maanantai 1. heinäkuuta 2013

Juhannuksen cosplaypaja 2/2 - London AnimeCon 2013

Juhannuksen cosplaypajan toinen merkintä keskittyy London Anime Conin Naruto-cosseihin. Syy, miksi valitsimme juuri Narutosta hahmoja cosseiksi selvittynee Anime Conin teemasta ja ideasta. Eli London AnimeConissa on kolme klaania (Pocket Monsters, Shonen Fighters ja Magical Girls), mihin yhteen liitytään ja pelataan sen klaanin puolesta conin aikana. Tässä lyhyt quotaus sivuilta:
A key part of London Anime Con are the clans! You can join a clan beforehand (click on the image of the clan below to be taken to their HQ topic where you can post to sign up), or at the event itself. 
Upon arrival, you will be given a conbadge to wear corresponding to the clan you're in. Any events or tournaments you win will earn you points toward your choosen clan. At the end of Sunday, the winning clan and the member who scored the most points are both announced and prizes are granted! 
Two key clan events also take place on the Sunday; the clan cosplay photoshoot, and the Clan Battle Showdown.
Me päätimme whiplasherin kanssa liittyä Shonen Fighters klaaniin. Seuraavana kysymyksenä oli, mitkä cossit tekisimme ja mitä cosseja pystyisimme kuljettamaan lentokoneessa? Eli ei suuria proppeja tai pientä tilpehööriä. Jotain yksinkertaista mutta hienoa. Ja teeman mukaista.

Joten päädyimme Narutoon ja sieltä Tsunadeen ja Jirayaan.


Peruukit tilasimme ystävämme kautta Ebaysta, kun sieltä löytyi molempien cosplay wigit. Tässä ovat kuvat Ebayn sivuilta:



MAKING OF: TSUNADE

Kangasostoksilla kävin poikkeuksellisesti Kaarinan Jätti-Rätissä, koska se oli työmatkani varrella. Tsunadelle löysin sieltä kankaat ja muutama metri lähti jokaista väriä mukaan, joskin oikeiden värien löytäminen oli kiven alla. Tsunaden asu on onneksi yksinkertainen, joskin pienillä yksityiskohdilla höystettynä. Ainut hankaluus taisikin olla tosiaan hyvien värien löytäminen.

Tsunaden kenkien pohjat löysin muutama viikko sitten Facebookin kirpputorin kautta muutamalla eurolla. Sandaleetit eivät menneet alkuperäismallina edes jalkaani ja oli hyvin hankala selittää myyjälle, miksi haluan ostaa liian pienet kengät. Ei kai siinä nyt kehtaa sanoa, että aion hajottaa kengät ihan täysin ja muokata cosplayasuuni sopivaksi?

Noh, sandaleetit lähtivät mukaani ja irrotin alkuperäiset nauhat, minkä jälkeen maalasin kengät kangasvärillä mustiksi. Ompelin keinonahasta uudet remmit, jotka pikaliimalla liimasin ja nauloilla naulasin kiinni. Nilkkaremmeihin laitoin tarranauhan kiinnikkeeksi. Lakkasin vielä kengät, jotta maalattu väri pysyy. Täytyy myös toivoa, että kengät varmasti pysyvät kasassa!


Tsunaden takki on myös yksinkertainen, koska se on väljä. Tein kuitenkin kavennukset selkään, ettei takki näytä aivan teltalta päälläni. Takin takana oleva merkki onkin haasteellinen piirtää. Päätin ottaa kuvansuurennoksen merkistä ja tehdä siitä sapluunan, minkä avulla painan kuvan punaiselle pohjalle.

Tässä kuva merkistä animessa ja painettuna:

Takki tulikin muuten valmiiksi, mutta tummanvihreä kanttinauha puuttuu tuosta edestä. Samoin harmaasta liivistä puuttuu ohut musta kanttinauha.

Koska Tsunaden vaatteet ovat melko väljät, auttaa se minua ja paino-ongelmaani. Eli voin ottaa vyötärökorsetin käyttöön, kiristää vyötärön hyvään malliin, eikä tarvitse murehtia selkämakkaroista = problem solved! Sitten täytyy vain koko conin ajan muistaa olla selkä suorana ja hengittää hyvin.

Tsunaden kaulakorun teen Fimo-massasta. Tässä vielä kuva Tsunaden kaulakorusta:


Eli pyörittelin himomassasta pötkylän ja laitoin uuniin ohjeiden mukaan. Ensimmäinen fimomassapalanen meni hukkaan, sillä unohdin tehdä toiseen päähän reiän narulle... ei mitään, uudestaan! Kovettumisen jälkeen koru pitää hioa oikean malliseksi ja maalata päältä kiiltävällä lakalla. Saman tein Black Mokonan koruille. Vielä en ole päättänyt, miten väkerrän nuo hopeiset osat. Luultavasti myös fimosta ja akryylivärillä maalaan kiiltävän hopeaksi.

Eli Juhannuksen jälkeen pitää vielä tehdä:
- viimeistellä takki
- viimeistellä harmaa liivi
- tehdä kaulakoru loppuun
- tehdä pieni otsakoru

Ja Tsunade olisi siinä! Tässä kuva siitä, mihin asti Juhannuksena pääsin:


Kuvassa ei nyt näy jalkatatuointini mutta siellä se on ja oikeasti näkyy tosi hyvin (onhan se puolijalkaa). Aion laittaa parikerrosta sukkahousuja jalkaan, jotta tatuointi peittyy. Jo yhdellä tatuointisukalla se himmenee paljon. Mutta jos jotain näkyy läpi, niin onneksi se on vain nätti kirsikankukkatatuointi ^^


MAKING OF: JIRAIYA

Jiraiyan aloitimme kengistä, sillä niiden kanssa olisi hyvä totutella kävelemään ennen tapahtumaa. Menimme isäni luo tekemään niitä, sillä hänellä oli hyvät materiaalit ja työkalut siihen. Hioimme kengät tasaisiksi hiomapaperilla, minkä jälkeen ne maalattiin kaksi kertaa punaisella maalilla. Maali oli jotain talonmaalausmaalia eli varmasti väri pysyy sitten kengissä! Kengännauhat teimme mustasta nahasta.


Totesimme kuitenkin, että ei noilla puukengillä pysty kyllä kävelemään! Eli luultavasti täytyy tehdä niin, että kannetaan kenkiä jossain pienessä pussissa ja ainakin photoshootin sekä seisomisen ajan kengät voivat olla jalassa. Hyvällä säällä whip voi sitten tallustella paljain jaloin!

Armorit aion tehdä softiksesta ja vaahtomuovista. Käsiarmorit olivat melko yksinkertaiset, sillä aion päällystää ne vaatteiden kanssa samalla kankaalla ja kiinnitys tapahtuu joustonauhalla. Otsa-armorin kanssa saa hieman väkertää: tein pohjan softiksesta eli lämmitin ja taivutin otsan muotoon. Se on vieläkin parvekkeella kuivumassa värjäyksen jälkeen. Tosin, se pitää vielä uudestaan värjätä sillä en ollut tyytyväinen väärin. Pienet sarvet muokkasin vaahtomuovista, mutta ne pitää vielä tasoittaa ja sen jälkeen liimata otsa-armoriin kiinni. Kiinnitys joustonauhalla pään ympäri.

Jiraiyan asun kangas oli varmaan kaikkein hankalin löytää. Väri on vähän mitä on ja jos oikea väri löytyi, niin kangas oli huono. Kävin ensin nopeasti yksin Kaarinan Jätti-Rätissä, enkä löytänyt hyviä kankaita, sen jälkeen Länsikeskuksen Jätti-Rätissä, keskustan Eurokankaassa ja olin menettää toivon. Lopulta palasimme yhdessä Kaarinan Jätti-Rättiin, mistä löytyikin sopiva kangas. Asu on onneksi helppo ja nopea tehdä eli aikaa kyllä olisi ollut etsiä kangasta mutta halusin Juhannukseksi saada kankaan.

En paljoa ehtinyt Jiraiyaa tehdä Juhannuksena, juuri ja juuri leikattua kankaat ja nuppineulattua kasaan. Punainen takki on loppusilausta vailla, samoin vihreä yläosa. Vihreitä housuja en ole vielä aloittanut. Enkä selässä roikkuvaa pergamenttikääröä. Ostimme Punanaamiosta verkkosukkahousut, mitkä laitamme käsiin, jalkoihin ja kaulaan. Alle harmahtavaa kangasta, jotta näyttää oikealta.

Jiraiyasta ei nyt tosiaan ole kuvia, sillä en ole edennyt Juhannuksen jälkeen ollenkaan. Olimme viime viikonlopun Helsingissä Tuska-festivaaleilla, joten nyt pitää laittaa hihoja heilumaan. Ensi viikolla tosiaan Finncon, saa nähdä miten minun sith-asuni kanssa käy!

~ dessu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti