keskiviikko 10. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI 2014: 10.12. Parhaimpia con- ja cosplayasukokemukset

Parhaimpia tapahtumia ja asukokemuksia on niin paljon, että tekisi mieli melkeinpä listata kaikki. Mutta tässä viisi mieleenpainuvinta tapahtumaa ja cosplayasukokemusta (ei paremmuusjärjestyksessä vaan aikajärjestyksessä).Cosplay Memes
Kikucon 2010
Kikuconissa minulla oli ensimmäistä kertaa päällä Xerxes Break sarjasta Pandora Hearts. Hahmo on minulle yhä todella rakas ja tuolloin olin täydellisesti rakastunut hahmoon. Asu myös onnistui poikkeuksellisen hyvin ja yhä edelleen se on mielestäni ehkä parhaimpia asujani ikinä. Toki minulla oli juuri ennen Kikuconia peruukkitragedia mutta yllättävän hyvin halppisperuukki toimi.

Tapahtumana Kikucon ei ollut mitenkään kovin ihmeellinen, eikä ohjelmatarjonta ollut mitenkään minun makunystyröitäni hivelevä. Mieleenpainuvan tapahtumasta tekeekin juuri cosplay ja ystävät. Sattumalta tapahtumassa oli melkoisen monta Pandora Hearts cossaajaa ja rohkaistuneena uskalsin kerätä ryhmän kasaan. Pidimme photoshoottia ja muutenkin hauskaa yhdessä, se oli unohtumattoman hauskaa. Myös ystäväni oli tehnyt sarjasta hahmon, Gilin, ja meillä oli myös kahdestaan omaa hauskaa. Hämärästi muistan myös silloisen hitin, Caramelldansenin, soineen ja minun tanssini tallentuneen kameralle. Hauskaa siis oli!

Samana keväänä myös kappale Break your heart alkoi soida radiossa, mikä lisäsi innostustani. Pidimme myös tapahtumapaikalla että myöhemmin kaverin luona photoshoottia. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli todella ihana vaikka en tainnut käydä kuin yhdessä ohjelmassa tapahtuman aikana!Kuva: naoko-sanyu (deaviantART)
Bakacon 2010
Bakacon oli hyvin pieni tapahtuma Pieksämäellä, missä opiskelin juuri silloin. Ensimmäinen Bakacon oli myös todella unohtumattoman hauska mutta jotenkin Bakacon II vei pidemmän korren. Minulla oli silloin asuna Cross Marian sarjasta D. Gray-Man ja ongelmista huolimatta olin hyvin tyytyväinen asuun.

Myös Bakaconissa meitä oli samasta sarjasta paljon cossaajia ja menin mukaan ryhmäphotoshoottiin, missä meitä oli varmaan 15-20 cossaajaa. Tunnelma photoshootissa oli mitä parhain! Oli todella hauska jutella muiden DGM-fanien kanssa ja päästä pitämään pientä omaa hauskaa photoshootin yhteydessä.

Osallistuin myös elämäni ensimmäisen kerran cosplayshakkiin, mikä oli älyttömän hauska kokemus! Shakista teki mielenkiintoisen myös se, että minun shakkinappulalla oli oikeasti jotain tekemistäkin. Taisin olla valkoinen kuningas, ellen väriä väärin muista. Cosplayshakin aikana osallistujat heittivät hauskaa hahmoihin sopivaa huumoria ja tunnelma oli katossa! Shakki huipentui minun ja Devil May Cryn Danten lopputaisteluun, minkä minä voitin. Bakacon oli tarpeeksi pieni, että katsojat pystyivät hyvin seuraamaan shakkia ja nappuloiden välistä kemiaa.

Elämäni ensimmäiset iltabileetkin tulivat Bakaconissa vastaan. Vaikka itse iltabileet eivät juuri minun makuuni ollut, oli sielläkin muutama DGM-cossaaja, jotka tulivat laulamaan minulle Cross-pukki laulua. Se kruunasi kyllä viikonlopun täydellisesti!Cosplay Memes

Frostbite 2013

Frostbite ei sen sääolosuhteiden takia ole koskaan ollut mikään lempparitapahtumani. Tästä tapahtumasta erikoisen kuitenkin tekee se, että olin ensimmäistä kertaa kunnolla pitämättä puheohjelmaa. Ohjelmanpitäjänä minua jännitti todella paljon ja olin hyvin paniikissa.
Jännitystä ei auttanut se, että olin erittäin tyytymätön omaan cossiini, enkä edes tullut missään cossissa paikalle. Toisaalta erittäin ihana asia oli se, miten hyvin whiplasherin Darth Maul asu oli onnistunut ja olin erittäin ylpeä ja riemuissani siitä.Cosplay Memes

Desucon 2013

Moni Desucon ansaitsisi pääsyn tähän listaukseen, mutta vuosi 2013 nousi kuitenkin yli muiden. Meillä oli whiplasherin kanssa mökkimajoitus, mikä oli samalla hauska että kamala kokemus. Ehkä enemmän hauska kuitenkin.

Minulla oli asuna Black Mokonan ihmisversio, missä tunsin pitkästä aikaa oloni suhteellisen mukavaksi ja vähemmän jättiläiseksi. Mokonaa oli hauska tehdä, korvat olivat ihanat ja muutama kuvakin onnistui oikein hyvin. Sain myös kaverilta lainaksi Black Mokona –repun, mikä teki asusta vielä paremman!

Vaikka olen aina ottanut kuvia asuistani ja muidenkin asuista, tämä Desucon jostain syystä herätti valtavan photoshoot-innostuksen. Eräät kaverini olivat pitkästä aikaa tapahtumassa mukana ja he ottivat todella hyviä kuvia, mistä innostuin suuresti. Juurikin tämä photoshoot-innostus ja miten photoshootista on tullut paljon tärkeämpi osa cosplayharrastustani, teki tästä Desusta oikein muistokkaan!Cosplay Memes

Cosvision 2014
Cosvision ansaitsee maininnan jo pelkästään sillä, että se oli Cosvision. Cosplaytapahtuma oli jotain niin toivottua ja odotin sitä kuin kuuta nousevaa! Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut ja ainut mikä harmitti oli se, että en ehtinyt kaikkiin haluamiini ohjelmiin.
Pidin myös kaverini kanssa ohjelmaa siellä eli sain taas lisää kokemusta ohjelmanpitäjänä ja sali oli täynnä väkeä! Mikä mahtava kokemus ohjelma olikaan!

Olin myös erittäin innoissani asuistani tapahtumassa. Ensiesiintymisensä tapahtumassa teki Ren Gyokuen sarjasta Magi, minkä fani olin jo pidemmän aikaa ollut. Asua oli ihana tehdä, olin laihtunut todella paljon ja asu oli muutenkin vain niin mahtava ja sain tehdä tyllihameen! Toisena päivänä minulla oli samasta sarjasta jo aikaisemmin sinä vuonna Frostissa näkynyt Yamuraiha. Olin kuitenkin korjannut asua ja se toimi niin paljon paremmin Cosvisionissa kuin Frostissa.

Cosvision pysyy pitkään muistoissani niin onnistuneena tapahtumana kuin cosplayasukokemuksena!

2 kommenttia:

 1. Totta kai Cosvision ansaitsee maininnan koska MINÄÄÄÄ~~ eeeeikusiis---

  Iteki olin tossa Kikussa, se tais olla just se vuos ku oli ihan järjettömän kuuma ja kaverilla oli himmee armoricossi :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai Cosvision koska SINÄ! : D Pitkästä aikaa tutustuin uuteen cossaajaan ja tultiin kavereiksi ^^

   Ja joo, tuolloin Kikussa oli kyllä ihan älyttömän kuuma! Voih, voin vaan kuvitella, minkälaista oli olla armoricossissa! Huooooh!

   Poista