perjantai 16. toukokuuta 2014

Gyokuen Ren (Magi)

Cosvisioniin tein itselleni uuden asun sarjasta Magi hahmon Gyokuen. Alunperin Gyokuenin piti tulla Kikuconiin mutta aikaistin suunnitelmia, sillä aloimme suunnitella Sipsinekun kanssa yhteistä photoshoottia hänen Hakuryu asunsa kanssa!

Hahmona Gyokuen on melko mielenkiintoinen ja aiheuttaa minulle ristiriitaisia tunteita. Hahmo on täysin päinvastainen minuun verrattuna ja aluksi hahmo aiheuttikin vihastusta minussa. Mutta Gyokuen alkoi kuitenkin kiehtoa minua: hän on niin hurahtanut omaan asiaansa, päästään ehkä hieman vinksahtanut ja hänellä on paljon voimaa. Mitä enemmän Gyokuenista selviää, sen mielenkiintoisemmaksi hahmo käy. Lisäksi olin jo pitkään halunnut tehdä jonkun kauniin, ison mekon. Tässä oli siihen mahdollisuus.

Asu ei varsinaisesti ole kovin haasteellinen vaikka siinä omat pienet mielenkiintoiset kohtansa ovatkin. Teen kaikista asuista aina luonnoksen paperille, jotta ymmärrän miten asu oikeasti kootaan ja miten se toimii päällä. Luonnostelussa kesti oma aikansa mutta lopulta tajusin asun dynamiikan ja sen jälkeen se olikin melko yksinkertainen tehdä.

Asuun kyllä upposi kangasta, sen voin sanoa. Karkea arvio on, että yli 10 metriä kangasta asu söi. Työtunteja asuun ei kuitenkaan mennyt mitenkään paljon, sillä kuten sanoin, asu on melko yksinkertainen.

Koristeet tein softiksesta. Koska softis+liima+kangas ei ollutkaan toimiva ratkaisu, ompelin ensin valkoisen pohjan kiinni kankaaseen ja liimasin loput koristeet kiinni, koska softis kyllä liimautuu softikseen. Pienen hatun tein kankaasta ja tähden softiksesta.


Peruukki on muokattu vanhasta Hotarubin peruukista ja siihen on lisätty rastoista tehdyt letit. Letit kiinnitin peruukin verkkoon kiinni, etteivät ne pääse tipahtamaan kesken kaiken päästä.

Asusta voi katsoa lisää kuvia esimerkiksi Facebookista tai Deviantartista.

Gyokuen on tulossa huomenna Kikuconiin, minne teen lisäksi myös hahmolle sauvan. Tarkoituksena on siis osallistua Kikun kisaan ja voittaa oma lavakammoni.


Alunperin minulla piti olla viikko Cosvisionin jälkeen aikaa tehdä proppia. Tulin kuitenkin kipeäksi, enkä oikein jaksanut tehdä juuri mitään. Jossain kohtaa tajusin, että pakko edes pikku hiljaa jotain alkaa tehdä, tai muuten en saisi proppia valmiiksi. Ja halusin sen kisaan.

Ensin minun piti tehdä sauvan päätyosa tuttuun tapaan eristevaahdosta. Eristevaahto oli kuitenkin loppu, enkä pystynyt kipeänä lähtemään hakemaan sitä. Löysin kuitenkin finfoamia kaapista ja aloin siitä veistellä sauvan päätyosaa. Kun sain pohjan veisteltyä, päällystin sen vielä maalarinteipilla ja pikasilotteella. Hioin pinnan tasaiseksi ja maalasin ensin keltaiseksi. Hioin vielä kerran ja suihkutin kultaisella koristespraylla päälle. Pinta ei ole niin tasainen kuin haluaisin.

Koristeet tein softiksesta ja das-massasta. Koristeet kultasin spraylla ja liimasin proppiin kiinni. Luulin saaneeni kaikki reunat sun muut kullattua mutta sieltä täältä näkyy keltaista softista. Das-massasta muotoilin propin jalokivikoristeen. Maalasin jalokiven punaiseksi. Yritin kynsilakalla saada siihen hieman kiiltävyyttä.

Sauvaksi uhrautui yksi Mystoganin kepakoista. Katkaisin sauvan vähän pienemmäksi, sillä se oli todella pitkä. Sauvan kultasin myös spraylla. Sauvan ja päädyn väliin tuli vielä finfoamista ja softiksesta pieni koriste, minkä tein samalla tavalla kuin itse päätyosan.


Sauvasta ei tullut ihan niin hyvä ja hieno ja yksityiskohtainen kuin halusin. Siitä näkee, että se on tehty kiireellä, mikä harmittaa todella paljon, kun proppi on melko yksinkertainen kuitenkin. Minun piti hankkia proppia varten muutamia tarvikkeita mutta en ehtinyt, kunnes oli sairastelun vuoksi liian myöhäistä. Mutta on se kaukaa katsottuna kuitenkin ihan hieno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti