sunnuntai 22. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 22.12. TOP10 animelistaukseni 3/3

4. Nabari no Ou

Nabari no Ou kertoo nuoresta pojasta, joka yllättäen joutuu keskelle ninjojen taistelua. Hän saa tietää kantavansa hyvin tärkeää ja voimakasta välinettä, millä hallita koko ninjojen maailmaa, Nabaria. Sarjassa kerrotaan eri hahmojen tarinoita, kuinka ne linkittyvät toisiinsa ja mitä merkitystä siteillä on ihmisille. Vaikka tietyt asiat sarjassa ärsyttävät ja joskus tekisi mieli lyödä päähahmoja takaraivoon, yleistunnelma sarjassa on niin voimakas, että se jää mieleen. Sarjassa ei pelätä tappaa hahmoja, asettaa heitä hankaliin tilanteisiin. Sarja vetoaa vahvasti tunteisiin, siksi se varmaan onkin päässyt TOP5:teen.
3. D. Gray-Man

D. Gray-Manissa esitellään sarjan alussa vahva vastakkain asettelu: hyvät Exorcistit ja heidän Innocencet sekä pahat akumat ja niiden luoja, Millennium Earl. Sarjassa seurataan näiden kahden välistä taistelua ja tutustutaan erilaisiin, mielenkiintoisiin hahmoihin. Mitä enemmän sarjassa edetään, sitä enemmän katsoja huomaa, miten maailma ei todellakaan ole niin mustavalkoista kuin alkuperäinen asettelu. Akumat syntyvät ihmisten tuskasta, mitä Millennium Earl ja hänen Noah-nimiset seuraajat käyttävät hyväkseen. Exorcisteja johtava Black Order ei myöskään pysty ylläpitämään hyvän kuvaa, vaan siitä selviää koko ajan enemmän kyseenalaista tietoa, mikä ei välttämättä tee sen toiminnasta yhtään sen parempaa kuin vastustajien.

D. Gray-Manissa käydään hienoja taistelua niin vihollisia kuin liittolaisia vastaan, ystävien kesken ja itsensä kanssa. Hahmojen menneisyydestä kerrotaan pikku hiljaa enemmän ja hahmoista tulee todella tärkeitä sarjan aikana. Yksi parhaimmista sarjoista.2. Pandora Hearts

Pandora Hearts alkaa siitä, kun nuori poika joutuu yllättäen Abyssin vankilaan, mikä ei ole tästä maailmasta. Hän vapautuu sieltä nuoren tytön avulla, minkä jälkeen he alkavat selvittää Abyssin salaisuutta ja mitä heille tapahtui. Avukseen he saavat Pandora-nimisen organisaation, minkä tavoitteet eivät vaikuta kovin puhtoisilta. Sarjassa tehdään myös aluksi selkeä vastakkain asettelu hyvien ja pahojen välillä, mikä murtuu koko sarjan ajan.

Sarja on tehty hyvin mielenkiintoisesti ja kaikki tapahtumat ovat sidottuna toisiinsa. Sarja itsessään on kuin yksi iso mysteeri, mitä selvitetään. Hahmoista tulee myös heidän menneisyyksien takia hyvin tärkeitä ja läheisiä.

1. Fairy Tail 
Fairy Tail ihastutti heti ensimmäisellä jaksollaan. Kaikki taikuus on aina kiinnostanut minua ja koko sarjan idea oli mielestäni todella hieno ja mielenkiintoinen. Sarja esitteli myös paljon erilaisia hahmoja ja kertoi heidän tarinaansa hyvin.

Ehkä kliseistä sarjassa on se, että jokaiselle hahmolle on omistettu oma arcinsa eli katsoja tietää, että jotain kamalaa ja mysteeristä selviää hahmon menneisyydestä. Mutta toisaalta on kiva, että yhteen hahmoon keskitytään.


Vaikka sarjassa on yksi päähahmo, jolta löytyy aina yllättävissäkin tilanteissa ylimääräistä voimaa ja taikaa, on hahmosta tehty myös haavoittuva. Sarjan edetessä huomaa, että hahmo ei olekaan joka taistelussa ylivoimainen vaan hänelläkin on kehittymisen varaa.

Anime jäi ikävästi kesken mutta ihana uutinen on, että mangaka aikoo jatkaa animea!  


Mikä on sinun TOP10 animelistasi?

4 kommenttia:

 1. Aloin itse asiassa just omaan blogiin kirjottelee omista lempisarjoista, tosin ekasta lempparista tuli nii paljo tekstii että sille oli pakko tehä kokonaan oma postaus (ja varmaan toiselleki) :'DD
  http://kakkujacosplay.blogspot.fi/2013/12/animujaja-part-2-13.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä lukemassa animesuosituksesi, kiitos linkistä!

   Poista
 2. Miulla ole ollu koskaa lempisarjaa ja tuskin tuleekaan, mutta FT ja DGM olleen piiiitkään kovien suosikkejen listalla ja pysyneet siellä. Nämä esitellyt sarjat olen kaikki katsonnaa ja pitäneet niistä enemmin tai vähemmin. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni FT ja DGM jotenkin myös muistuttavat toisiaan, ehkä sen takia pidän niistä kovasti ^^
   Ja tosiaan, lempisarjaa oli vaikea päättää, kun niin moni on hyviä ja mieleenpainuvia.

   Poista