perjantai 21. helmikuuta 2014

Tuulahdus Frostbiteä 2/2

Olin todella iloinen ja ylpeä kaikista asuista, mitkä sain tehtyä ja miltä ne näyttivät päältä. Toki asuja olisi voinut vielä enemmän viimeistellä, mikä oli tarkoituskin, mutta aika ei ollut kanssani samaa mieltä. Asuja olisi voinut myös kokeilla ja testata ennen coniin lähtöä.

Lauantaina sainkin todeta moneen otteeseen, että Mystoganin asu olisi pitänyt koeajaa sisään. Hetken kävelyn jälkeen jaloissa olevat pussit tipahtivat ja kiinnitykset löystyivät koko ajan. Hakaneulat pitivät pussit toki ylhäällä mutta ne valahtivat aina vähän alas, että niitä sai olla koko ajan korjaamassa. Tämä aiheutti ainakin minulla suuria hermoromahduksia.

Lipsukat jalassa eivät jostain syystä toimineet lainkaan ja whiplasher jäädytti varpaansa aika hyvin. Myös varvassandaaleihin kuuluvat sukat olivat liian pienet ja huonot.

Erzan kanssa sain alussa taistella rintavarustukseni kanssa mutta onneksi kaksipuolinen teippi esti suurimmat vilauttelut. Uusi ärsytyksen aihe oli hihassa oleva rusetti, minkä nauhaa en ollut ehtinyt huolitella ja purkautui kamalan näköiseksi. Huomasin myös, että olin unohtanut obin päälle kuuluvan narun... Kun olin unohtanut nämä ongelmat, muistutti peruukki itsestään ja takuistaan. Niiskuneihin selvityssuihkeella sain kyllä pelastettua peruukin mutta vain hetkeksi. Pitkä peruukki ei tykännyt pysyä siistinä.

Photoshoot kuvia Mystoganista, Erzasta sekä ystävämme Happy-cossista. Kuvat on ottanut Elina:
Lisää kuvia Erzasta, Mystoganista ja yhteiskuvia Facebookissa sekä deviantArtista.

Sunnuntaina päällä ollut Yamuraiha aiheutti myös ongelmia. En ollut ehtinyt testata softis-simpukoita rintaliivien päällä, mikä oli suuri virhe. Jostain syystä mikään maailman teipeistä ja liimoista ei tahtonut pitää niitä ylhäällä. Paitsi sen puolitoista tuntia, minkä jälkeen rintaliivit olivat täynnä ties mitä tököttiä.

Myös Yamuraihalta olin unohtanut obin päältä vihreät nauhat, mikä jäi ärsyttämään jonnekin takaraivon taakse.

Kun ensimmäisen kerran yritimme ottaa kuvia, kiinnitykset pettivät melko nopeasti. Yritimme kuitenkin ottaa muutamia kuvia vaikka sainkin aina korjata simpukoita ja painaa niitä kiinni rintaliiveihin. Joku conikävijä "hiipi" kuvaajan taakse ja vilkaisi, josko puoliksi irti olevan simpukan takaa olisi näkynyt paljasta ihoa. Hiipijä totesi vain "damn!" ja lähti kiireen vilkkaa pois, kun tajusi, että minulla oli suojana rintaliivit! Huvitti tilanne kyllä kovasti.

Photoshoot kuvia Yamuraihasta. Kuvat ottanut wizzwiz:

Lisää kuvia Yamusta voit katsoa Destine Cosplayn  >>> sekä DeviantARTin  >>>  kansioista

Jossain kohtaa tuntui siltä, että asut olivat pelkkää taistelua... minkä takia jälleen muistutin itseäni, että käytännöllisyys ja helppous asussa ovat valttia. Ei enää ihmeellisiä pukuja, sillä niissä ei pysty/jaksa/kykene olla koko päivää.


Lisää päivityksiä tulevista suunnitelmista tulossa pian!

5 kommenttia:

 1. Oi, cossisi ovat suloisia(sopii sinulle!) ja tykkään tuon toisen cossin vaaleanpunaisesta propista, vaikka hahmoja en tunnekaan. Sääli, en ollut Frostbitessa itse. Toivottavasti oli mukava con. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos todella paljon : )
   Itsekin pidän todella paljon tuosta sauvasta, joskin juuri tänään se kaatui ja meni poikki. Pitänee yrittää korjata se.
   Frosti oli kyllä mukava con, vaikka desusää ei ollut vähäpukeisten conilaisten puolella~

   Poista
 2. ihania asuja noista tuli!. Tuo Erza sopii sinulle ja tunnistin hahmon, vaikken ole Fairytailia suuremmin seurannut! Oot kyllä hyvn valinnut hahmot, kumpikin sopii todella hyvin.

  Harmi että kaikkien kiinnitysten etc. kanssa oli niin paljon ongelmaa! Se on aina mystistä, miten ne toimii kotona, mut coneissa koko asu alkaa vaan tippumaan sinne tänne ja sit sitä pitää korjailla. Mutta toivottavasti oli siitä huolimatta hyvä coni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos pajon : ) Ihanaa kuulla tuollaisia kommentteja!

   Joo, en oikein ymmärrä mikä menipieleen kiinnitysten kanssa. Mutta opinpahan testaamaan niitä riittävästi ja ajoissa, jatkossa siis kova yritys siihen!
   Frosti oli kaikista vaikeuksista huolimatta mukava ja hyvä con, kiva aloitus cossikaudelle : ) Mikäs tapahtuma avaa siun cossikauden?

   Poista
  2. Suunnitelmissa ois Cosvision, mutta edelleen se kyyditys sinne on ongelma, et jos ei sinne niin sitten Desucon :3

   Poista