maanantai 2. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 2.12. Cosplaymessias

Anime-lehdessä oli muutama vuosi sitten kirjoitus cosplaymessiaasta. Jo otsikko kiinnosti minua ja kirjoitusta oli mielenkiintoista lukea. Cosplaymessiaan luonnehdittiin olevan sellainen henkilö, joka viimeistelee cossaajan ennen valokuvan ottamista, selvittää peruukista takut, kantaa mukanaan juomapulloa ja purtavaa, pakottaa cossaajan syömään pari kertaa päivän aikana, auttaa korjaamaan rikki menneen propin tai asun, ottaa kuvia ja hoitaa photoshootin. 

Eli cosplaymessias on sellainen henkilö, jonka jokainen cossaaja tarvitsee.

Aika moni saattaa tähän kohtaan sanoa, että kaverithan ne on, jotka tuollaiset hoitaa! Moni cossaaja pitääkin sitä itsestään selvyytenä, että kaveri kantaa puhelimen ja lompakon, kun asussa ei ole siihen taskuja, pitää huolta nesteytyksestä ja ruoasta, auttaa asun ja proppien kanssa. Totta kai hyvä ystävä sen tekee, mutta eikö hyvä ystävä myös anna arvostusta tälle kaikelle vaivalle?

Usein ajatellaan, että itse cossaaja on kaiken keskipiste. Cossaajahan on tehnyt asun ja propin, kärsinyt asun tekovaiheessa ja luultavasti vielä enemmän, kun asu on päällä. Cossaajasta otetaan kuvat ja hänen asuaan kehutaan. Väitän kuitenkin, että cossaajan conpäivästä ei tulisi mitään, jos ei olisi ystäviä ympärillä.

Eräänlaisia cosplaymessiaita ovat myös cosplaymammoina tunnetut hahmot. Nykyään jokaisen kisan jälkeen vähintään juontaja, tuomari tai kisaaja (elleivät kaikki) muistaa kiittää cosplaymammoja ja heidän panostaan. Itse en ole koskaan kisannut, enkä ollut takahuoneessa mutta voin vain kuvitella, minkälaisia ihmetekoja cosplaymammat siellä tekevät.

Joko sinä olet löytänyt oman cosplaymessiaasi?

Vai oletko jonkun cosplaymessias?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti