maanantai 12. toukokuuta 2014

Cosvision 10.-11.5. Turun Logomossa 1/2

Kun sain tietää, että Turkuun on tulossa tapahtuma ja vieläpä cosplaytapahtuma, olin todella innoissani. Ostimme whiplasherin kanssa Cosvisionin liput jo Traconista, sillä ei ollut kysymystäkään siitä, ettemmekö menisi tapahtumaan!

Tapahtumapaikkana oli Logomo, mikä on mielestäni kulkuyhteyksien kannalta todella hyvä ja selkeä paikka. Rautatieasemalta ei tarvitse kävellä kuin sillan yli ja on jo paikalla. Linja-autoasemalta menee kaksi bussia ihan Logomon eteen eikä kävelymatkakaan olisi ollut kuin reilu 20 minuuttia.

Lähettyvillä on myös ABC-asema, mistä löytyy kauppa ja pikaruokaloita sun muita. Lidl on myös melko lähellä. Parkkipaikkoja löytyy myös lähistöltä tien varsilta eli pakko ei ole käyttää Logomon omia maksullisia parkkipaikkoja. Eli onnistunut sijainti.

Ainut harmillinen asia on se, että Logomo tosiaan sijaitsee rautateiden varrella, eikä lähettyvillä ole paljoa mitään viheriötä. Conialueella ei siis voi oikein istuskella, niin kuin Tampere-Talon Sorsapuistossa tai Lahden Sibeliustalon ympäristössä. Toki Logomon läheltä löytyy pientä metikköä eli jotain vihreää sentään on.

Paikkana Logomo oli mielenkiintoinen ja mielestäni toimiva. Sisäänpääsyn jälkeen avautui iso halli, missä oli myyntipöydät sekä väliseinän takana taidekuja. Isoon saliin pääsi monesta eri kerroksesta ja näkyvyys lavalle oli kaikkialta hyvä. Muutamat luentosalit olivat kooltaan hyviä ja toimivia. Logomo on kuitenkin tilana niin suuri, että siellä saattoi välillä eksyä. Kylttejä saisi mielestäni olla ennemmin liikaa kuin liian vähän.LAUANTAI
destine: Ren Gyokuen (Magi)
whiplasher: Ezio (Assassin's Creed Brotherhood)


Lauantaina saavuimme kahden ystävämme (Sweeney Todd & Mrs. Lovett) kyydillä hieman ennen yhtätoista Logomoon, missä kolmas ystävämme (Khajiit / Skyrim) jo odotteli. Ohjelmanpitäjänä hain oman rannekkeeni ja badgeni toiselta ovelta kuin muut.

Ensi alkuun menimme katsomaan avajaisia. Oli mielenkiintoista kuulla, miten Cosvision olikaan saanut alkunsa vaikka tiesinkin siitä jo aika paljon. Hienoa, miten pienelläkin porukalla voi saada aikaan jotain näin suurta, kun mukana on sekä kokeneita että kokemattomampia ihmisiä.

Avajaisten jälkeen kävimme hieman läpi myyntipöytiä ja taidekujaa, minkä aikana moni kävijä pyysi kuvaa. Oli todella ihanaa, kun pitkästä aikaa pyydettiin kuvia ja niinkin paljon! Tuli todella hyvä mieli asuista ja niiden toteutuksesta.

Puoli kahdeltatoista alkoi Kaappicosplay -ohjelma, mitä menimme seuraamaan. Oli kiva kuunnella ohjelmaa ja ohjelmanpitäjä oli persoonaltaan hauska ja avoin. Haluaisin itsekin kokeilla kaappicosplayta haasteena, että löydänkö oikeasti vaatekaapista tarvittavia asusteita asuun. Siinä harjoittaisi mielikuvista ja ongelmanratkaisua! Itse asiassa minun kolmas asuni, Cissnei (FFVII: Crisis Core) oli kaappicosplay, sillä vedin Turkin asun vain kaapista löytyvistä asusteista päälle ja sillä menin ensimmäiseen Kikuconiini. Kaappicosplayhaasteita voi lukea esimerkiksi Ilonan, Wepin tai Minorean blogeista.

Yhdeltä menimme photoshoottaamaan. Olin sopinut Sipsinekun kanssa yhteisestä photoshootista, sillä hänellä oli lauantaina päällään Hakuryuu eli minun hahmoni poika. Oli kiva päästä photoshoottaamaan henkilön kanssa, jota en ollut ennen tavannut ja mikä sovittiin vain blogiyhteyksien kautta. Se oli todella kivaa! Sain myös Hakuryuulta äitienpäiväkortin.

Jatkoimme vielä sisällä kuvien ottamista ja löysimmekin kolmannesta kerroksesta todella kivan ja puhtaan valkoisen käytävän. Samasta kerroksesta löytyi myös kuvauspalvelu, missä kävimme otattamassa kuvat.

Kolmelta alkoikin cosplaykisa, mitä menimme seuraamaan. Aluksi näimme kutsuvieraskilpailun, mihin oli kutsuttu tasokkaita suomalaisia cossaajia. Jokainen oli tehnyt esityksen kisaan. Kisa oli mielestäni hyvä ja pääosin tasokas. Olin tyytyväinen voittajakolmikkoon, arvasin jokaisen tuomareiden perusteluiden pohjalta ennen kuin nimet paljastettiin.

Kutsuvieraskisaajat
Kutsuvieraskisan voittajakolmikko
Kutsuvieraskilpailun jälkeen oli yksilökisa, missä taso oli mielestäni hyvä. Voittajakolmikosta olen osittain samaa mieltä.

Yksilökisan kisaajat
Yksilökisan voittajat

Hall Cosplayn ryhmäkisa oli kiva, sillä oli ihanaa nähdä isoja ryhmiä lavalla. Esitysten taso vaihteli, enkä voi sanoa olleeni ihan samaa mieltä tuomareiden kanssa. Tuomaristo oli myös melko mielenkiintoinen valinta, olisi ollut kiva tietää hieman perusteluita, miten tuomarit ovat valittu ja minkälaista kokemusta heillä on cosplayn puolella. Minusta tuntui, että tuomarit jännittivät tilannetta enemmän kuin kisaajat. Myös tuomareiden asuvalinnat olivat ehkä hieman... mielenkiintoisia. Voittajista olen jälleen kerran samaa mieltä, mutta järjestyksestä en. Totta kai, on eri asia katsoa asuja yleisöstä, kun asuja ei näe niin hyvin kuin tuomarit. Kivasti kisojen aikana kuvattiin asuja hieman tarkemmin, jotta sai vähän paremman kuvan asusta ja sen laadusta.

HallCosplay ryhmäkisan kisaajat
HallCosplayn ryhmäkisan voittajat

Kisan jälkeen alkoi olla hieman väsynyt olo ja päätimme lähteä kotiin. Illalla alkoikin epäröinti sunnuntain asun suhteen, sillä en ollut ehtinyt korjaamaan ja parantelemaan yhtäkään asua. Painonpudotuksen vuoksi en oikeastaan pystynyt kovin montaa asua edes harkitsemaan vaikka aikaisemmin niin luulin. En vain tajunnut, kuinka paljon niitä senttejä onkaan lähtenyt.


SUNNUNTAI
destine: Yamuraiha (Magi)

Aamulla tulimme jo ennen yhtätoista paikalle, jolloin ehdimme hyvin ennen cosplaykisaa käymään vielä myyntipöytiä läpi ja ottamaan lisää kuvia.

Kahdeksitoista menimme valitsemaan istumapaikkoja salilta cosplaykisoja varten. Esityskilpailu aiheutti minussa ristiriitaisia tunteita. Siellä oli muutama todella hyvä esitys ja muutamia, mistä en oikein osaa sanoa mitään. Yhä edelleen, en tarkoita, että itse osaisin tehdä paremman esityksen tai edes uskaltaisin mennä lavalle! Mutta jotenkin olen todella kriittinen esitysten suhteen, sillä ne edustavat Suomen cosplayesitysten tasoa.
Esityskisan kisaajat

Hall Cosplayn yksilökisaa en ehtinyt nähdä, sillä minun piti poistua pitämään omaa ohjelmaani. Mutta hieman kritisoin Hall Cosplayn ohjelmapaikkaa. Jos kahdeltatoista alkaa kisa, niin miten ihmeessä kisaan voidaan valita tasokkaita cossaajia conikävijöiden joukosta, kun suurin osa ei ollut edes paikalla? Ja mielestäni Hall Cosplay voi olla molempina päivinä, mutta ei jaettuna ryhmä- ja yksilökisoihin. Hieman epäreilua, eikä anna kokonaiskuvaa tapahtuman cossaajista. Mutta tämä vain minun mielipiteeni, minkä ilmaisin jo Frostbiten jälkeen.

Pidin ohjelmaa Sugar Peachesin kanssa aiheesta Cosplay ja itsetunto - miten oma vartalo vaikuttaa hahmovalitaan? Olimme aivan varmoja, että kukaan ei tule seuraamaan ohjelmaa, kun cosplaykisa on sen kanssa päällekkäin. Mutta sali olikin täynnä! Oli todella ihanaa pitää ohjelmaa, mikä oli keskusteleva ja innokas. Aikaa oli varattu aivan liian vähän, sillä aiheesta olisi voinut puhua kauemminkin. Esityskammoisena ihmisenä ohjelma meni mielestäni todella hyvin ja pysyimmekin aiheessakin.

Ohjelman jälkeen kävimme Green Roomissa syömässä ja vielä juttelemassa ohjelmasta.

Kolmelta alkoikin jo Oikeat cosplaymammat puhuvat: Lapseni on cosplayharrastaja -ohjelma, mitä menimme seuraamaan. Oli hauskaa ja mielenkiintoista seurata ohjelmaa ja ohjelmassa puhuvat vanhemmat vaikuttivat todella mukavilta ihmisiltä. Kun kysyttiin vinkkejä siihen, miten nuoret cossaajat voisivat saada vanhemmiltaan luvan harrastaa cosplayta ja lähteä eri paikkakunnille coneihin, oli vastauksena, ettei vanhemmat voi kieltää, jos lapsi sydämestään kertoo, kuinka paljon harrastus heille merkitsee. Mielestäni tämä on ihan totta, mutta valitettavasti niitäkin vanhempia löytyy, jotka eivät hyväksy tällaista harrastusta tai lapsen matkustelua Suomen sisällä. Mikä on todella harmi.

Erityisesti mammaluennon aikana huomasi myös kuulutusten huonon puolen. Eli sen, että ohjelmat keskeytyivät pitkäksi aikaa, kun kuulutettiin mitä seuraavaksi on ohjelmassa. Kuulutukset olivat tosi hyviä, sillä aina ei itse ollut perillä ajan kulusta. Ja toisaalta, jos piti vaihtaa ohjelmaa, oli kuulutus hyvä juttu sen suhteen. Mutta muuten olisi ehkä kannattanut miettiä, minne kaikkialle kuulutukset kuuluvat.

Alunperin minun piti jäädä samaan saliin seuraamaan Project CMV: Cosplayvideoita tekemässä -ohjelmaa mutta valitettavasti ensimmäiset kymmenen minuuttia eivät vakuuttaneet minua. Ja olin muutenkin ristiriitaisissa mielissä, kun samaan aikaan oli isossa salissa Fandom Comes to Life konsertti, mitä olisin myös halunnut katsoa. Joten siirryin konsertin puolella.

Todella kivaa oli kavereilta kuulla, että he innostuivat kovasti cosplay music videoista. Olin aiemmin keväällä heittänyt Cosvisionille ehdotuksen CMV-kisasta, mistä todella tykättiin mutta ei ehditty tähän tapahtumaan toteuttaa vaan se on tulossa seuraavaan Cosvisioniin (mikä on luultavasti tulossa 2016). Ja ohjelmanpitäjät olivat myös puhuneet tästä kisasta eli todella kiva, että ideani on todellakin toteutumassa.

Konsertti oli todella hienon kuuloinen vaikka ehdinkin vajaa puolet siitä näkemään. Lopun Mortal Combat esitys oli kyllä niin mukaansa tempaava, että se jätti todella hyvän fiiliksen Cosvisionin viimeisistä hetkistä.

Konsertin jälkeen tapahtuma loppui meidän osalta ja lähdimme kotia kohti. Todella ihana viikonloppu takana ja oli älyttömän kivaa hengailla kavereiden kanssa ja katsoa hyviä ohjelmia.

Tulossa vielä photoshootkuvia asuista, stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti