sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Cosplaytunnelmia

Ivyn piti valmistua Kikuconiin, mikä oli Turussa 19.-20.5. Olin suunnitellut tekeväni asun valmiiksi jo tiistaina ennen Kikuconia, sillä olin koulutuksessa keskiviikosta perjantaihin. Tiistaina päätin jättää cossin tekemisen perjantaille.

Kun tulin koulutuksesta kotiin, en vain saanut aikaiseksi tehdä cossia. Ystäväni tulivat Joensuusta Kikuconiin ja laitoinkin heille viestin, että odotan heitä innolla Turkuun, mutta cossi- ja conifiilistä ei ole. Onneksi heilläkään ei ollut cosseja eikä liiemmin conifiilistäkään, joten pidimme lähinnä kaveriviikonlopun.

Kikuconin aikana kuitenkin herättelimme cossi- ja conifiilistämme. Puhuimme tulevista cosseista ja pääsimme jopa keskusteluun mahdollisesta Soul Calibur ryhmäcosplaysta. But we will see. Erityisesti fiilistä nosti eräs cosplayvideo, Ikkiconin ryhmäcosplayssa ollut We're cosplayers esitys.


Tämä on vain kerta kaikkiaan niin mahtava, että sitä kuunnellessa innostuu tekemään cossiakin. Sanat löytyvät videon descriptionista. Laitan tähän pari säkeistöä, mitkä ovat loistavia:


This stupid wig aint working,
Why won't these scissors cut?
My prop just broke into seven pieces
We'll try again, we'll make it work
We'll stay up all night long
When morning breaks my costume will be done

---
I parked down the street from this hotel, Oh oh oh
What's our room number, please text my cell, Oh oh oh
The 27th floor, are you freaking kidding me
To JoAnn's
And back to Wal-Mart
This fabric sucks
and I forgot the thread
Sewing seams, and sewing zippers
And ripping seams, resewing zippers
Dying hair, and watching glue dry
This pattern here is not the right size
Pulling hair, and pricking fingers
We don't care, because it's who we are


Eli nyt on edessä Desuconin odotus ja sinne cossin valmistuminen. Se oli alunperin ideana, että pidän Kikuconia valepäämääränä, että varmasti valmistuu Desuconiin!

Olin täysin unohtanut mustan kauluksen mekon ympäriltä. Onneksi minulla oli kotona mustaa satiinikangasta, mistä ompelin pitkiä suikaleita ja rypitin kasaan. Neuloin mustan satiinirypytyksen kaulukseen kiinni ja mielestäni siitä tuli aikas hyvä. Samoin poveni ei nyt ole niin kaikille tyrkyllä. Olin siis leikannut liilaan kankaani hyvin tarkkaan siihen kohtaan, miten haluan sen avautuvan rintakehän kohdalla. En ollut ottanut huomioon, että ompelen vielä tyllikankaan siihen kiinni eli sentin saumavara avartaa mekkoa aika paljon.

Minun oli myös laitettava toinen kerros tyllikangasta, jotta tatuointini ei näy niin selkeästi sen alta. Kyllä se yhä näkyy mutta ei niin pahasti mitä yhdellä tyllikerroksella tai jos se olisi paljaana. Kaulan kaulus on vähän jotain sinne päin. Kuvasta ei oikein näe minkälainen se on, mutta mielestäni se on vain kaulassa eikä se levene hartioille. Mutta käytännön syistä minä laitoin sen levenemään myös hartioille.

Shoecoverit tein tosiaan ensin cossikankaasta ja laitoin kuminauhat menemään kengän alta. Reisien kohdalla on valkoista pitsinauhaa. Softiksesta leikattu kuvio on tikattu shoecoverin päälle. Hanskojen kohdalla menin siitä mistä aita on matalin ja käytin puutarhahansikkaita pohjina ja ompelin lisää pituutta toisesta kankaasta.

Jostain syystä, kun puin cossin päälleni, en pitänyt siitä, mitä näin peilissä. Asu oli yhä liian suuri  vaikka olin kaventanut sitä jo vaikka kuinka paljon, mikä sai sen näyttämään liilalta jätesäkiltä päälläni. Kaikkea härpäkettä oli, enkä tuntenut sitä innostunutta fiilistä, mitä yleensä tunne. Ivy was a big fail. En edes halua päivittää kuvaa itsestäni tänne. Olen kuitenkin päättänyt, että sen teen, mutta juuri nyt ei jaksaminen ja motivaatio riitä. Eli jälleen Ivy-cossini siirtyy.

Otan käyttööni viime vuoden cossini Yami no Matsuein Suzakun ja muokkaan sitä paremmaksi. Laitan tänne päivitystä sen muokkauksesta Desuconia varten. Olen kuitenkin nyt taas innoissani siitä cossista!

Jostain syystä inspiraation antajana on myös ollut Frontside Ollien japaninkielinen versio, minkä ensimmäisen kerran bongasin itse asiassa Desuconin sivuilta:


Desuconissa nähdään (vaikkei Ivynä, niin Suzakuna)
~ destine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti