perjantai 20. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 20.12. TOP10 animelistaukseni 1/3


10. Full Metal Alchemist

Full Metal Alchemist on yksi vanhojen sarjojen kestosuosikeista. Veljesten tarina, miten kaikki on tapahtunut ja mihin kaikki on menossa, on niin koskettava ja sydäntä lähelle tuleva, että sarja vie mennessään. Sarjassa myös esitellään paljon vahvoja hahmoja, jotka eivät jätä kylmäksi. Sarjassa päähahmot eivät myöskään ole voittamattomia vaan erehtyväisiä ihmisiä. 

Uusi versio Full Metal Alchemist Brotherhood on paljon lähempänä mangaa niin piirrostyyliltään että juonellisesti. Toisaalta molempien versioiden katsominen on vain suositeltavaa.9. Witchblade

Aluksi Witchbladesta tulee sellainen kuva, että se on täynnä tissejä ja puolialastomia naisia. Se on sitäkin mutta myös paljon muuta. Sarja kertoo Masanen ja hänen tyttärensä Rikon traagista tarinaa, mistä paljastuu koko ajan enemmän ja enemmän. Heti sarjan alussa Masanesta tulee Witchbladen kantaja, minkä monet haluaisivat omakseen. Suojellakseen perhettään Masane ryhtyy käyttämään Witchbladen voimia.

Mielenkiintoista Witchbladessa on se, että vaikka Witchbladen kantajan pitäisi olla todella voimakas, Masane näyttää myös heikkoja kohtia, eikä taistelut vastapuolen kanssa mene aina odotetusti. Witchblade ei myöskään ole kantajalleen turvallinen vaan uusi käyttäjä valitaan, kun Witchblade on kulutettu loppuun. Siinä tulee ristiriitaa tunteissa: käyttääkö Witchbladea, mikä mahdollistaa perheen koossapysymisen mutta on kuolettava vai lopettaako sen käyttö ja menettää perheensä?

Sarjassa on myös paljon mielenkiintoisia hahmoja, joilla on vahvoja siteitä toinen toisiinsa. Sarjassa tuodaan inhimillisyyttä ja tunteita niin vahvasti esille, että se tempaisee mukaansa.
8. Claymore

Sarja kertoo naisista, jotka on puoliksi ihmisiä ja puoliksi hirviöitä, jotka tekevät rahasta tehtäviä auttaakseen ihmisiä. Claymoreksi kutsutut naiset ovat kaikki ulkonäöltään samankaltaisia ja kauniita mutta tappavia. Jokaisella on oma merkkinsä, oma aseensa ja arvoasteikko Claymorejen keskellä. Jokaisen Claymoren kohtalona on myös joskus muuttua täydellisiksi hirviöiksi, joita he tehtävissään tappavat.

Pääjuonena on muutaman Claymoren inhimillisyyden esille tuonti ja inhimillisyyden kanssa selviytyminen Claymorena. Sarjassa hypitään jonkin verran aikakaudesta toiseen, mikä saattaa hetkellisesti häiritä keskittymistä ja ymmärtämistä. Paljon asioita kuitenkin selitään.

Myös Claymoressa ei verta ja kuolemaa säästellä vaan karu totuus tuodaan näytille. Claymoressa ihmisten tarinat koskettavat ja siinä tulee esille se, kuinka elämä on myös jatkuvaa sisäistä taistelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti