lauantai 14. kesäkuuta 2014

Erza (Grand Magic Games Day 5 Dress) / Fairy Tail

Jo viime vuoden puolella löysin uuden intohimon kohteeni, nimittäin Fairy Tailin. Alunperin jo suunnittelin pyhittäväni koko vuoden Erzalle ja hänen monille eri asuilleen. Harhauduin kuitenkin mageilemaan hetkeksi mutta nyt palaan takaisin Erzan pariin.

Vuoden alussa aloittelin jo tekemään Lightning Empress Armoria mutta armorien teko ja kiinnitykset eivät sujuneet niin kuin ajattelin, minkä takia tämä asu siirtyy jonnekin. Luultavasti siihen asti, kunnes saan tilattua worblaa ja tehtyä siitä armorit.

Olin kuitenkin jo pidempään katsellut Erzan Grand Magic Gamesin asua mangasta mutta nyt kun Fairy Tail 2014 jatkui taas animena, asu esiintyi myös animessa. Päätinkin käyttää animen värejä ja kuosia, koska se miellytti silmääni.

Asu on melko paljastava, eikä vartaloni ihan ole asun vaatimassa kunnossa. En kuitenkaan ajatellut tehdä valtavia sideboobseja tai paljastella persettäni, no worries. Asun teen minulle sopivasti. Kukat tein mangaversion tyyliin, koska ne näyttivät paljon kauniimmilta. Valkoiset kukat sopivat kivasti valkoisen aluspaidan (?) kanssa, mikä vähän pilkahtelee kaulan kohdalta.


Still-kuvat animesta auttoivat minua hahmottamaan esimerkiksi kengät, hiusten kampauksen, mistä eri osista asu koostuu, liukuvärjäyksesta sun muusta. Still-kuvat otettu Chia-animen kautta.

Tein ensin asun lähestulkoon valmiiksi ja sen jälkeen aloin värjätä kangasta. Olinkin erityisen innoissani liukuvärjäyksestä, joskin erittäin huolissani lopputuloksesta. Minulla oli kaksi eri vaihtoehtoa tehdä liukuvärjäys.

Dylonin sivuilta löytyi hyvä ohje käsinvärjäykseen ja minulla oli liilaata väriä kotona jo valmiina. Dylonin tekstiiliväri sopii puuvillalle, pellavalle ja viskoosille, sekä hieman haaleamman värin saa tarttumaan silkkiin, polyester/puuvillaan ja polyester/viskoosiin. Käsivärjäys tehdään aina vähintään 40asteisessa hanavedessä, missä 250g suolaa/6 litraan vettä. Liukuvärjäyksessä kangasta pidetään värjäysastiassa hieman eri aikoja riippuen siitä, kuinka vahvan sävyn haluaa kankaaseen.

Toinen vaihtoehtoni oli laimentaa tekstiilimaalia vedellä ja maalata kangasta niillä. Kankaan pitää olla kostea, kun sitä lähtee maalaamaan, jotta väri "liukuu" nätisti. Kankaan pitää antaa rauhassa kuivua ja kuivutessa väri tulee haalistumaan. Minulla on vain huolena se, että tekstiilimaali tekee kankaasta raskaan, eikä anna sen laskeutua luonnollisesti.

Kokeilin ensin Dylonin tekstiilivärjäystä ja pidin kovasti siitä, miten liukuvärjäys onnistui. Väri ei ole niin tumma ja pistävä, mitä animessa näkyy vaan mielestäni lopputulos muistuttaa ehkä enemmän mangaversiota. Pidin kuitenkin siitä miten tasaisesti ja luonnollisesti liukuvärjäys onnistui. Onnistuin myös värjäämään omat käteni vaikka ohjeissa selvästi luki, että kannattaa käyttää käsineitä. Omapa oli mokani, pikkuhiljaa ne tästä haalentuvat.

Liukuvärjäyksen jälkeen minun piti enää kääntää hihojen saumat, jotka tulisivat pahasti näkyviin leveissä hihoissa. Ystäväni neuvoi minua käyttämään liimakangasta, jotta vältyn liika tikkausjäljiltä. Ostin Eurokankaasta liimapaperinauhaa, mikä silitettiin kiinni taitoskohtiin.

Etsin YouTubesta nutturatutoriaaleja peruukille, sillä en ole koskaan tehnyt nutturaa edes itselleni. Saati sitten nutturaa, missä hiuksia jää nutturan ulkopuolelle. Mikään tutoriaali ei ollut sellainen kuin halusin mutta ne antoivat hyviä vinkkejä siihen, miten nuttura kannattaa tehdä. PS. Ei kenenkään tukka voi olla noin pitkä, jos se on nostettu edes vähän nutturalle....


Nostinkin ensin peruukin hiukset ylös ponihännälle. Sen jälkeen erotin hiuskuidut kahteen osaan, nostin oikeanpuolimmaisen pieneksi nipuksi ylös ja kiersin vasemmanpuoleisen nipun ympäri. Tällä tavalla peruukki muistutti Erzan nutturaa edes jotenkin. Ponnarilla vielä kiinni, että se varmasti pysyy kasassa.



Koristeen tein Das-massasta ja softiksesta. Pyöritin massasta pallon grillivarrastikun päähän ja maalasin keltaiseksi. Oranssista softiksesta leikkasin pienet palat, mitkä kiinnitin palloon. Ja voilà!

Jaloissa on ihan perusvarvassandaalit. Kaupasta löytyy onneksi kesäaikaan varvassandaaleja vaikka kuinka. Löysin mielestäni niin kivan väriset sandaalit, ettei minun tarvinnut päällystää niitä, kuten aluksi ajattelin.


Mietin pitkään yli polven ulottuvia ruskeita sukkia. Kaikki, mitä on mainostettu yli polven mittaisiksi ei ainakaan minulla mene yli polven. En myöskään halunnut vilautella peppu- ja reisiläskejäni vaan halusin jotain kangasta siihen. Päädyinkin yhdistämään ihonvärisen ja ruskean sukkahousun keskenään, näin ollen saan ruskeat "sukat" myös pysymään ylhäällä, kun ne on ommeltu yhteen, eikä minun tarvitse koko ajan olla vetämässä niitä ylöspäin.

Tässä vähän kuvaa eiliseltä, että näin miltä asu noin suurin piirtein näyttää päälläni. Viikossa sain asun tehtyä ja ehdin jopa nukkuakin ennen Hypeconiin lähtöä! Parempia kuvia sitten conissa ja koko asulla, sillä kuvista puuttuu esim. hihat sekä peruukin ja asun koristelut.


Matka Hypeen alkakoot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti