perjantai 6. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 6.12. Lahjaideat hukassa? Tee itse! 1/3

Tämän viikonlopun aiheena on itsetehdyt lahjat. Joulun lähestyessä tulee stressi ja kiire ostaa joululahjoja. Stressiä aiheuttaa yleensä se, ettei tiedä mitä hankkii perheelleen tai ystävällineen. Joillain rahat voivat olla tiukilla joulun aikaan, eikä kaikille voi ostaa ihan mitä tahansa.

Itsetehdyt lahjat ilahduttavat aina, sillä tekijä on nähnyt vaivaa lahjan tekemiseen ja ajatellut lahjan saajaa. Käsitöitä yleensä arvostetaan kovasti.

Esittelinkin tänään kaksi helppoa jouluaiheista itsetehtyä lahjaideaa. Lahjojen materiaalit ostaa muutamalla eurolla askartelukaupasta ja niistä riittää moneen lahjaan.


TONTTU-UKOT

jostain syystä blogger ei anna minun lisätä kuvaa sen oikeilla väreillä vaan tekee siitä pikselihirviön, pahoittelen
 Tonttu-ukolle en löytänyt netistä erillistä ohjetta vaan työpaikkani kahviossa oli yhtenä jouluna näytillä suloinen tonttu-ukko. Hetken sitä katsottuani, keksin miten tonttu-ukko oli tehty.

1. Leikkaa huovasta (punainen, harmaa, vihreä) kaksi samankokoista palaa.
2. Leikkaa pala piippukrassia (valkoinen, punainen) ja taittele siitä tikku-ukkon näköinen.
3. Laita liimaa huopapaloihin ja laita piippukrassista tehty tikku-ukko huopapalojen väliin. Käsien ja jalkojen täytyy näkyä huopalojen välistä.
4. Laita pieni pallo tikku-ukon pääksi (kannattaa varmuuden vuoksi laittaa vähän liimaa piippukrassin päähän, jotta pallo pysyy päänä kiinni)
5. Leikkaa huovasta kolmio ja taittele siitä tonttulakki. Liimaa tonttu-ukon päähän.
6. Piirrä tonttu-ukolle kasvot ja koristele.

JOULUTÄHTIKUKKA


Leikkaa ohuesta paperinarusta neljä 15cm mittaista pätkää. Avaa narut kierteestä niin, että narun keskikohta ja kärjet pysyvät avaamattomina. Aseta narut keskenään ristiin niin, että avatut osat muodostavat kukkien terälehdet.

Lisää halutessasi kukan keskelle muovisia heteitä. Taita sommitelma suppuun ja sido se juurestaan kasaan metallilangalla. Avaa valmis kukka. 


Mitä itsetehtyjä lahjavinkkejä teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti