torstai 27. kesäkuuta 2013

Juhannuksen cosplaypaja 1/2 - Star Wars

Eli tosiaan, kuten jo aiemmassa postauksessa kerroin, whiplasher on Juhannuksen töissä minkä takia meillä ei ollut mitään ihmeellisiä suunnitelmia Juhannukseksi. Tästä sain hyvän kohdan alkaa kunnolla tehdä cosseja, sillä heinäkuussa on kuitenkin kaksi conia, mihin pitäisi saada cosseja! Olemme myös ennen coneja lähdössä käymään pohjoisessa kavereiden ja sukulaisten luona, mikä myös vähentää cossien tekopäiviä.

Siksi laitoin kaiken peliin Juhannuksena! Eli päivisin minulla oli cosplaypaja ja iltaisin vietin aikaa whipin ja meidän pikkuvauvojen kanssa. Tässä söpö kuva meidän vauveliineista:
Ja pari kuvaa Juhannuksen itsetehdyistä herkuista:


Juhannuksen cosplaypajan tarkoituksena oli saada valmiiksi Finnconin twi'lek cossi ja muokata Darth Maulia hieman sekä London Anime Conin Tsunade ja Jiraiya. Kirjoitan nyt Juhannuksen cosplaypajasta kaksi erillistä merkintää, toinen keskittyy Finnconiin ja toinen London Anime Coniin.

En ihan niin paljon saanut aikaiseksi, mitä ajattelin mutta mielestäni aika paljon!

Päätin aloittaa vaikeimmasta päästä eli lekkuista. Laitoin vielä paksua rautalankaa lekkujen sisään, jotta ne ovat taipuvat. Lekkujen teko sujui hyvin mutta pumpuli loppui kesken, kun täytin niitä. Päätin uhrata vanhan peiton ja sain lisättyä täytteitä. Kunnes tajusin, että lekkut ovat aivan liian pitkät, eivätkä pysy millään päässä. Eli purin sitten kaiken ja tein lyhyemmät, jotta ne näyttäisivät paremmilta ja ehkäpä pysyisivät jopa päässäkin! Mikä olikin toinen ongelma: lekkut eivät millään meinaa pysyä päässä.

Onneksi lekkujen päälle tulee musta otsapannan tapainen, minkä pitäisi lekkuja paikalla. Panta on takaa kiinni tarrakankaalla ja otsasta lähtee kaksi remmiä, mitä kiinnitetään taakse. Eli kaiken järjen mukaan pitäisi pysyä päässä, mikäli en ihan kauheasti riehu.

Tällä hetkellä ei ole kuin pieni kuva lekkuista. On ollut niin kuuma, etten ole jaksanut laittaa lekkuja päälle ja pois, päälle ja pois, kokeilla pantaa ja tehdä lisää muokkauksia. Eli saatte elää jännityksessä Finnconiin asti!


Asu ei ollut kovin haasteellinen: housut, takki ja iho-osa sekä kengät. Päätin tehdä iho-osan punaisesta kankaasta enkä lähteä maalaamaan itseäni punaiseksi. Rachi Sitrallahan on päällään pitkähihainen ja sen päällä liivi. Uudelleen värityksessä on jätetty rinnusta ja maha-alue hieman paljastavaksi. Asukokonaisuus myös vähän riippuu kuvasta eli se hieman vaihteleekin! Joten päätin mennä sen mukaan, mitä näen uudelleen väritetyssä sith-versiossa ja tehdä tosiaan oman versioni.

Eli lyhyet mutta leveät housut, 3/4 leveähihainen paita, hihaton paita ja "ruokalappu" vielä eteen. Kesken ompelun huomasin, että alalanka jostain syystä ei pysy tiukkana vaan teki ihan kamalaa jälkeä. Ja tietenkin, kun olin kääntänyt reunat ja huolitellut niitä, alalanka tuli kankaan oikealle puolelle... mikä tarkoitti sitä, että kaikki ompelut piti purkaa, nuppineuloittaa ja ommella uudelleen. Kiristi hermoja ja aikaakin meni hukkaan.

Minkä takia en myöskään jaksanut laittaa koko asua päälle. Eli vielä se on minullekin yllätys, miltä asukokonaisuus näyttää!

Kengät päätin tehdä shoecovereina. Minulla on mustat kiilakorkoballeriinat, joiden päälle aion laittaa pitkät sukat. Sillä valitettavasti neljä metrinen kangas loppui kesken, enkä muutenkaan olisi jaksanut kunnon shoecovereita ^^" Täytyy vielä tasaiset sukat löytää kenkien päälle. Pohjaa pitää hieman rikkoa, ettei pinta ole niin liukas.

Käytiin vielä Juhannuksen jälkeen Punanaamiossa, mistä ostettiin väritöntä puuteria pitämään kasvomaalit paikoillaan. Nyt punaisen ja mustan yhdistäminen on hieman helpompaa, kun värit pysyvät paikoillaan, eivätkä leviä!

Darth Maulille koitamme saada kaljun Finnconiin. Senkin kokeilu on vielä kesken. Mutta ajatuksena on tehdä se mustista sukkahousuista!

Hyvin vähän kuvia nyt tähän merkintään. Lähinnä sen takia, että olemme tänään lähdössä Helsinkiin Tuska festivaaleille eli olen koneen ääressä vasta maanantaina. Ja kovasti halusin ensimmäisen osan Jussin cossipajasta jo postata!

~dessu

Laittelen alkuviikosta merkintää Naruto-cossien huimasta edistymisestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti