sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Keskeneräisiä asuja ja liikaa suunnitelmia

Paljon cosplaysuunnitelmia mutta ei tarpeeksi aikaa ja tapahtumia niiden toteuttamiseen.
 
Cosplaysuunnitelmia kerääntyy vuosien varrella aina vain enemmän, joskus vanhat suunnitelmat nousevat uusien edelle, kun taas toisaalta osa suunnitelmista jää kokonaan toteuttamatta.

Vielä viime vuoteen asti suunnittelin koko vuoden cosplaykalenterin etukäteen, sillä suunnitelmia oli todella paljon ja menin alkuvuoden inspiraation mukaan. Joka vuosi kuitenkin huomasin, että loppuvuonna olisin halunnut suunnitella kaiken uusiksi, sillä vuoden aikana oli tullut paljon uusia mielenkiintoisia hahmoja ja asuja eteen. Nyt olenkin herännyt todellisuuteen ja pyrin päättämään puolen vuoden asut kerrallaan ja jätän mahdollisuuksia uusille inspiraatioille.

Minulla on jäänyt asuja kesken monista eri syistä. Aika on varmasti yleisin syy eli tapahtuma onkin ollut ovella nopeammin, mitä on suunnitellut. Toisaalta syy keskeneräiseen asuun on myös se, ettei yksinkertaisesti saa asua toimimaan, eikä ole ollut tarpeeksi aikaa miettiä toteutusta.Tein Soul Caliburin Ivyn asua kaksi vuotta, sillä en saanut korsettimaista yläosaa toimimaan teknisesti mitenkään.  Minulla yksi yleisimmistä syistä on ollut se, että asu ei ole yksinkertaisesti näyttänyt hyvältä päälläni. Syy siihen on jo aikaisemmin mainitsemani painon nousu. 

Aina kun asu jää kesken, se harmittaa. Ja joskus käy niin, että on ehtinyt turhautua asuun jo niin paljon, että se jää kokonaan toteuttamatta. Mikä harmittaa vielä enemmän, sillä aikaa, materiaaleja ja rahaa on mennyt hukkaan.

Seuraavat asut ovat kuitenkin yhä edelleen cosplaysuunnitelmieni listalla, odottamassa oikeaa aikaa toteutukselle:

Noelle - Trinity Blood

Noellen asua en ehtinyt pitkälle edes tehdä, joten en ole varma, voiko sitä kunnolla kutsua keskeneräiseksi asuksi. Ehdin kuitenkin ostaa peruukin ja tehdä asusteita.

Ivy (consept art) - Soul Calibur
Ivyn asun sain melkein kokonaan valmiiksi. Yläosa ei kuitenkaan istunut, en saanut joustavasta kankaasta tarpeeksi tyköistuvaa, eikä shoecoverit onnistuneet lainkaan valtavien reisieni takia.

Tenma Momiji - Kajiri Kamui Kagura
Tämän toteuttamiseen minulla ei ollut tarpeeksi aikaa, minkä vuoksi se jäi viime vuodelta toteuttamatta. Asu on kuitenkin lähes tulkoon valmis ja siinä pitää vielä miettiä muutaman kohdan toteuttamista.

Nämä kolme keskeneräistä asua ovat koko ajan taka-alalla mielessäni ja haluaisin päästä työstämään taas niitä. Suunnitelmia kuitenkin riittää eli en vielä osaa sanoa, mille vuodelle jokainen asu tulee mahdollisesti sijoittumaan.


Mitä asuja teillä on jäänyt kesken?

1 kommentti:

  1. liikaa suunnitelmia? mitä se on? eihän mulla ny semmosia! :'D

    Ei oo oikeestaa jääny ikinä mitää kesken. Teen asuja yks, max kaks kerrallaa, ja kun päätän jonkun asun ni se kans sit tulee

    VastaaPoista