tiistai 31. joulukuuta 2013

Erza (Fairy Tail) Robe of Yuën

Aloitimme tosiaan syksyllä Fairy Tailin katsomisen. Minulla ei ollut tarkoituksena etsiä uusia cossattavia, sillä suunnitelmia oli muutenkin jo paljon. Lisäksi olin vilkuillut etukäteen, että aika lapsennäköisiä hahmoja sarjassa pääosin on eli tuskin minulle mitään.

Kuinka väärässä olinkaan.

Kiinnostuin Erzan hahmosta todella paljon mutta sarjan alussa hänen normaalivaatetus ei tuonut mitään cosplayinspiraatio. Kun näin, että Erza vaihtoi armoria taistelussa ja että hänellä on useampia armoreita, kiinnostukseni nousi. Alunperin minun piti tehdä Frostbiteen Lightning Empress Armor mutta minulle tuli ongemia armorien kanssa, joten päätin siirtää sen kesä-Dessun.

Jo alusta alkaen rakastuin Robe of Yuëniin, etenkin sen mangaversioon. Ensin siirsin sen pois Frostbitestä, sillä ajattelin sen olevan liian kylmä talviconiin, mutta Lightning Empressin armoreiden tökkiessä, otin asun takaisin suunnitelmiin. Mangaversio on selvästi näyttävämpi ja hienompi, siksi päädyin siihen.

Kamppailua aiheuttikin se, että millä kangasvärivalinnoilla lähden liikenteeseen, sillä mangassa sukkahousut näyttävät selvästi tummilta mutta animessa ne on tehty vaaleiksi.

PROPIN TEKOA

Ostin Clas Ohlsonista 1,50 metrin pitkän haravan varren, mikä toimi keihään vartena hyvin. Hakkasin naulalla reiän varren päähän, jotta sain grillivartaan siitä läpi. Grillivartaan toiseen päähän tein terän eli grillivarras toimi hyvänä ja tukevana liitoksena terän ja varren välillä.

Minulla oli muutama vaihtoehto terällä ja kokeilinkin sekä pahvi- että softisversiota. Halusin kuitenkin hieman kolmiulotteisuutta terään, sillä littana pahvi- tai softisterä näyttäisi hassulta haravan varren päässä. Pursotinkin pahvin molemmille puolille eristevaahtoa ja veistelin siitä terän. Päällystin sanomalehtisuikaleilla ja liimalla, minkä lopulta maalasin ja lakkasin.

Terän ja varren välissä oli vielä yksi osa, minkä tein kokonaan softiksesta. Leikkasin palaset ja liimasin yhteen. Liimasin myös pikaliimalla, kun palaset olivat molemmin puolin kiinni varressa, ylös, alas ja sivuille pienet palaset tuomaan 3D-effektiä.

Tein myös terän ja varren välissä olevan koristeen softiksesta. Tein sen terän paksuuden mukaan, jotta se sitoo varren ja terän yhteen. Koriste on grillivartaan keskellä ja grillivartaan molemmat päät menevät terään ja varteen. Tueksi jesaria ja pikaliimaa.

Vielä en ole ehtinyt yhdistää kaikkea, sillä terä on vielä kunnolla maalaamatta. Mutta tässä kuva koristeesta ja terästä:


ASUN TEKOA

Päätin tehdä kokonaan asusta mangaversion ja käyttää hieman animeversion värejä ja malleja hyödyksi. Valitsin kankaiksi hieman erilaisia liilan sävyjä. Kukkien maalin sekoitin myös erikseen, jotta väri näyttäisi samalta molemmissa kankaissa. Tässä vähän kuvia kukkien maalauksesta:


Obin ja takana olevan rusetin sekä sukkahousut tein mustiksi. Mielestäni tämä väriskaala näytti hyvältä. Menin kangaskauppaan kangasvalintojeni kanssa valitsemaan kanttinauhojen kangasta, sillä värin pitäisi istua liilan kankaan kanssa.

Tässä alustavaa tulosta asusta:


Muutama pieni asia vielä puuttuu . Ja poseerauksia täytyy harjoitella. Hyvä myös ennen conia laittaa asu päälle, niin näkee mitä kaikkea pitää säätää, että asu varmasti istuu ja tuntuu mukavalta. Ja ennen kaikkea, NÄYTTÄÄ hyvältä.

Mitä mieltä olette asusta tässä vaiheessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti