torstai 12. kesäkuuta 2014

Matkalla Osakassa 4/7

LAUANTAI 24.5.

Lauantaina lähdimme Umedaan, mikä oli vain kahden pysäkin päässä hotellistamme. Menimme ensi töiksemme Pokemon Centeriin, mikä sijaitsi aivan aseman vieressä isossa Daimarun ostoskeskuksessa. Yllätykseksemme Pokemon Center oli avoimessa kerroksessa keskuksen muiden liikkeiden kanssa eli piti vähän ostoskorin kanssa katsoa, ettei eksy väärälle puolelle.


Tämä on Daimarun ostoskeskuksen ulkopuolelta ja siihen muodostui erilaisia kuvioita veteen, nyt näkyy nuotti!

Olimme jo Tokiossa käyneet Pokemon Centerissä, mistä pidin oikeastaan enemmän kuin Osakan liikkeestä. Ehkä juuri sen takia, että Tokiossa se oli oma itsenäinen kauppansa.

Pokemon Centerin jälkeen lähdimme etsimään ostoskatua, minkä varrella figuuriliikeä Mandarake olisi. Pysähdyimme eräälle sillalle tutkimaan, onko karttamme oikein päin ja mihin suuntaan meidän pitäisi lähteä. Shinsaibashin "kartta väärin päin" oli vielä tuoreessa muistissa. Ihanaa oli, että joku mies pysähtyi kohdallemme ja kysyi, tarvitsemmekö apua. Hän vilkaisi karttaa ja vahvisti, että pidin karttaa oikein päin ja ohjeisti meidät eteenpäin. Niin avuliasta!


Mandarake löytyikin helposti, joskin jouduimme hetken odottelemaan sen avautumista, jolloin menimme pelailemaan pelihalliin. Mandarake oli iso paikka ja kylmäkin, jos saan sanoa, sillä siellä toimi ilmasto. Valitettavasti Mandarakessa oli minulle vähän samaa ilmiötä, mitä DenDenTownissa eli en oikein löytänyt itselleni mitään. Selvästi sarjat, mistä minä pidän, eivät ole suosittuja Japanissa!

Löysimme myös toisen ostoskadun, minkä varrella oli vierekkäin ainakin kolme Pachinko Slotia. Ja niissäkin monta eri kerrosta. Miten ihmeessä ne ovat kannattavia? En tiedä.


Matkalla Mandarakeen näimme mielenkiintoisia kylttejä ja päätimme takaisin päin tullessa katsastaa ne. Näimme muun muassa NAMCOn kyltit ja innostuimme mutta sekin paljastui pelipaikaksi. Ihan samanlaiseksi kuin kaikki muutkin.
NAMCOn jälkeen jatkoimme vähän eteenpäin HEP Fiven ostoskeskukseen, minkä kerroksissa pitäisi olla Joypolis eli Sega Amusement Park. Halusimme ehdottomasti päästä katsomaan paikan läpi! Valitettavasti Japanissa Amusement Park ei tarkoita samaa mitä se minun mielessäni tarkoittaa. Eli sekin oli samanlainen pelipaikka kuin kaikki muutkin käymämme "peliluolat".

Hieman pettyneenä päätimme mennä kuitenkin kahville ostoskeskuksessa ja sieltä löytyi todella kivan näköinen jäätelöbaari, minne oli pakko mennä jätskille! Löysimme myös sattumalta Disney Shopin, mikä oli tietenkin pakko käydä läpi!Hieno koriste keskellä ostoskeskusta!

Umedan jälkeen lähdimme yhden vaihtopysäkin päässä olevaan Osakan linnaan. Hienosti oli kylttejä linnaan, kunnes pääsimme maan tasalle ja ne loppuivat täysin. Onneksi pienen tähyilyn jälkeen näimme linnan jossain kaukaisuudessa ja lähdimme kävelemään sinne.

Osakan linnan yhteydessä oli jotkin moottoripyöräkilpailut ja sieltä kuului sellaista pörinää ja musiikkia, mitä en olisi muuten osannut yhdistää linnaan ja sen historiaan. Valitettavasti tulimme paikalle neljän jälkeen ja linnan esittelymahdollisuus meni viideltä kiinni. Eli pakko oli käydä nopeasti linna ja sen nähtävyydet läpi.


Osakan linna oli kyllä todella kaunis paikka. Koska hissiin oli jonoa, kiipesimme kahdeksan kerrosta ylös päin ja laskeuduimme sieltä kerros kerrokselta alas päin. Ylhäällä oli todella kauniit maisemat ja sieltä näkyi hyvin pitkälle. Kerroksia tullessamme alas, niissä kerrottiin Osakan linnan historiasta, eri aikakausien vaikutuksista ja sodista. Pari kerrosta oli sellaisia, missä ei saanut kuvata ollenkaan.


Kun tulimme pois linnasta, sen ympäristö oli myös todella kaunis ja hieno paikka. Pongasimme myös pari suomalaistyttöä kävelemässä puistossa ja yritin jutella heille jotain, sillä harvemmin Japanissa nyt törmää toisiin suomalaisiin. Osakassa tuntui olevan muutenkin turisteja niin tuhottoman vähän! Mutta tytöt eivät olleet juttutuulella, joten se sosialisointi jäi siihen...Kilpailut päättyivät samaan aikaan, kun lähdimme pois eli saimme kävellä ison porukan mukana pois alueelta. Onneksi koko ihmispaljous ei ollut tulossa samaan junaan meidän kanssamme vaan he jäivät hotelleille matkan varrella.

<<

2 kommenttia:

  1. Mäkin oon ihan hämmentyny tästä ihmisten ystävällisyydestä! Miksei suomesakin oo tälläarä ;^;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä! Japanilaiset ovat kaikki niin ystävällisiä ja kohteliaita, että Suomi tuntuu joskus niin tylyltä paikalta XD Jospa edes osan tuosta aidosta ystävällisyydestä tänne saisi : )

      Poista