perjantai 20. syyskuuta 2013

Tracon 14.-15.9.2013

Tracon starttasi meidän osalta jo perjantaina, kun hyppäsimme bussin kyytiin kolmen maissa. Tampereelle saavuimme viiden aikaan ja majoittauduimme Omenahotelliin. Ehdimme juosta Gamehouseenkin ennen sen sulkemista ja whiplasher löysiu sieltä Kratos-figuurin God of Warista ja Final Fantasy -pelin.

Hotellihuoneessa harjoittelimme vielä Kaksinaaman maskeerausta, sillä edellisenä iltana olimme todenneet, että Punanaamiosta ostettujen tekohampaiden irrottaminen ja liimaus ei toimi. Olimme ihan tyytyväisiä siihen tulokseen, mihin lyhyessä ajassa lopulta päädyimme.

LAUANTAI
Lauantaiaamu starttasi hyvissä mielissä ja ajattelimme, että asujen päälle laittaminen ei kestä kauan - yksinkertaisia asuja kun ovat! Lopulta pääsimme puoli tuntia suunniteltua aikaa myöhemmin lähtemään. Minä huomasin, etten ollutkaan ommellut yhtä saumaa vaan se oli täynnä nuppineuloja ja ompelin sen nopeasti aamulla. Kun taas whipillä menikin maalaukseen enemmän aikaa, mitä olimme ajatelleet.

Conipaikalle pääsimme kuitenkin vähän ennen yhtätoista ja ehdimmekin Efekti- ja tehostemaskeerausluentoon. Luento oli hyvä, ihan kiva oli kuulla luennoitsijan historiaa ja sitä, ettei maskeeraukseen tarvita mitään suurempaa koulutusta vaan lähinnä kiinnostusta, innokkuutta ja kokeilua. Luennolla saatiin myös käytännön vinkkejä maskien ja eri osien tekemiseen. Nestemäinen lateksi, sitä pitänee hankkia! Mikäli aikaa olisi ollut enemmän, olisin halunnut kuulla vielä enemmän vinkkejä kiinnitykseen, tekoon, maskeeraukseen yms. mutta ehkä jo saaduilla vinkeillä pstyy jo jotain aloittelemaan.

Luennon jälkeen menimme myyntipöytiä vilkaisemaan. Siellä oli niin paljon ihmisiä ja tungosta, että ensimmäisellä käynnillä sieltä ei löytynyt mitään. Menimmekin sieltä Sorsapuistoon ottamaan kuvia Sheenasta ja Kaksinaaman kuvia otimme Itsenäisyydenkadun varrella, samalla kun kävelimme kauppaan.

Tässä vähän photoshootin tuloksia:


 


Photoshootin jälkeen meidän piti mennä kuuntelemaan Kingdom Hearts pianokonserttia mutta jono oli niin pitkä, ettemme halunneet edes yrittää sisään. Menimmekin uudestaan myyntipöydille, jolloin päätin käyttää whipiltä saadun lahjakortin Fantasiapelien pöydässä ja ostin uusimman Pandora Heartsin ja D. Gray-Mania. Lopulta lähdimme jonottamaan Puhallinorkesterin konserttia varten, mikä oli todella hyvä. Oli ihanaa, että joku oli saanut idean siitä, miten orkesteri voisi tulla Traconiin esiintymään ja se toteutui, konserttia oli ihana kuunnella.

Konsertin jälkeen huomasimme, että jonoa cosplaykisaan oli jo syntynyt, joten jäimme suoraan jonottamaan sitä parin kaverin kanssa. Oma mielipiteeni on, että oli todella huono idea jättää kisa- ja konserttipaikkojen liput jakamatta. Syyksi minulle sanottiin, että ihmiset jonottavat muutenkin eli nopeat syövät hitaat. Mitä hidasta siinä on, että tulee hyvissä ajoin paikalle mutta sekään ei riitä, kun ihmiset tosiaan jo yli tuntia aiemmin ovat majoittautuneet jonottamaan? Itselläkin meni melkein puolet ajasta siihen jonottamiseen, kun huomasi jonon syntyneen jo reipas tunti ennen ohjelman alkua! Kyllä, ihmiset tulivat paikkalippujensa kanssa jo varttia ennen ohjelman alkua jonottamaan sisäänpääsyä, koska yleensä silloin ovet aukenevat ja ihmisten valuminen sisälle kestää. Miksi isoihin ohjelmiin ei voi ihmisiä päästää vähän aikaisemmin, silloin ohjelmat alkaisivatkin aikaisemmin? Jatkossa toivon, että paikkalippuja jaetaan, sillä tuo jonottaminen oli ihan tyhmää, järjestyksenvartijoilla oli kauhea työ saada ihmiset oikeanlaiseen jonottamiseen, eikä ihmiset aina edes kuunneelleet heitä, jonot haittaavat muita conikävijöitä, tunnelma latistuu kun tajuaa että jono on jo niin pitkä ettei itse varmasti pääse kyseiseen ohjelmaan ja muilta ohjelmilta lähtee seuraajia.

Lauantain cosplaykisoista katsoimme vain World Cosplay Summitin ja pukukilpailun, minkä jälkeen lähdimme ja jätimme Missimittarin katsomatta. WCS:n karsinnat olivat kieltämättä vähän pettymys. Muutama esitys erottui edukseen mutta mikään ei oikeastaan ollut sitä tasoa, millä voitettaisiin Japanissa. Voittajapari oli kyllä hyvä, sillä hahmojen luonteet tulivat hyvin selkeäksi vaikka en tiedä mitään kyseisestä sarjasta. Pidin samasta syystä myös kovasti noitakaksikon esityksestä, sitä oli kiva seurata.

Pukukilpailun kaksi kategoriaa olivat ihan hyviä. Annan aina kovasti arvostusta niille, jotka uskaltautuvat lavalle. Aloittelijoiden sarjassa oli muutama selkeästi erottuva asu mutta en osaa sanoa, kuka mielestäni olisi ollut paras. Kokeneiden sarjassa olikin sitten jo selkeästi parempi taso ja voittajan valinta oli varmasti hankalaa. Sielläkin tietyt asut tulivat selvästi esille edukseen ja voittajakolmikosta voisin olla aika pitkälti samaa mieltä. Silent Hillin combo oli todella hyvä, ansaitsi kunniamaininnan!


Loppuillasta kokoonnuimme muutamien kavereiden kanssa Pancho Villaan syömään ja oli todella kiva viettää aikaa yhdessä, kun conissa emme sitä oikein olleet ehtineet.

Oli myös ihana saada asu pois päältä. Sheena on tosi yksinkertainen ja mukava asu mutta olin laittanut vyötärökorsetin päälle, jotta saan enemmän imartelevia muotoja ja pömppismahani ei näkynyt niin selvästi. Valitettavasti vyötärökorsetti oli tehty muoviluista ja oikealta puolelta se oli istumisen myötä hieman taittunut, mikä painoi koko conin ajan selkääni. Asua riisuessani siellä olikin todella ihana punainen jälki. Tästä syystä päätin olla laittamatta asua päälle myös sunnuntaina vaikka niin olin suunnitellut ja luvannut esimerkiksi Jäätyneelle Enkelille, joka oli sunnuntain Kratos-asussaan. Harmittaa kovasti.

SUNNUNTAI
Sunnuntaina aamu oli melko kiireetön ja koostui lähinnä pakkaamisesta ja jutustelusta. Pääsimme aikaisemmin lähtemään, mitä ajattelimme ja olimmekin conpaikalla jo ennen yhtätoista. Kävimme vielä ilman cosseja myyntipöydillä, jolloin whiplasherkin onnistui löytämään jotain mukaansa: Backstreetiltä zombie-paidan. Lähdimme myös käymään taidekujalla, minkä olemassa olon olimme lauantaina tyystiin unohtaneet. Sieltä nappasin mukaani Pokémon pallo -korvikset.

Olimme menossa jonottamaan AMV-kisaan mutta yllätys yllätys, jonot ulottuivat ties minne ja emme halunneet tunkea keskelle jonoa kaveriemme viereen, joten jätimme AMV-kisan katsomatta. Menimme käymään Tampere Talon kahvilassa ja söimme siellä kalliit leivät, minkä jälkeen lähdimme jonottamaan Legend of Zelda pianokonserttiin. Konsertti oli aivan huippu: pianon soittoa oli ihana kuunnella, taustalla pyöri mielenkiintoisia videoita ja tunnelma oli muutenkin hyvä.

Konsertista poistuessamme oli jälleen cosplaykisaan muodostunut jo jonoa. Soitimme kaverillemme ja pyysimme hänet jonottamaan meidän kanssamme. Olisimme muutenkin henganneet ja jutelleet jossain, miksei sitten jonossa voisi tehdä samaa? Tunnin jonotus menikin todella nopeasti ja pääsimme hyville paikoille.

Nordic Cosplay Championship jakoi mielipiteitäni, sillä siellä oli todella hyviä esityksiä ja vastapainona myös todella huonoja esityksiä. NCC:ssä kun kisataan yksilöinä, on todella haasteellista keksiä sellaista esitystä yksin, mikä olisi oikeasti mielenkiintoinen. Minua ainakin tylsistyttää äärettömästi sellaiset esitykset, missä taustalla kuuluu puhetta, cossaaja yrittää imitoida puhetta, heiluttaa käsiään ja pyörii ympäri lavaa. Lempparini olivat Trine 2 ja viimeiseksi esiintynyt "taikatytön" (joka voitti) esitykset.

Esityskilpailukin aiheutti suuria ristiriitoja. Siellä oli loistavia esityksiä, kuten esimerkiksi Tekkenin taistelijakaksikko, Flynn Rider koomikko ja pockytaistelijat. Pahoittelen, sarjojen nimet eivät jääneet mieleeni. Olin melko kauhuissani siitä, että palataanko cosplayesityksissä takaisin siihen, mitä ne noin viisi vuotta sitten olivat eli tyhmää fanserviceä ja älytömän komedian yritystä? Joidenkin esitysten kohdalla myötähäpeä oli todella suuri. Tosin, hyvä minun on sanoa, kun en koskaan ole lavalle edes uskaltautunut!

Nettipukukilpailua oli myös miellyttävä seurata, jolloin pääsi näkemään myös asuja, joita ei välttämättä muuten olisi nähnyt. Ehdoton suosikkini oli Mameshibaa~ <3 Minulla on soittoäänenä Mameshibam Babyshiba ja olemme whipin kanssa ihan hulluina Mameshibaan!


Lähdimme aika nopeasti esitysten jälkeen, sillä meidän piti ennen autokyytiä ehtiä hakea juotavaa. Kahvilassa juotava maksoi 4,50€ joten päätimme juosta Tullintorille hakemaan VÄHÄN halvempaa juotavaa. Pääsimme viiden jälkeen matkaan ja matka Turkuun taittui nopeasti hyvässä ja puheliaassa seurassa.

Yleisesti ottaen Tracon oli todella hyvä tapahtuma. Tämä vuosi on ollut todella convuosi, sillä minulla on ollut cossi- ja confiilistä vaikka muille jakaa! Muutaman vuoden ajan en ole kunnolla saavuttanut fiilistä, olen huomannut ärsyyntyväni helposti ja muutenkin tapahtumien taika ei ollut koskettanut minua. Olen kuitenkin vuodesta 2008 asti käynyt ei tapahtumissa ja coneissa, ehkä minulle alkoi tulla ähky sekä cosplayn että conien saralla? Nyt kuitenkin on sellainen tunne, että tämän vuoden aikana olen taas alkanut nauttia coneista ja cosseista.

Traconissa oli paljon ohjelmaa, aika paljonkin suuria ohjelmia tungettu ohjelmistoon. Sekin voi olla syynä siihen, miksi fiilikset jäivät niin hyviksi, kun oli paljon mielenkiintoista ohjelmaa seurattavana. Cossitkin tuntuivat onnistuvat hyvin, sekin piristää kummasti.

~dessu

5 kommenttia:

 1. Ei mitään hätää että et cossanut Sheena sunnuntaina! Kyllä minä ymmärän täysin että halusit otta breakin tuon korsettin jälkeen jos noin kipeäksi tuli selkä, tiedän tunteen...

  Minulla unohtui Zelda konserttin aikataulu mikä jäi harmitamaan Tales of meetin jälkeen. Mutta oli kiva lukea että se oli hyvä sinun mielestä! Toivotavasti tullee uudestaan tulevaisuudessa. Kiva että pystyit nautimaan Traconista ja jos haluat oiken festari-fiilis conia niin suositteleen että käyt joskus Närconissa Etelä-Ruotsissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää jotain toista conia, josko photoshoot onnistuisi! : )
   Olisi kyllä ollut todella kiva tulla Tales of miittiin Sheenana ja saada vielä suuremmalla ryhmällä kuvia!

   Närconia olen kyllä jo pidemmän aikaa harkinnut mutta töiden takia ei ole vielä onnistunut. Ehkä ensi vuonna!
   ~dessu

   Poista
  2. Tales of meeti oli enemän quiz kilpailu ja ei oiken photoshooti kun porukkat lähti sieltä kun ne halusi. Mutta jos tulee muita ToS cossarejta joneki toisen conin niin voidan sielä vettää photoshooti.

   Toivataan!

   Poista
 2. Oh, Sheena! :o Löysin sinut :'D olin se yhdeksän hännän ja korvien kanssa hillunut tyyppi, ja otin sustaa kuvan :3 Harmi että tuli selkä kipeeksi :/ kokeile erilaista korsettia ensi kerralla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, muistan sinut! Kiva kun otit kuvan : ) Vaikka sen jälkeen huomasin, että shoecoverit koko ajan valahti ja peruukkikin oli mennyt hieman tuulessa sekaisin. Oh well! : D
   Täytyy kyllä vaihtaa korsettia. Tuo oli sellainen muoviluinen korsetti, minkä luut olivat varmaan istuessa vääntyneet tiettyyn asentoon ja siinä pysyivät koko conin ajan : / Vaikka kuinka yritin korsettia kääntää ja vääntää, ei auttanut. Täytynee hankkia uusi, kunnes tuo vatsan vararengas on kaventunut!
   ~dessu

   Poista