sunnuntai 7. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI 2014: 7.12. Keskeneräiset asut

”Tuo olisi hieno cossi.”
”Tuosta saisi kyllä niin hienon cossin tehtyä!”
”Ton mä olen aina halunnut tehdä!”


Cosplay Memes
Harvemmin cosplayaajalla tulee sellaista hetkeä, kun ei ole cosplaysuunnitelmia (toki niitäkin hetkiä varmasti löytyy). Yleensä suunnitelmia olisi viisivuotissuunnitelman mukaisesti, mikäli ne kaikki ehtisi toteuttaa, eikä uusia tulisi koko ajan esiin.

Itse olen ainakin sortunut siihen, että aloitan innoissani tekemään asua ja joko vaistoinkäymisten tai uusien ideoin tullessa esiin, into laantuu tai asu jää tekemättä. Tämä turhauttaa, sillä olen käyttänyt aikaa ja rahaa asuun, mitä en luultavasti koskaan tule käyttämään. Mikä järki siinäkin on?

On keskeneräisistä asuista hyötyäkin! Joskus niistä saa hyviä jämäkankaita protoversioihin tai niissä on jokin osa onnistunut niin hyvin, että niitä voi käyttää kaavoina.
Joskus valitettavasti koko keskeneräinen asu lentää roskiin.

Tässä jo yli seitsemän vuotta cosplayta harrastaneena olen saamassa järjen hivenestä kiinni. Vaikka rahaa olisi moniin asuihin, aikani ei yksinkertaisesti riitä. Tämän takominen päähän on hyvin vaikeaa, kun hienoja cosplayideoita tulee jatkuvasti. Olen päättänyt ja saanut itseni ymmärtämään, etten voi enää alkaa tehdä asuja samalla vauhdilla, mitä aikaisemmin. Tämän seitsemän vuoden aikana asuja on jäänyt kesken nopeasti laskettuna kuusi. Eihän se seitsemässä vuodessa paljoa ole, mutta aikaa ja rahaa ne kaikki kuusi asua ovat vieneet.

Olen myös saanut kysyä itseltäni useasti, onko tämä asu juuri se mitä haluan tehdä vai onko se vain päähän pistos? Tai onko tämä hahmo sellainen, miksi haluan pukeutua ja tunnenko oloni tässä asussa, tämän hahmon kanssa hyväksi?

Olen sitä mieltä, että jokaisen tulee miettiä, mikä on oma syy cosplayharrastukselle ja miksi sitä harrastaa. Tuntuu siltä, että oma syyni on muuttunut vuosien varrella ja ehkä nyt viimein seitsemän vuoden jälkeen alan löytää minulle sopivan syyn. Kunhan vain pystyn pitämään siitä kiinni.

Cosplay Memes
Eli jatkossa ei liikaa suunnitelmia ja vuodelle 1-2 omaa asua (eli minun tapauksessani 3-4 asua kun ottaa whiplasherin huomioon). Hahmojen ja sarjojen täytyy myös olla sellaisia, mitkä oikeasti puhuttelevat minua ja mistä pidän. Ei enää puolikivoja hahmoja tai hahmoja, joilla on hienot asut.

2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti ja loppupäätös sinulla. Itsellä on yllätävän helppo väistää sitä vaaralisen nopeasti kasvavaa cossilistaa. Tämä koska minulla on tapa kysyä aina itseltä yks tärkeä kysymys ennen kun lisän jotaki mun cossilistaan, ja tämä kysymys on "Onko tämä hahmo minulle niin hieno/tärkeä/siisti etc, että olen valmis pannustamaan siihen sen verran aikaa ja rahaa mitä se minulta vaati?". Jos tämä kysymys edes vähän ottaa vastaan kyseisen hahmon kohdalla (tai jonku toisen kohdalla ketä on mun cossilistalla) se hahmo putoa aika nopeasti pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kysymys on kyllä todella hyvä ja minunkin pitää päästä siihen! Ei enää armotonta ihastumista asuun vaan hahmoon! : )

      Poista