tiistai 12. helmikuuta 2013

Darth Maul (Star Wars) 2/2

Darth Maulin peruspuku tuli nopeasti valmiiksi. Se on ollut valmiina jo tovin, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä mitään postausta. Edellisessä postauksessa kerroinkin, että kaikki on nuppineuloilla kiinni. Sovittamisessa ja kaventamisessa ei kauan nokka tuhissut ja ompelin kaiken valmiiksi muutamassa päivässä. En jaksanut ommella kovin kauan, enkä joka päivä pitkän työpäivän jälkeen edes jaksanut tehdä asua. Mutta aika mitä siihen käytin, oli todella vähäistä.

Tässä kuva, minkä pohjalta olen asua tehnyt ja suurin piirtein samalta näyttääkin:

Tein paidan hihoihin ja housujen lahkeisiin käännöksen, jotta sain niistä ilmavat ja ne laskeutuivat mukavasti. Käsiin tulee vielä hanskat Pilailupuodista (koska vihaan hanskojen tekoa) ja jalkoihin whiplasherin maiharit. Eivät nouse aivan yhtä ylös mitä Darth Maulilla, mutta tarpeeksi.
Alla olevaan pitkähihaiseen paitaan pitää vielä ommella piilovetoketju, jotta se pysyy nätisti päällä, mutta vetoketju ei paista sieltä läpi. Liivi on kiinni hakaneulalla, sen päältä menee niskan kautta kulkeva huivi ja keskellä hakaneuloilla kiinni oleva "ruokalappu" (en keksi muutakaan nimeä sille). Kaiken yhdistää vyötärön ympäri menevä nahkainen vyö. Jo on hankalasti rakennettu asukokonaisuus!
Nahkavyötä en ole vielä tehnyt, sillä keinonahan löytäminen Jätti-Rätistä (mistä yleensä ostan kaikki kankaat) oli yllättävän hankalaa. Tänään siit Eurokankaaseen!

Kaapu/viitta olikin ehkä hankalin osuus. Se on melkein kokonaan käännetty haitarimaiseksi ja sen suunnittelu tuotti minulle päänvaivaa. Onneksi googlen haku auttoi minua löytämään piirretyn suunnitelman kaavusta, jotta osasin aloittaa edes jostain!


Kaikki muu kaavussa on tehty, paitsi haitarikäännöksien silittäminen ja tukineuleiden ompelu. Myön hupun viimeistely pitää vielä tehdä.

Eli tällä hetkellä puuttuu:
- hanskat
- vyö
- hupun viimeistely
- piilovetoketju alimmasta paidasta

Ei pahasti siis kesken! Kunhan vain saa aikaiseksi, niin nuohan on nopsaan tehty. Olen ollut flunssassa, minkä vuoksi en jaksanut viikonloppuna tehdä niin paljon asua, mitä olin suunnitellut.

Loppuun vielä kuva, kun whiplasher harjoitteli nopeasti Darth Maulin maskeerauksen tekoa:


Muutama päivä vielä Frostiin!
~ dessu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti