sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Making of: Ivy (consept art 2/4


Löysin Eurokankaasta aivan ihanaa kangasta, joskin se on stretch satiinia eli aika kirkasta kangasta. Mutta se on paljon paksumpaa, mitä oikea satiini eli se ei näyttänyt niin pahalta. Oli pakko palata sinne myöhemmin vielä hakemaan kangasta mutta kangas oli kahdessa eri palassa, enkä ollut tarkkaan laskenut kuinka paljon kangasta tarvitsen. Ystävällinen myyjä kuitenkin suostui laittamaan palat säilöön ja seuraavana päivänä tulin hakemaan kankaat, kun uskoin niiden riittävän.

Kuvassa kangas on täysin väärän värinen, enkä saanut millään keinolla siitä oikean väristä. Kuvitelkaa tuo monta kertaa tummempana, niin sitten saatte oikean käsityksen! Kangaan vieressä on tyllikangasta, mitä ostin tuohon rintakehän alueelle, sillä se näytti sopivan siihen kaikkein parhaiten. Aiemmin olin ostanut jotain todella liukasta kangasta, minkä kanssa minulla oli mennä hermo! Tuo pysynee nyt paremmin paikallaan ja ehkä jykevöittää asua.

Olen nyt tehnyt vanhalle aluslakanalle (siniselle) kaavat ja siitä promoversion asusta. Muutaman hankaluuden jälkeen olen sitä mieltä, että olen saanut mekosta sellaisen kuin haluan. Seuraavaksi leikellään tuota oikeaa kangasta. Mietin, pitäisikö minun tehdä promoversioon tuo tyllikankaan osa, jotta näen miten se istuu.
Tuntuu hassulta katsoa itseään kokosinisessä mekossa, kun aikaisemmin olen tottunut pelkkään mustaan. Eli tuo liila/violetti kangaskin vähän pelottaa mutta onneksi se on melko tumma. Kokeillessani sitä useamman kerran, aloin kuitenkin jo hieman pitää siitä, että edistystä!


VYÖ + SOLKI

Tein soljen softiksesta, kaksinkertaisena, jotta se on tukeva. Malli oli aika selvä, samoin kiinnitys kun sen katsoi kunnolla. Aion myös tehdä vihreän vyön kunnon vyönä eli se kiertää vyötäröni kokonaan. Teen myös vyöhön pienen reiän, mistä soljen "väkänen" mahtuu, jolloin ei tarvitse käyttää minulle tyypillisesti hakaneuloja sen kiinnitykseen. Vyö pitää ommella hameen helmaan kiinni, sillä se vähän nostaakin hametta edestä. Vyön kangasta en ole vielä hankkinut, mutta ajatus sen materiaalista on kyllä.KENGÄT

Kengät ovat äitini vanhat talvisaapikkaat, joita käytän shoecovereiden pohjana. Aion käyttää niitä myös toisessa Ivyn cossissa, joten niiden päälle ei voi liimata. Olen leikannut keinonahan palat, millä jatkan kenkää. Tarkoituksena on seuraavaksi leikata itse kankaasta shoecover ja kiinnittää se keinonahkaan sekä laittaa kumilenkit kiinnitystä varten.

Olen myös saanut kenkien päällä olevan kuvioinnin piirrettyä paperille ja leikattua valkoisesta softiksesta. Omat kenkäni eivät ole aivan yhtä teräväkärkiset, mitä Ivylla on, mutta kuvio näyttää siitä huolimatta hyvältä kengän päällä, mitä nopeasti sitä vilkuin.
Kengässä on ylhäällä myös jokin valkoinen juttu, mikä mielestäni näyttää vähän samalta, mikä morsiamella on jalassa hääpuvun alla~ Seuraava pohdinnan aihe onkin, mistä alan sellaista tehdä. Luultavasti pitsinauha on paras vaihtoehto.

HATTUNEN

Kuten aiemmassa merkinnässä sanoin, rakastan pieniä hattuja eli minun sanastollani: hattunen! Niitä on todella kiva tehdä ja ainoa harmi niiden kanssa on kiinnitys, mutta ei se tuommoisen hatun kanssa suuri ongelma ole, kun on niin pieni. Teen yleensä hatun pahvista ja päällystän sen kankaalla. Riippuu ihan siitä, löydänkö valmiina hienon ruusun, vai teenkö ruusun itse. Hatusta roikkuu myös pieni satiininauha, minkä laitan kiertämään hatun ympäri. Tällä kertaa aloin tehdä hattusta ihan softiksesta, liimaus on vielä vähän vaiheessa, katsoo pysyykö se. Muussa tapauksessa sisältö on täynnä jesaria!


Tekemättä ja ajattelematta ovat vielä hanskat ja hauiksen kohdalla olevat valkoiset hökötykset (ehkä nekin pitsinauhasta). Minulla tulee olemaan kiire, sillä olen Kikuconin viikolla kolme päivää koulutuksessa muualla eli en pysty tekemään cossia. Tavoitteena olisi saada se siis viikkoa ennen valmiiksi. Toisaalta, olen ottanut Kikuconin kiintopisteeksi sillä tavalla, että Kikuconissa cossi voi olla vielä hieman kesken ja Desuconiin se sitten valmistuu kunnolla! Kikuconissa myös kokeilen miltä tuntuu kävellä sen kanssa ja ylipäätään, miten se istuu ja käyttäytyy. Desuconissa sitten kaikki paremmin!

Tänään on (minun) virallinen cossisunnuntai eli tänään aion tehdä niin paljon cossia kuin vain mahdollista. Ja tällä kertaa puhun vain cossista, proppiin en nyt tänään aio koskea.

~ destine

2 kommenttia:

 1. Hienot kankaat, ja tiedän tunteen kun kamera vääristää värejä~ Varmasti ne on hyvänväriset oikeasti.

  Ja taidokkaita softiksesta leikattuja paloja. Itse en ole vielä päässyt softikseen koskemaan, mutta kaikki tuntuvat käyttävän sitä kaikkeen. Täytyisi tutustua asiaan paremmin :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salamalla tai ilman, ei tullut hyvää kuvaa! Mutta uskon myös, että tuli hyvä kangas valittua. Sopii tuo satiini kuitenkin Ivyn asuun ja stretchinä se ei toivon mukaan paljasta kaikkia liikakiloja! ^^

   Minunkin ensimmäinen kerta softiksen kanssa ja ihan tykkään. Paljon parempia saanut kuin mitä olen yrittänyt huovasta tai kankaasta väkertää. Helppo leikata ja helppo hankkia kun tuota saa ihan Tiimarista, eri paksuisinakin. Kannattaa joskus kokeilla!
   ~ destine

   Poista