maanantai 22. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI 2014: 22.12. Oma cossihuone

Ilmoittelin Destine Cosplayn sivulla Facebookin puolella, että olemme muuttaneet whiplasherin kanssa ihan ikiomaan asuntoon. Suurempaan asuntoon, mitä vuokra-asuntomme oli. Tarkoittaen neljä huonetta ja keittiö ja kaikkea ihanaa päälle. Mikäli siis tarkoitti sitä, että whiplasherin saadessa oma pelihuone, minä sain oman cossihuoneen!

Kutsun huonetta cossi- tai harrastehuoneeksi, sillä huoneessa on myös mangaa ja fantasiakirjallisuutta, figuureja sun muuta. Nyt saan viimein tilan, missä tehdä rauhassa asuja ja proppeja ilman, että minun täytyy aina siivota jälkeni vaan saan jättää kaiken juuri siihen pisteeseen, mihin olen päässyt ja jatkaa siitä mihin jäin, kun aika sallii. Todella ihanaa!

On myös käsittämätöntä, miten kaikki tavarat meidän 55 neliön kaksiosta mahtuivat oikein mukavasti neljän huoneen 80 neliön asuntoon! Kertoo paljon siitä, kuinka paljon tavaraa oli vain tungettuna kaappeihin ja miten kaksiossa ei oikein ollut tilaa hengittää. Kaiken lisäksi ompelukone oli aiemmin makuuhuoneen nurkassa ja kankaita leikkasin olohuoneen lattialla, mikä ei aina ollut edes riittävän tilava.

Nyt kaikki on toisin! Kaikille tavaroille on oma paikkansa ja helposti löydettävissä. Sain äidiltäni yhden ylimääräisen lipaston cossihuoneeseen eli nyt kaikki tarvikkeet ovat järjestyksessä. Peiliä ei cossihuoneessa ole, sillä meillä on eteisessä kaksi isoa peililiukuovea, mistä näkee asun todella hyvin.

Tässä vähän kuvia huoneesta, osassa kuvia on selitykset, mitä lipastoista ja kaapeista löytyy.

Tässä kuva oviaukosta, selän takana olohuone ja eteisen käytävä.

Kuvassa näkyy äidiltäni saama pieni lipasto ja mitä se pitää sisällään. Seinällä on myös Japanista ostettu FF-art kuva ja Bakaconista ostamani taulu, missä lukee "Mia" (oikea nimeni) katakanoilla. Taustalla myös cossihuoneen kaunis tapetti.

Lipaston vieressä on rahi, minkä sisälle olen saanut kätevästi cosplayta varten hankkimiani kenkiä kirpputorilta tai joita olen saanut perheeltä/kavereilta. Siellä on myös isältäni saama iso paperiarkki, mitä käytän paljon kaavojen ja proppien tekemiseen tai jos pitää jotain luonnostella. Päällä on Ikean kassillinen pahvia ja kaikkea mitä proppeihin voi ikinä tarvita. Seinällä näkyy toinen FF-art kuva Japanista.

Ikeasta ostetussa hyllykössä on paljon täytettäviä koloja, minne upposi hyvin peruukit, kaikki spray- ja tekstiilivärit ja myös tekeillä olevia cosseja nätisti piiloon. Ompelupöydän takana on paljon kepakoita (Mystoganin) ja muuta coneista ostettua tavaraa (ANBU-maski, Minato ja Kaksi plushiet).

Hyllykön päällä on Japanista ostettu Totoro sekä eBaysta tilattu alpakka, kavereilta lahjaksi saatu katana, kaksi mustaa Mokonaa (toinen ostettu conista ja toinen saatu lahjaksi Kikuconin pukukisasta) ja kuva Osakan Universal Studiosista ostettu Spiderman-radalla otettu kuva.

Hyllykköön olen myös teipannut ystäväni maalaaman kuvan Zackista (Final Fantasy VII: Crisis Core) sekä opiskeluaikanani piirtämäni FF-kuva. Hyllykön vieressä on myös Traconista (2014) ostettu Tylypahka -kello hamahelmistä.

 Hyllykön vieressä on ompelupöytäni ja sen vieressä baarijakkarat, minkä päälle olevan laittanut juuri tällä hetkellä tekemäni asun tarvikkeet, jotta ne ovat helposti saatavilla. Sekä peruukkipää. Tuolien vieressä on vitriini, missä on Japanista, Englannista ja Suomesta ostamiamme figuureja. Laatikostosta löytyy paljon kankaita ja muuta tilperööriä asuja varten. Laatikoston päällä on kaavakirjoja, lankoja ja taulu, missä on conien rannekkeita ja ohjelmapitäjä-badgeja. Laatikoston ja vitriinin välissä on pieni jakkara, mikä on täynnä kankaita ja sen päällä on vanua.


Kuva yläilmoista.

Kuva, missä näkee manga-hyllykköni, mistä löytyy myös Anime- ja JapanPop lähtiä sekä Harry Potter krääsää ja muuta yliluonnollisuutta käsittelevää kirjallisuutta. Ylähyllyllä on kaikki Potter-kirjat sekä pari pehmolelua (mm. Kikuconista ostettu -saatu- pusutauti).

Toinen kuva yläilmoista, mistä näkee cossihuoneen tilan kankaille. Lattia on todella tilava ja siihen saa suuremmankin kankaan levitettyä ja leikattua nätisti.


Ihana saada viimein oma työtila! Kaipaatteko te omaa työtilaa cosseille vai onko teillä jo sellainen? Laittakaa kuvia, jos mahdollista!

4 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihanaa! Minä olen aina haaveillut omasta cossihuoneesta, mutta jotenkin tuntuu siltä että saan odottaa sitä vielä monta vuotta :D mutta todella kaunis huone :3 ja onnea teille uuteen kotiin! :)

  http://chigattaichigo.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli todella ihanaa päästä laittamaan huonetta ja viimein kaikki tavarat ovat helposti löydettävissä : ) Ja kiitos, ihanaa päästä omaan kotiin ja vielä isompaan sellaiseen!
   Ja hyvää kannattaa odottaa, vielä sullekin tulee oma cossihuone!

   Poista
 2. kui siistii! teillä taitaa sit olla iso kämppä : D mäki haluisin oman paikan ompelukoneelle jne, tällä hetkellä joudun ompelee ruokapöydällä, missä on myös läppäri :'DD vaikka asun yksin, kaikki cossisotkut pitää siivota koiran takii pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä on nykyään toooodella iso koti! : D 80,5 neliötä ja neljä huonetta eli kyllä tilaa riittää! Nyt on niin ihanaa, kun voi sulkea oven, jos ei halua ketään sotkemaan tai halua näyttää omia väliaikaisia sotkuja muille ; P

   Poista