keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Tuplasti haastettu

Säännöt
1. Kerro 11 asiaa itsestäsi
2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen
3. Keksi 11 uutta kysymystä
4. Haasta 11 uutta bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro kenet haastoit 

Minutkin haastettiin tähän haasteeseen, mikä on jo vähän aikaa pyörinyt blogeissa. Ensin minut haastoit saaraz ja ennen kuin ehdin postata mitään, Milla haastoi minut. Eli kerron nyt ensin 11 asiaa itsestäni, vastaan molempien haastajien kysymyksiin, keksin uudet kysymykset ja haastan ihmiset. Ja koska minä lähinnä blogia kirjoitan, niin päätin itse vastata näihin kaikkiin kysymyksiin, kun whiplasheria om vaikea saada vastaamaan mihinkään! ^^


Yksitoista asiaa itsestäni:

1. Olen syntynyt ystävänpäivänä, minkä takia suurin osa unohtaa syntymäpäiväni ja toivottaa minulle hyvää ystävänpäivää.

2. Olen keskimmäinen kolmesta siskosta.

3. Vaikka aloin harrastaa cosplayta vasta 2007-2008 vaihteessa, olen jo Harry Potter fanina pukeutunut Tylypahkan oppilaaksi eli periaatteessa harrastanut cosplayta ennen kuin tiesin mitä cosplay edes on.

4. Minulla on ollut samaan aikaan kuusi gerbiiliä ja perheelläni neljä koiraa.

5. Minulla on kolme tatuointia ja kolme rustolävistystä sekä viisi korvakorureikää.

6. Osaan ajaa autoa kuin autoa, sillä olen ajokortin saatua vaihdellut niin usein autoa, ettei ole autoa mitä en hallitse. Ja nyt puhun B-ajokortista.

7. En ole koskaan käynyt ulkomailla muuta kuin kouluretkillä. Tähän tulee huhtikuun puolivälissä muutos, kun lähdemme Japaniin.

8. Minulta ja whiplasherilta molemmilta on poistettu umpisuoli.

9. Olen töissä seurakunnassa.

10. Lempiruokani on lasagne.

11. Bussi- tai junamatkan ei tarvitse edes olla pitkä ja silti viiden minuutin päästä alan torkkua ja nukun matkan ajan. Tämä on perua siitä, että olen opiskellut Pieksämäellä ja opetellut nukahtamaan heti, kun pääsin julkisiin kulkuneuvoihin.    
      


saarazin kysymykset:
  1. Mikä on cossissi josta pidät kaikista eniten ja miksi?
Tähän mennessä pidän kaikkein eniten Breakin (Pandora Hearts) peruscossistani, mitä käytin eniten vuonna 2010. Ehkä sen takia, että se oli kaikkein lähinnä lähdekuvaa mitä olen koskaan saanut tehtyä, siinä oli hyvä olla, hahmo oli hauska ja asu muutenkin oli todella hieno. Kuvaa uudelleen käytti whiplasherkin Turun Animeconissa.
 
2. Materiaali jota haluaisit kokeilla cosseissa, mutta et ole vielä käyttänyt.
Nyt kun alkaa softiksen käyttö hahmottua, niin joskus kyllä haluaisin kokeilla tätä kaikkien ylistämää wonderflexiä. Mutta jotenkin epäilen, että tulen koskaan käyttämään, sillä sitä pitää tilata ulkomailta, se on kallista ja minulla kestää kauan oppia käyttämään eri materiaaleja.
 
3. Inhokki asia cosseja tehdessä.
Sovittaminen. Melkein teen mieluumminpiilovetoketjuakin kuin sovitan uudestaan ja uudestaan cosseja. Joskus vielä haluaisin tehdä sellaisen mallinuken omasta vartalosta, jolloin pystyisin oikeasti kunnolla tekemään cosseja enkä turhautumaan jatkuvaan sovitukseen.
 
4. Unelma cossissi, jonka haluaisit tehdä jos riittäisi taidot, rahat tms
Todella hankala sanoa, sillä minulla ei oikeastaan ole mitään unelmacossia. Yleensä cossi-ideat tulevat sitä mukaan, mitä tutustun anime/manga/japani-maailmaan ja sitten jotain tulee mieleen. Mutta tällä hetkellä ei ole mitään cossia, mitä olisin pidemmän aikaa halunnut tehdä mutta ei olisi ollut aikaa tai rahaa. Mutta voin sanoa näin, että unelmacossini on sellainen asu, missä on paljon yksityiskohtia ja se olisi vähän massiivisempi mitä olen yleensä tehnyt, ja siihen tarvitsen paljon rahaa, aikaa ja taitoja.
 
5. Onko sinulla jäänyt paljon cosseja keskeneräisenä lojumaan? Ja jos jaksat niin voit myös luetella ne.
Onhan niitä jäänyt matkan varrella! Tosin olin iloinen, että sain Soul Calibur IV:stä Ivyn tehtyä vaikka se oli melkein kaksi vuotta keskeneräisenä. Tällä hetkellä keskeneräisiä ovat Ivy (Soul Calibur III consept art) ja Padmé Amidala (Star Wars).
 
6. Mikä on cosplaytapahtumissa hauskinta?
Tuttujen tapaaminen, random cossaajien kanssa juttelu random asioista, valokuvien ottaminen ja hyvän ohjelman katsominen. Näistä on dessun conit tehty.
7. Jos olisit eläin, mikä olisit?
Hmm, ompas vaikeaa. En ole tätä niin kauheasti miettinyt, mutta yleensä vastaan että olisin koira. Olen lojaali, iloinen, haikea yksin jäädessä ja kaipaan läheisyyttä, tekemistä ja makoilua, tykkään myös miellyttää.8. Kuinka paljon aikaa käytät cossien tekemiseen?
Todella hankala sanoa, sillä yleensä aloitan todella aikaisin ja teen paljon cossia. Sitten cossi jää jonnekin nurkkaan, kunnes kuukautta ennen conia tajuan että cossi pitäisi saada valmiiksi. Eli pitkällä aikavälillä mennään. Ja yleensä en muutenkaan jaksa kauan tehdä cossia, korkeintaan 4h/päivä.

9. Oletko ajatellut tehdä vanhoista cosseista uutta versiota?
Vaikka sain Ivyn tehtyä valmiiksi myöhemmin, haluaisin tehdä siitä vielä paremman ja uuden version. Mutta muuten en oikeastaan halua vanhoihin asuihin koskea, ehkä senkin takia etten enää oikeastaan crossaa ja suurin osa asuistani on mieshahmoja. Ja suurin osa hahmoista kuuluu ns. menneisyyteen ja siihen aikaan, ettei minulla tällä hetkellä ole edes halua cossata hahmoja uudestaan.
 
10. Cossaatko paljon samaa hahmoa eri puku versiolla mm?
Ainoastaan Breakia olen cossannut kahdella eri versiolla ja Ivysta toinen versio on keskeneräisenä.


11. Oletko kisannut puvuillasi?
En ole vielä uskaltanut. Kovasti olisi ajatuksena ja haaveena nousta Traconissa kisalavalle, mutta saapi nähdä kestääkö kantti.


Millan kysymykset
 
1. Mikä on paljastavin cosplay asusi? (plussaa kuvasta)
En harrasta juurikaan paljastavia asuja, mutta pitänee sanoa, että Ivy koska siinä minulla on ehkä vähiten vaatteita päällä2. Miehekkäin cosplaysi?
Vaikea sanoa vaikka olen monta vuotta harrastanut cosplayta. Ehkä miehekkäimmät ovat Cross Marian (DGM) ja Hatake Kakashi (Naruto)


  
3. Missä cosplayssa oli epämukavinta olla?
Kaikki ne asut, joissa olin silmäpuolena eli toinen silmä näkymättömissä. Toisin sanoen Cross, Kakashi ja Break. Mutta ehkä kaikkein epämukavin oli Cross, sillä kengät tappoivat jalkani, peruukki painoi ja maskia ja jätti ikäviä jälkiä ihoon.
 
4. Mikä cosplaysi on vähiten suosikkisi ja miksi?
Kaksi vaihtoehtoa: Cissnei (FFVII:CC) jota en pidä varsinaisena asuna sillä väkersin sen vain nopeasti, ja Hotarubi (Basilisk) koska se epäonnistui täydellisesti.
 
5. Onko sinulla koskaan mennyt mikään osa cosplayssasi rikki kesken conin? Jos on, mikä?
Breakin kengät menivät rikki, olisikohan Desuconissa. Se oli hieman epämukavaa ja hankalaa. Mutta siitä selvisin jalkaa raahaamalla.
 
6. Pienin budjettisi cosplayssa?
Varmaankin tuo Cissnei-väkerrys, siihen oli kaikki valmiina. Tai vaihtoehtoisesti Zexion (KH2) sillä peruukki ja takkikangas eivät olleet kalleita.
7. Entä mikä on se kallein budjettisi?
Apua, en osaa sanoa. En koskaan pidä mitään budjettia vaan ostelen vähän kaikkea. Mutta luultavasti Ivy, koska proppiin meni rahaa ja tein asun uudestaan.
 
8. Mikä on pienin aika, kun olet tehnyt kokonaisen asun?
Tähänkin hankala vastata, sillä yleensä teen niin pitkällä aika välillä vähän kaikkea. Mutta varmaan muutama vuosi sitten tein Crossin ja Kandan opiskeluiden ohessa muutamassa viikossa, kun innostuin.
 
9. Kriteerisi cosplayn valinnassa?
Asu tarpeeksi peittävä, mielenkiintoinen hahmo ja asu. Eipä oikeastaan muuta ihmeempää.

10. Mikä on ehdoton EI cosplay asussa?
Liian paljastava asu, vaikeat asusteet mitä en osaa tehdä.
 
11. Mikä on kuumin asusi? (ei siis... hawt kuuma vaan oikeasti kuuma)      
Breakin Pandora Hearts -asu sillä silloin minulla oli päällä urheilurintaliivit, toppi, bindi, kauluspaita, t-paita, takki, kaularöyhelö, hanskat, housut, puolihame, sukat ja kengät sekä peruukki. Se oli kamalaa heinäkuussa Traconissa. 
  

Omat kysymykset

1. Ensimmäinen cosplaysi?
2. Oletko tutustunut uusiin ihmisiin coneissa? Keihin mm?
3. Vaikein ja haastavin cosplaysi?
4. Mikä on lempiconisi?
5. Paras cosplay/conimuistosi?
6. Uusin materiaali, mitä olet käyttänyt asussa tai propissa?
7. Mitä olet saanut blogin pitämisestä ja kirjoittamisesta?
8. Missä asussa on ollut kylmin/kuumin?
9. Mielenkiintoisin materiaali, mitä olet käyttänyt?
10. Missä haluaisit kehittyä cossaajana?
11. Mistä ostat pääasiassa kankaasi asuihisi tai materiaalit proppeihis?


Haastan seuraavat: 
scope's cosplay, Chigatta Ichigo, sacchanYumi jumittaa, pukuleikkiä, outoa ompelua, Ninnu, lanvi, Minorea, hansku, a Merry All-nighter

Yritin katsoa, ettei ketään olisi vielä haastettu eli pahoittelen, jos tein tuplahaasteen!

~dessu 

3 kommenttia:

 1. Minun piti haastaa sinut tähän! Arg, ehdit ensin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kasakuxkosupure.blogspot.fi/2013/04/challenge-accepted.html
   tuossa olisi (:

   Poista
 2. Haaste otettu vastaan, tässä olisi tämä : )
  http://chigattaichigo.blogspot.fi/2013/04/challenge-accepted.html

  VastaaPoista