tiistai 10. heinäkuuta 2012

Making of: Raphael 1/?


Eli teemme whiplasherin kanssa Traconiin paricosplayn Soul Caliburista, whiplasher valitsi hahmokseen Raphaelin ja asu on Soul Calibur II:n consept art. Minulle tulee IV:stä Ivy, josta alan kohta puolin tehdä päivityksiä. Meidän molempien asut ovat keskiaikaistyyliset eli sovimme hyvin yhteen. (Well, daa'ah, mehän sovimme muutenkin yhteen täydellisesti~)

Kävimme kangaskaupassa alustavasti hakemassa kankaita housuihin ja paitoihin, sen jälkeen vasta alamme työstää muita härpäkkeitä. Tarkoituksena on, että saan tosiaan tuon perusasun kokonaan valmiiksi tässä lähiaikoina ja elokuussa olisi sitten valmiina kengät, hanskat, vyöt ja ase. Kengät rakennan keinonahasta, mahdollisesti hanskat täytyy myös itse tehdä mutta olisi hienoa löytää ne valmiina, sillä olen surkea tekemään hanskoja! Olen myös nähnyt hienoja tutoriaaleja, miten tehdä tuollainen iso timantti mutta se on vielä... vähän tutkinnan alla.

Housut ovat nyt melkein valmiit, vain vyöklenksut puuttuu. Kuvan väritys näyttää oikeastaan aika aidolta. Oli pakko ottaa salaman kanssa, ilman salamaa näkyi pelkkää mustaa! Hyvä juttu on se, että housujen kangas näyttää oikeasti todella hyvältä. Huono puoli on se, että olisi pitänyt valita stretch-kangasta, jotta niiden kanssa voisi tehdä hienoja taisteluliikkeitä... tällä hetkellä käveleminen on ainut liike, mitä housuilla voi tehdä. Nooh, katsotaan, josko keksin jonkin ratkaisun siihen.

 Päällä oleva punainen takki on tummanpunaisia kanttinauhoja vailla valmis. Valkoisia röyhelöitö takissa ei ole silitetty, joten ne hapsuttavat hassusti. vähän ärsyttää se, että vasemman puoleinen hihan pätkä meni hieman vinoon. Täytyy katsoa sovituksen yhteydessä kuinka paljon se haittaa... se oli nimittäin sen verran hankala ommella, käsin tietenkin, etten jaksaisi uudestaan sitä tehdä. Mutta jos oikein pahalta näyttää, niin pakkohan se on.

Allaolevan luonnonvalkoisen paidan kanssa kävi niin, että ostettiin liian vähän kangasta, enkä jaksanut raahautua enää uudestaan kangaskauppaan vaan taiteilin sen kangaspalan riittämään! Siitäkin puuttuu vielä punaiset koristenauhat sekä nyöritys yläosasta. Tein hihoihin nuo halkiot ja hienosti sain kaikki taitettua ja huoliteltua. Hihan suuhun laitoin kumilenksut, jolloin hiha nousee hyvin ja pysyy myös siinä. Haastetta on siinä, että saan niistä istuvat ja nousevat tarpeeksi. Sovituksessa sitten näkee jo vähän, miltä se näyttää. Punaisia hihoja valkoisen paidan alla ei vielä ole. Punainen kangas loppui eli sitä pitää käydä hakemassa lisää. Onneksi se ei kuulu varsinaisesti mihinkään, sillä kuvastakin näkee että se on jonkinsortin irtohiha tai sitten Raphaelilla on kolme paitaa päällekkäin! Eli ei ole hätää sen kanssa, että pitäisi löytää samanvärista punaista kangasta, melkein mikä tahansa käy sinne alle.

Ostin nyöritystä varten purjerenkaita ja työkalun niiden tekemiseen. Saa nähdä miten sen kanssa käy, en ole koskaan aikaisemmin sellaisia tehnyt. Nyöritän paitaa tosiaan vähän matkaa ja loppupätkään laitan neppareita, että paita on helppo laittaa päälle.

Peruukkia emme ole vielä tilanneet, mutta se pitäisi myös saada aikaiseksi tässä heinäkuun aikana, että varmasti ehtii Traconiksi. Muutaman hyvän vaihtoehdon löysin ebayn cosplayperuukkien puolelta.

Hyvää vauhtiahan tässä mennään!
~destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti