sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Desucon Frostbite 16.-17.2.2013

Frostbite on ohi mutta hyvät muistot ovat sitäkin paremmin mielessä! Sanotaanko, että coni oli yksi parhaimmista pitkään aikaan vaikka siinä ei ollutkaan mitään ihmeellistä. Varmaan se, että whiplasherin Darth Maul-cossi onnistui hyvin, olin tyytyväinen omaan asukokonaisuuteeni ja pääsin pitämään pajaohjelmaa, sai aikaan loistavan fiiliksen!

Lähdimme kohti Lahtea jo perjantaina heti työpäivän jälkeen, ajo kesti sen reilu kolme tuntia ja ilokseni löysimme parkkipaikan aivan Omenahotellin edestä! Kävimme hakemassa läheisestä Subwaysta hieman patonkia ja nautimme conia edeltävästä illasta. Onneksi cossit olivat valmiita, eikä tarvinnut enää hotellissa ommella tai tehdä cossia. Ystävämme saapuivat hieman myöhemmin paikalle, tosin olimme niin väsyneitä, että me whiplasherin kanssa nukahdimme jo ajoissa! Raskas työviikko takana~

Lauantaina heräsimme ajoissa, jotta ehdimme coniin aamupäivällä hakemaan cosplaykisaliput. Tai sitten ei. Darth Maulin kasvomaalauksen kanssa meni yllättävän kauan ja kaikkineen meillä meni melkein kolme tuntia saada whiplasherin cossi ja omat asukokonaisuudet päälle! Minulla ja ystävillämme oli päällä Japanin muotia edustavia vaatteita, minun asukokonaisuudesta voi lukea edellisestä postauksesta.

Lähetin kaverilleni hätäviestin ja pyysin häntä noutamaan meille cosplaykisaliput, joita olikin vielä kisan alkaessa jäljellä! Mutta saimme niin hyvät paikat, neljänneltä riviltä, että hätäviesti oli kannattava!

Conissa menimme heti myyntipöydille. Mukaan tarttui muutama anime-sarja, Claymore ja Black Blood Brothers, ja heilurikissa sekä taidekuljalta ihanat magneetit ja virkattu Pokemon-pallo!

Puoli kahdelta menimme katsomaan AMV-kisan. Huumorivideon voittaja ansaitsi kyllä voittonsa, oli aivan mahtavaa yhdistää Aladdin ja Helsing!

Kisan jälkeen menimme ottamaan whiplasherin kanssa hieman kuvia ja pitämään photoshootia. Harmi, että kun valomiekat olivat lumisessa maisemassa, ne muuttuivat vaalean liiloiksi ja kuvissa näyttivät ihan valkoisilta. Onnistuin jotenkuten PhotoFiltren avulla muokkailemaan aidot värit miekkoihin. Miekat ovat sentään Yhdysvalloista tilatut lisenssituotteet! Tässä muutama kuva photoshootista:
Photoshootin jälkeen kävimme S-Marketista hakemassa hieman evästä ja pitkän etsinnän jälkeen löysimme ylimmästä kerroksesta pienen nurkkauksen eväiden syönnille. Seuraavana vuorossa oli cosplaykisa. Hall Cosplay on mukavaa vaihtelua tavanomaisten kisakategorioiden rinnalla, sillä silloin kisassa näkee niitä, jotka eivät välttämättä muuten olisi osallistunut kisaan.

Cosplaykisan jälkeen päätimme lähteä takaisin hotellille. Valitettavasti tällä kertaa ei löytynyt parkkipaikkaa hotellin edestä, mutta onneksi sentään samasta korttelista! Evästä haimme taas Subwaysta ja vietimme loppuillan hotellilla.

Sunnuntaina ei onneksi tarvinnut herätä kovin aikaisin,  sillä whiplasher ei laittanut cossi päälle enää sunnuntaina. Minun pajaohjelmani alkoi puoli yhdeltätoista, joten conialueella piti olla viimeistään kymmeneltä, jotta sain kokeilla PowerPoint esitykseni toimivuuden ja hermoilla rauhassa.

Lavakammoa karkuun -pajaohjelmani meni mielestäni hyvin. Se oli enimmäinen kerta ohjelmanpitäjänä ja paikalla oli vaihtelevasti 4-10 ihmistä. Paja oli erittäin keskusteleva, kävimme lavalla vierailemassa ja minua ei jännittänyt ohjelman aikana yhtä paljon, mitä ennen ohjelmaa. Onneksi olen työni kautta saanut hieman harjoitusta esitelmien yms. pitämisestä.

Paja kuitenkin innosti minua harkitsemaan vakavasti kisaamista. Lavalla käynti oli mukavaa ja oli hyvä kuulla muutaman jo kisanneen kokemuksia kisaamisesta, lavalla ja backstagella olemisesta. Kun aloin suunnitella ohjelmaa, oli taustalla myös oma lehmä ojassa eli oman lava- ja esiintymiskammon voittaminen! Katsotaan, jaksanko joskus postata jonkinlaista pohdintaa, mitä tein ohjelmaa varten!

Harmittaa tosin se, että kolme cosplayohjelmaa oli päällekkäin sunnuntaiaamuna. Muuten Desuconin info toimi todella hyvin ja minulla oli hyvä fiilis omasta ohjelmastani. Ohjelmavastaava-Heidi jakoi tuskani, kun olin varma ettei PowerPoint esitykseni toimikaan ja cosplayvastaava-Maria oli tukena ohjelmaa ideoidessa ja sen aikana, suuret kiitokset heille.

Ohjelman jälkeen kävimme syömässä kahvilassa ja treffasimme muutamia kavereita samalla. Kävin pudottamassa vielä narikkaan yhdelle toiselle kaverille yllätyslahjan, mikä sisälsi monta eri laatua rooibos-teetä!

Lähdimme Frostista siis jo yhden jälkeen ja matka kotiin ei tuntunut niin pitkältä. Tosin, matka kesti vain reilu kaksi ja puoli tuntia, kun en jaksanut ajaa bensaa säästävästi vaan ihan nopeusrajoitusten mukaan. Oli ihana palata kotiin, purkaa kaikki mukana olleet laukut ja kassit, sekä nähdä meidän rakkaat degu-vauvamme, heitä oli kova ikävä<3
Meidän pienet vauvamme, Kupo ja Mogu.

Ja loppuun vielä muutama kuva minun asukokonaisuudestani:


Kuvat ovat otettu meidän parvekkeelta, siksi kaunis ympäristö. Meidän piti ottaa kuvia jo conissa, mutta lauantaina ei ehtinyt ja whiplasherin Darth Maul -maalaukset olisivat sutanneet kameran. Sunnuntaina oli sitten niin kova meno päällä, että muistettiin vasta autossa.

~dessu

2 kommenttia:

 1. Olipas mukavaa lukea näin plussan puolelle jääneestä conireissusta :)

  Darth Maul onnistui hyvin, ja sinunkin asu on aivan ihana <3 Omasta kokemuksesta voin sanoa, että Maulin kasvomaalaukseen menee aika kauan, koska ne on symmetriset ja vaatii sen takia vakaata kättä ja kärsivällisyyttä.

  Olisi ollut mukavaa tulla pajassasi käymään, mutta jäipä minulta koko reissu tältä erään väliin. Olisi ollut minullekin hyvää treeniä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin minun osaltani se oli plussan puolelle jäänyt conireissu ^^ Vaikka jotain harmittavaisuuksia siellä oli, niin ei se enää myöhemmin harmittanut!

   Mutta kyllä, Darth Maulin maalaus vaati erittäin paljon kärsivällisyyttä. Etenkin kun värit sotkeutuivat koko ajan! Mutta hyvä näin ensimmäiseksi coniksi, Darth Maul tullaan vielä näkemään jatkossakin!

   Heh, kiva että tykkäsit minunkin asusta ^^ Olin kyllä tyytyväinen siihen itsekin. Olin kiva kulkea edes jonkinlaisessa itse-tehdyssä asussa ja peruukin kanssa!

   Pajasta oli kyllä suunnattomasti hyötyä! Helpotti todella paljon ja nyt suuri halu päästä kisaamaan! Kirjoitin myös "lyhyen" sepustuksen ohjelmasta jo blogiin : D

   ~dessu

   Poista