torstai 12. heinäkuuta 2012

Making of: Ivy (Soul Calibur IV) 1/?

Jo viime vuonna suunnittelin tekeväni Soul Calibur IV:stä Ivyn toisen asun. Kun whiplasher osti pelin ja pelasimme sitä yhdessä, ihastuin Ivyn pukuun täydellisesti ja halusin kovasti tehdä asun. Aikaisemmin en ollut ihastunut naisten asuihin lainkaan, lähinnä miesten asut olivat saaneet sydämeni väpättämään ja cosplayhalut valloilleen. Pidin asusta ehkä sen takia kovasti, sillä se ei ole yhtä paljastava kuin yleensä naisten asut mutta silti ei mikään säkki päällä. Myös soturimainen asu herätti huomioni ja ihastukseni.

Alunperin ajatuksena oli, että Ivy valmistuu vuoden 2011 Desuconiin. Muutamia päiviä aikaisemmin kuitenkin tajusin, että yläosa ei tule onnistumaan. Yritin ja yritin korjata sitä, mutta mikään ei auttanut. Lopulta kyynelissä totesin, etten saa asua valmiiksi ja coni-innostukseni laski. Jätin lopulta Desuconin välistä. Seuraava tavoitteeni asun kanssa oli Tracon, mutta olin lupautunut Traconiin jo yhteen paricossiin ja halusin mieluummin saada sen valmiiksi. Tästä syystä Ivya ei näkynyt vuonna 2011 lainkaan.

Suurin ongelma asun kanssa oli yläosa. Minulla oli kaikki proppia vailla valmiina, mutta yläosan rinnus ei istunut lainkaan ja yläosa muutenkin oli todella huono. Kangasvalinnatkin saattoivat vaikuttaa epäonnistuneeseen lopputulokseen mutta en vain yksinkertaisesti saanut sitä toimimaan.

Desucon Frostbitessä aloimme ystävieni kanssa miettiä vuoden 2012 asuja sekä mahdollisia pari- tai ryhmäcosseja. Minulla oli paljon ideoita mutta halusin vain toteuttaa Ivyn onnistuneena. Myös whiplasher innostui Soul Caliburista, joskaan ei IV:stä, mutta saamme kuitenkin tehtyä Soul Caliburin paricosplayn.

Tarkoituksena on nyt saada Ivy ja whiplasherin Soul Calibur cossi syksyn Traconiin. Mahdollisesti pari kaveriamme tulevat mukaan ryhmäcosplayhin. Nyt täytyy aloittaa yläosasta ja tehdä ensin koeversion vanhoista kankaista niin, että saan yläosan varmasti istumaan ja ylipäätään toimimaan. Näin sen jäljentäminen oikeisiin kankaisiin ei tuota enää hankaluuksia. Ajattelin laittaa luut sekä eteen että taakse, jotta istuvuus on parempi sekä vetoketjun kylkeen, jotta pukeminen on helpompaa ja täten istuvuus hyvä, kun selkä on kokonaan kiinni. Selässä Ivylla on siis korsettimaisesti narut, joiden kiristäminen tuotti viime vuonna paljon vaikeuksia... eli siitäkin syystä vetoketju kylkeen.

Peruukki minulla on jo hankittuna, sillä hankin sen jo viime vuotta varten. Nyt se täytyy vaan saada taas loistamaan. Muokkasin peruukin whipslasherin päässä ja se näytti hienolta, mutta jostain syystä minun päässäni se taas näytti ah, niin rumalta! Mutta, täytyy vaan tosiaan ottaa peruukki ajoissa esiin, ettei se näytä suoraan muovipussista otetulta ja muutenkin pitää sitä päässäni. Kengät sain äidiltäni, mutta niitä pitää vielä muokata. Aluksi äitini sanoi, että haluaa kengät takaisin mutta kysyin tuossa muutamia viikkoja sitten kengistä (jotka ovat olleet minulla jo lähes vuoden päivät), niin hän sanoi ettei kaipaa jiitä. Proppia olen alkanut tehdä ja siitä minulla onkin omat päivitykset, sillä se on täysin oma operaationsa.

Hameen kuviot olen tosiaan viime vuonna tehnyt, joten ne on helppo tehdä uudestaan. Toivottavasti ehdin tehdä myös hameen uudestaan, mutta onneksi se on hätävarana jo valmiina! Todella paljon asun tekemistä helpottaa myös itse peli, sillä siellä on "Character Design" osio, mistä pystyy katsomaan hyvin selkeästi, miltä asu läheltä näyttää. Pelistä näki myös, että Ivyn hameen vuori on itse asiassa liilahtava, punertavan liilahtava jos tarkkoja ollaan.

Hienoa olisi, jos pystyisin ja ehtisin ja kykenisin opettelemaan joitain Ivyn liikkeitä pelistä ja toteuttamaan niitä conissa tai mahdollisesti photoshoottaamassa. Tämän vuoden Desuconissa oli niin taitavia pelien liikkeitä cossaajilla että huhhuh! Kunhan saan asun aloitettua, aion myös ottaa pelin uudestaan käsiini ja lähteä pelaamaan sitä. Hienoa on, että Ivyn liikkeet ovat jonkin verran samat, mitä harjoittelimme thai-kick boxingissa. Eli nyt vain korkokengissä potkuja treenaamaan!
~destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti