lauantai 20. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI 2014: 20.12. Esittelyssä PunCos

PunCos
Kuva: Bardiel
PunCos-ryhmän takana vaikuttaa kaksi cosplayta rakastavaa sisarusta.
Lazuliz – “There will be a day when our cosplays are done before the last night, but it is not this day!”


Nimimerkki on saanut alkunsa Whisper of the Heart (Sydämen kuiskaus, Studio Ghibli) elokuvasta ja Lapis Lazulin maininnasta. Tästä hän kehitteli Lazuliz nimimerkkinsä.


Kuva: Tytti Levänen


Lazuliz on harrastanut cosplayta jo vuodesta 2006 alkaen ja itse tehdyillä asuillaan hän on ollut mukana vuodesta 2013 lähtien.Paras cosplayasuni on ”Kissojen Valtakunnan Paroni. Vaikka asu oli kuuma, 
niin sen pitäminen oli hauskaa ja luonnollista. 
Asu tuntui myös pienistä vioistaan huolimatta onnistuneelta.”Lempitapahtumani on Tracon, sillä tilat ovat mahtavat: ne ovat avarat ja käyttä on maksimoitu toimivaksi kokonaisuudeksi. Myös sää suosii useimmiten! Tulevana vuonna hänet voikin Traconin lisäksi nähdä Yukiconissa, Frostbitessä, mahdollisesti Mimiconissa ja Desuconissa. Tulevia cosplaysuunnitelmia onkin jokaiselle sormelle ja varpaalle mutta niiden toteutuminen onkin sitten aivan toinen tarina!”Olen harrastelija. En niinkään välitä kisoista vaikka sellaiseen olenkin 
jo ilmoittautunut ja jo yhdessä kisassa kisannut, mutta cossissa viihtyminen 
ja sen pitämisestä nauttiminen ovat minulle kaikkein tärkeimpiä asioita.”Punumi – ”Yhden cossiin liittyvän asian tekeminen päivässä pitää ahdistuksen loitolla”Ninimerkkinä hänellä on ennen ollut Punpun, mutta hänen mielestään se kuulosti vähän höpsöltä oman nimensä kanssa, mistä syystä hän päätti vaihtaa sen Punumiksi. Hän ei ole täysin varma, mistä nimimerkki on tullut, hän kokeili vain kaikenlaisia päätteitä pun-alun kanssa.


Punumi on ensimmäisen kerran cossannut Paasitornin Animeconissa 2006 äidin tekemällä asulla. Välissä on ollut taukoja harrastuksesta, mutta vuodesta 2011 alkaen hän on alkanut tehdä itse asujaan ja ollut muutenkin aktiivisempi cosplayn saralla.


Kuva: Lazuliz

Freya Crescent Final Fantasy IX:stä on tällä hetkellä hänen mielestään parhaiten onnistunut asu, ja myös rakkain. Asu on hänen ensimmäinen itse tehty asunsa, vaikka neuvoja pyysikin ompelussa. Parasta asussa oli sen tekeminen ilman minkäänlaisia paineita. 

”Henkilökohtaisesti pidän eniten Traconista, lähinnä siksi että siellä on 
niin paljon tilaa kulkea, ja kuvausmahdollisuudet ovat mainiot. 
Hyvänä kakkosena tulevat molemmat Desut, koska pidän myös 
Sibelius-talosta con-paikkana, se on myös lähellä omaa kotikaupunkiani.”Tulevia suunnitelmia hänelläkin on jokaiselle sormelle ja vähän enemmänkin. Hänkään ei kuitenkaan ole varma, toteutuvatko kaikki suunnitelmat. Tällä hetkellä suunnitelmissa Punumilla on Accord pelistä Drakengard 3, Coco Heartful XVII animesta Jaja-uma Quartet, sekä Sailor Moon animesta Sailor Moon.”Yukicon on tällä haavaa ainoa lukkoon lyöty con, koska kilpailemme 
kyseisen conin ryhmäkisassa, mutta tarkoitus olisi myös käydä 
Frostissa, Mimiconissa, Desuconissa ja Traconissa. 
Nämä conit ovat jo monta vuotta olleet meillä ne vakio-conit, 
mutta jos esim. kunniavieras jossain toisessa conissa on näkemisen arvoinen, 
saatamme mennä myös sinne, niin kuin kävi tämän vuoden Animeconissa.”Kuva: Bardiel

Cossaajana hän luonnehtii itseään ”semi-perfektionistiksi”. Hän haluaa toteuttaa asunsa mahdollisimman yksityiskohtaisesti lähdekuvaa ja -hahmoa kunnioittaen. Hän haluaa myös enemmän tietoa itse hahmosta ja hahmon maailmasta, ennen kuin lähtee tekemään asua. Toki hän voi ihastua myös hahmon designiin, mutta motivaatio asun tekemiseen tulee helpommin, mikäli hahmon tuntee paremmin ja pääsee sisälle hahmon maailmaan. Hän käyttää paljon aikaa puvun suunnitteluun ja materiaalien miettimiseen.


”Cosseissa eniten pidän proppien tekemisestä, vähiten kaavojen väkertämisestä. 
Haluan yleensä myös kokeilla uusia asioita, enkä välttämättä aina mennä 
sieltä mistä aita on matalin; haluan käyttää erilaisia materiaaleja ja 
haastaa itseni pukuja tehdessä. Tykkään myös pakertaa, 
esimerkiksi tehdessäni häntää ja korvia villalangasta TERAn Elin -asuuni, 
uppouduin siihen täysin ja olisin voinut jatkaa niiden tekemistä ikuisuuden. 
Onneksi conien deadlinet tulevat yleensä vastaan, 
eikä liikaa pääse pakertamaan!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti