torstai 11. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI 2014: 11.12. Esittelyssä RetaCosplay

RetaCosplay – ”Harjoittele kuin et olisi koskaan voittanut, ja esiinny kuin et olisi koskaan hävinnyt”

Olen Reta, tai vähän tilanteesta riippuen Ashy-boy. Reta on lyhyesti sanottuna oma nimeni pienellä japanitwistillä ja löytyy nykyään useimpien cosplaysivujeni osoitteesta. Ashy-boy taas on nettinick, joka juontaa juurensa Pokémon-animeen. Tarkemmin sanottuna Gary Oakiin, ha!


Olen harrastanut cosplayta vuoden 2009 alusta. Kaikissa puvuissani on hyvät ja huonot puolensa, mutta mainittakoon nyt lemppareiksi vaikkapa Ouka (.hack//Legend of the Twilight, 2011) ja Angela (Kuroshitsuji, 2014). Sakanaan (Star Driver: Kagayaki no Takuto, 2013) taas liittyy rakkaita muistoja, joten sekin on omalla tavallaan suosikkini.

Motivaatiolause "harjoittele kuin et olisi koskaan voittanut, ja esiinny kuin et olisi koskaan hävinnyt" pätee mielestäni erinomaisesti myös cosplayyn. Eli jalat on pidettävä maassa, mutta tositilanteessa annetaan kaikkensa. Sellainen cossaaja mielestäni olenkin; tiedostan puutteeni, minulla on kunnianhimoa kehittyä, olen toisaalta nöyrä ja toisaalta rakastan näkyvillä olemista.
Yksi tärkeä asia cosplayharrastuksessani on ystävät. Mikäs sen parempi tapa kerätä motivaatiota kuin jauhaa seuraavia pukusuunnitelmia parhaiden cosplaykavereiden kanssa. Kaverit ovat turvana sekä silloin, kun oma pää ei riitä jonkin puvun osan hahmottamiseen, että silloin, kun pitäisi ilmoittautua kisaan ja alkaakin ujostuttaa.Suomen contapahtumista odotan aina suurimmalla innolla Desuconia ja Desucon Frostbitea. Seuraava conikin tulee olemaan Frostbite, jossa minua itse asiassa kutsuu esityskisalava. Kovin tarkkoja suunnitelmia en kumminkaan ole tehnyt vuodelle 2015. Harrastusvuodet ovat opettaneet, että kannattaa tehdä oman fiiliksen mukaan eikä haalia liikaa tai liian suuria suunnitelmia. Katsotaan mitä tulee vastaan ja annetaan tilanteen tullen innostuksen viedä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti