lauantai 6. heinäkuuta 2013

Cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä?

Päätin aloittaa ahertamisen Jiraiyan propin kanssa eli selässä olevan pergamenttikäärön kanssa. Alku sujui lupaavasti: yhdistin vaahtimuovipaloja yhteen, muotoilin ympyrän neliön keskelle ja löysin isomman mattoveitsen työn aloitukseen.
Pyöreän putken muoto alkoi mukavasti muotoutua, kunnes innostuin liikaa ja käsi lipesi. Alussa ei tuntunut mitään, kunnes verta alkoi pulputa ja särky iski sormeen.

Olin siis vetänyt likaisella mattoveitsellä vasempaan etusormeen viillon alkaen kynnen vasemmasta kulmasta jatkuen melkein oikeaan kulmaan. Ja syvyyttä haavalla löytyi. Verta tuli niin paljon ja halusin saada sen nopeasti kylmän veden alle, etten ehtinyt nähdä kunnolla, kuinka syvä se todellisuudessa oli mutta arviolta melkein puoleen väliin sormeen mattoveitsi upposi. Hieman ahertamisen ja verenhukan jälkeen alkoi heikottaa mutta onneksi ei mitään sen pahempaa.

Tapaturmapäivystykseen päätin varmuuden vuoksi mennä, kun kerta tuo tapaturmavakuutus on hankittu. Nyt haava liimattu kiinni ja sormessa hauska sidetuppo, mikä estää kaiken järkevän toiminnan.
Sormen kanssa on hankala tehdä yhtään mitään ja aina kun se osuu johonkin, sattuu niin maan mahtavasti että huhhuh! Sen pitäisi myös olla levossa, jotta varmasti sulkeutuu kunnolla. Juuri kun innostuin ompelemaan ja proppia tekemään! Nyt täytyy sitten vain nätisti yrittää tehdä jotain. Sormi kun ei saa hiostua, jotta liima varmasti pysyy ja muutenkin sen tulee pysyä kuivana.

Että todella kiva! Kannattaa olla extra-varovainen teräviä esineitä käsitellessä.

Jaksoin sormen paikkaamisen jälkeen kuitenkin käydä Presenton ja EuroKankaan kautta täydentämässä tarvikevarastoa cosseja varten. Tavoitteena on kaikesta huolimatta saada Tsunade kokonaan valmiiksi tämän viikonlopun aikana ja Jiraiya hyvään malliin.

Tähän jäin muokkailujeni kanssa:


Kunhan olen saanut muodon pyöreäksi, päällystän sen vielä pumpulikankaalla ennen kuin laitan oikeat kangasvärit päälle. Toivottavasti muokkaus jatkuu ilman tapaturmia!


~dessu

2 kommenttia:

 1. hui kauhia :s onneksi ei pahemmin käynyt, pikaista paranemista ja varovaisuutta veittien kanssa! toivottavasti ehdit tehdä asut rauhassa ilman suurempia paniikkeja :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tosiaan sen pahemmin käynyt mutta pahin kävi jo mielessä. Nyt alkaa sormi kestää jo kosketusta eli cossien tekoa pystyy jatkamaan. Uskalsin kyllä ottaa mattoveitsen uudestaan käteen ja veistellä tekeleeni loppuun! Vähän kyllä pelotti mutta hyvin meni ^^
   ~dessu

   Poista