, mitä auton turvavyövalo piippaili puolen matkaa mutta senkin sain hoidettua. Kolmisen tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme Lahteen ja Omenahotelliin, minne jätimme tavarat ja siirryimme conialueelle. Olimme Sibeliustalolla vain hetken, minkä jälkeen lähdimme kiertelemään Lahden keskustaa ja hankimme hieman viime hetken cossitykötarpeita. Myöhään illalla kaksi kaveriamme saapuivat Omenahotelliin. Hotellihuone oli todella loistava, siellä oli kaksi vessaa ja suihkua, tila oli jaettu kahtia, missä toisella puolella oli parisänky television kanssa ja toisella puolella pöytäryhmä kahden koottavan sängyn kera. Oikein tilava ja mukava siis.

Aamulla laitoimme itsemme melko nopeasti valmiiksi, vaikeuksia oli lähinnä Toudan remmien kanssa. Olimme conialueella kymmenen paikkeilla, jolloin haimme cosplay-kilpailun liput kymmennelle. Kävimme pyörimässä myyntipöydillä ja koko conviikonlopun myyntipöytien saldo oli Pandora Hearts 10. mangapokkari, whiplasherille kaksi kautta Thunder Catsia, Cthulhu-paita ja pinssi minkä antoi minulle sekä Omenahotellin läheisyydessä olevasta Levykauppa Äxästä löytyi pari levyä mukaan.

Kävimme ennen cosplay-kilpailua vähän photoshoottailemassa whiplasherin kanssa ja myöhemmin kaverimme ottivat meistä muutamia yhteiskuvia. Lopussa sitten antia photoshootista. Menimme vielä takaisin hotellihuoneeseen ottamaan cossit pois, Toudan remmit tippuivat koko ajan ja minä tunsin itseni valaaksi. Otimme samalla kaverimme hotellihuoneesta mukaan conpaikalle. Lauantaina kävimme vain katsomassa cosplay-kilpailun ja EuroCosplayn osallistujien esitykset olivat aivan loistavia, todella kekseliäitä ja hyvin toteutettuja. Tykkäsin todella paljon Aino Peltokosken esityksestä (Xing Cai Dynasty Warriors 7), videon kohdasta 5:20.


Kannattaa katsoa muutkin EuroCosplayn esitykset. Pidin myös kovasti voittajasta sekä Maxista Soul Calibur V:stä. Videot löytyvät YouTubesta, jos kiinnostaa.

Cosplay-kilpailun jälkeen hieman lisää photoshoottailua eli minä napsin kavereistamme kuvia. Palasimme hotellille kuuden jälkeen, haimme läheisestä Antonio -nimisestä pizzeriasta pizzaa ja raahauduimme iltabileisiin whiplasherin kanssa kymmenen maissa. Siellä oli loistava kilttiin pukeutunut mies, jolla oli aivan oma tyylinsä tanssityylinsä! Piti laittaa pieni pätkä minkä kuvasin iltabileissä, mutta blogger ja netti eivät olleet samaa mieltä kanssani!

Sunnuntaina heräilimme pikkuhiljaa ja laitoimme tavaroita kasaan. Alunperin whiplasherin piti cossata One Piecen Sanjia, Nwew World Versionia, mutta en saanut kiinni kaveriani jonka piti lainata peruukki, akku oli loppunut emmekä olleet sopineet tapaamispaikkaa tai -aikaa. Mutta onneksi hyvään conipäivään ei tarvita cossia. Kävin hakemassa erään ystäväni, Scopen, rautatieasemalta yhdentoista aikoihin ja heitin meidän hotellihuoneeseen, missä hän laittoi cossiaan kuntoon ja päälleen. Menimme whiplasherin ja muutamien ystäviemme kanssa katsomaan AMV-kisaa, missä oli ihan hyviä editointeja saatu aikaiseksi. Hieman alkoi väsyttää, kun oli todella paljon hitaita ja surumielisiä videoita, mutta onneksi siellä sun täällä oli myös kunnon toiminta- ja viihdevideoita. AMV-kilpailu olikin ainut ohjelma mitä kävimme sunnuntaina katsomassa. Sunnuntaina hengailimme lähinnä Sibeliustalon takapihalla ja otimme kuvia uudesta coniin tulleesta ystävästäni.

Lähdimme kohti kotia neljän maissa ja matka sujui todella hyvin, conista ja cosseista hieman höpöttäen. Ajatuksia Desuconista kuitenkin jäi. Jostain syystä minulla ei ollut mitään fiilistä ottaa valokuvia conin aikana, whiplasher onneksi muutamia kuvia otti. Conin ohjelma ei ollut mitenkään erityisen mielenkiintoinen minun mielestäni, joskin yhteen luentoon en ehtinyt vaikka olisin halunnut mennä sitä kuuntelemaan, jäin kaipaamaan jotain muuta, sillä luentojen aiheet olivat melko vieraita minulle. Cossien taso on noussut vuosi vuodelta ja nyt oli taas aivan mahtavia cosseja esillä.

Ja nyt hieman photoshootin antia, valikoituja paloja:

'
Halusimme Toudan asuun vähän eloa, joten teimme remmit ruskeasta keinonahasta. Teimme perjantai-illalla nuo Toudan kynnet valmiiksi. Liimailua ja nuppineuloja, mutta hyvät niistä tulivat.  Löysimme Sibeliustalon vierestä kivan paikan photoshootille.

Kuvauspaikalta löytyi myös kivi, minkä ympärillä me molemmat pyörimme. Linnunpaskaa ei näy whiplasherin kuvassa, mutta muutamissa minusta otetuissa (kamalissa) kuvissa se näkyy hyvin...

Tästä kuvasta tykkään, koska naamani ei näytä läskiltä eikä liian pieneltä suhteessa vartaloon. Myös nutturani näkyy jotenkuten.


      Yrittäkää olla huomioimatta valtaavaa persettäni. Mutta pakkohan sitä oli kokokuvakin laittaa tästä asusta. Pakko todeta, että hihohen puhveista tuli AIVAN liian isot ja näytän miltäkin amazonilta, hohooo.
        
Kaverimme ottivat yhteiskuvia ja niissä sain päästää Suzakun luonnetta vähän esiin. Huomaatteko hienon idean mennä whiplasherin taakse, jotta hänen hieno cossinsa näkyy ja minun läskini ovat piilossa? Aivan mahtava idea!

Vähän hienoja hihojani esiin tässä kuvassa. Näistä parikuvista löytyi kyllä muutamia huumorihelmiä, mitä on kiva sitten vuosien jälkeen katsella. Tässä kyllä näkee, kuinka paljon maski pelastaa: ei tarvitse miettiä, miten katsoo ja minne silmät suuntaavat, minulla oli aina katse ihan väärässä suunnassa ja senkin takia oli hankala löytää kunnon kuvia.

Ja loppuun vielä yhteiskuva olemalla kunnolla hahmoissa. Suzaku ja Touda eivät siis pidä toisistaan, pikemmin vihaavat. Tai minun mielestäni se on viha-rakkaus-suhde eli tämä kuva kuvaa hahmoja todella hyvin.

Siinä siis Desucon-postaus kaikkine kuvineen. Nyt alkaa armoton laihduttaminen (yeah right!) Ttraconia varten, jotta Ivy-cossini näyttää hyvältä. Wish me luck! Suunnittelemme myös kaverini kanssa kivaa yllätystä Traconiin, saa nähdä toteutuuko se. Ilmottelen sitten.

~destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti