sunnuntai 1. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 1.12. Joulukalenterin aloitus


En ole ainut, joka on päättänyt pitää blogissa joulukalenteria, kannattaa vilkaista ainakin Hanskun joulukalenteria, mikä tulee antamaan vinkkejä cossaajille ja ties mitä kivaa! Ihanaa, kun ihmiset ovat innostuneet päivittämään blogia ja antamaan blogin lukijoille omanlaisen lahjan!

Vähän pohjustusta joulukalenterille ja ajatukselle, mistä joulukalenteri sai alkunsa. 

Vuonna 2007 kuulin ensimmäistä kertaa cosplaysta. Ystäväni oli ollut Jyväskylässä Animeconissa ja kertoi siitä. Näin kuvia tapahtumasta ja olin ällistynyt, onko joku oikeasti itse tehnyt nuo asut! Helsingin kirjamessut oli lähestymässä ja päätimme ystävieni kanssa lähteä sinne, sillä siellä oli lauantaina cosplayohjelmaa ja WCS-karsinnat.

Muistan, kuinka minun piti perustella vanhemmilleni, miten tulisin vielä ehdottomasti käyttämään kaikkia asun eri osia myöhemminkin eli asun tekeminen ei ole rahan hukkaan laittamista! Olin rakastanut Final fantasy VII: Advent Children elokuvaan ja halusin tehdä Cloudin asun. Yhdessä isoäitini kanssa teimme asua, ystäväni auttoi minua peruukin kanssa ja olin melko tyytyväinen lopputulokseen. Kirjamessut olivat hieno kokemus vaikka cosplayosio ei suuri ollutkaan mutta törmäsimme muihin cossaajiin ja pääsin Anime-lehteenkin.


Kuusi vuotta cosplayn parissa onkin hurahtanut todella kovalla vauhdilla. On ihana muistella ensimmäisiä cosplaytapahtumia, missä pääsi käymään. Cosplay on vuosien varrella antanut paljon hyviä muistoja, hyviä ystäviä ja uusia tuttavuuksia. Joulukalenteri koostuukin kaikesta siitä, mitä cosplay on minulle vuosien varrella antanut


Olen pitkin vuosia ollut mukana erilaisissa joulukalentereissa ja pitkästä aikaa innostuin taas aiheesta. Totesin, etten kuitenkaan saa mitään jouluaiheista joulukalenteria aikaiseksi, vaan ajatus lähti siitä, että haluan tehdä cosplay-/anime-/manga-/japani-/kädentaitopainoitteisen joulukalenterin 24 päivälle. Jotain jouluaiheisiakin luukkuja sieltä tulee paljastumaan mutta pääasiassa joulukalenterin ideana on päivittää blogia 24 päivän ajan. Joulukalenterin teko on myös minulle haaste, sillä yleensä en päivitä blogia niin tiuhaan tahtiin. Mielenkiinnolla myös odotan, mitä lukijat pitävät luukkujen sisällöistä.

Toivottavasti kommentoitte päivien sisältöjä!

Luukku 2. Cosplaymessias
Luukku 3. Cosplaykisat

Luukku 4. Majoittuminen conissa
Luukku 5. Japanin opiskelua
Luukku 6. Lahjaideat hukassa? Tee itse! 1/3
Luukku 7. Lahjaideat hukassa? Tee itse! 2/3
Luukku 8. Lahjaideat hukassa? Tee itse! 3/3
Luukku 9. Cosplay vs. muu pukeutuminen   
Luukku 10. Minun j-rock kokemukseni
Luukku 11. Matkalla Japaniin
Luukku 12. Mistä sinä hankit mangasi?
Luukku 13. Cosplay vuosien varrella 1/3
Luukku 14. Cosplay vuosien varrella 2/3
Luukku 15. Cosplay vuosien varrella 3/3
Luukku 16. Joulu Japanissa - vai onko sitä?
Luukku 17. Cosplay ja itsetunto
Luukku 18. Lahjojen ja muistamisien antaminen Japanissa
Luukku 19. Joulun herkkuja
Luukku 20. TOP10 animelistaukseni 1/3
Luukku 21. TOP10 animelistaukseni 2/3
Luukku 22. TOP10 animelistaukseni 3/3
Luukku 23. Vuoden 2014 alustavat cosplaysuunnitelmat
Luukku 24. Joulukalenterin lopetus 

~dessu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti