perjantai 31. tammikuuta 2014

Mystogan (Fairy Tail)


Mystoganin asu vaikuttaa aluksi helpolta mutta kun kokonaisuutta alkaa katsoa tarkemmin, tajuaa sen olevan täynnä kaikkea. Tiesin heti, että suurin hankaluus tulisi olemaan jaloissa olevat... en edes tiedä, miksi niitä kutsua. Pussit? Niiden piti istua tarpeeksi hyvin, että whiplasher pystyy kävelemään, mutta niiden pitäisi olla samalla myös tarpeeksi koholla, että näyttävät hyvältä.

Niiden pussien kanssa saikin tapella ja pitkään, sillä kuva ei ole fysiologisesti mitenkään mahdollinen. Ellei Mystogan ole eunukki. En ole ihan täysin tyytyväinen pussien korkeuteen, mutta kovikekankaalla sain ne kivasti koholle ja oikeanmuotoiseksi. Ärsytti pussien korkeus niin paljon, että en halunnut ottaa kuvia tai laittaa niitä tänne. Ehkä sitten kun kokonaisuus on päällä, ne näyttävät hyviltä.

Toinen haastava mutta mielenkiintoinen vaihe oli sauvojen teko. Ehkä sauvat olivat yksi syy asun valintaan, sillä odotimme molemmat whipin kanssa niiden tekoa! Tässä yksi fanart piirros, mistä näkee sauvat melko selvästi.
Jokaisen sauvan vartena on Clas Ohlsonista ostettu haravan varsi. Melkein kaikkien sauvojen päädyt on tehty eristevaahdolla. Eristevaahtoa on hauska leikata ja siitä saa hienoja kolmiulotteisia muotoja. Teimme whipin kanssa yhdessä sauvoja.

Silmäsauva on tehty softiksesta ja ympärille pursotettu eristevaahto on maalattu ruskeaksi. Mielestämme eristevaahto sellaisenään näytti sopivalta sauvaan, siksi emme lähteneet veistelemään vaahtoa. Pääkallosauvan pääkallo on ostettu Punanaamiosta, sarvet ja muut osat on tehty eristevaahdosta veistelemällä. Viuhkasauva on taiteltu yksinkertaisesti softiksesta. Kolmipäinen sauva on tehty kokonaan eristevaahdosta ja päällystetty liima-sanomalehtisuikaleilla. E-sauva on on myös tehty samalla tavalla, "korvakorut" pitää vielä tehdä softiksesta.

Aluksi epäilimme, saammeko kaikki sauvoja edes tehtyä! Mutta kun niitä alkoi tehdä, kyllä ne siitä sitten muotoutuivat. Tässä vähän WIP-kuvia sauvoista:


Sauvojen päät pitää toki vielä liittää itse sauvoihin. Grillitikulla, liimalla ja jesarilla aion ne yhdistää.

Asusta puuttuu tällä hetkellä vielä viitta, viitan kiinnitys, hihat, päähine ja viimeistely. Ehkä tässä vielä parissa viikossa ehtii saamaan ne valmiiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti